רפואה סינית בהתמודדות עם דלקת עינים

ronenrii20

New member
רפואה סינית בהתמודדות עם דלקת עינים../images/Emo66.gif

שלום רב האם ניתן באמצעות הרפואה הסינית לסייע בהתמודדות עם דלקות עינים? כרגע הנני עם דלקת עינים,בלפריטס נסיתי דיקור סיני שהיה די מינורי ולאחר 3 טיפולים לא היה שינוי רב. האם ניתן להעזר בכם למטפל בכיר בתחום,היכול לסייע לי לפחות בשלב הראשוני בתזונה סינית,כרגע אני מטופל באנטיבוטיקה. פניתי למספר מטפלים בתחום,אך בדרך כלל מדובר על עלויות מאד מאד יקרות,מה גם שרובם ממה ששמתי לב לא ממש מטפלים בדלקות עינים,אלא במגוון תחומים כללי. עד כמה יעילים צמחי מרפא למצבים כאלה,משיחה שניהלתי בתחום הבנתי שחלק מהצמחים מכילים לעיתים מינונים מאד חזקים היכולים לגרום להחרפת הסיפטומים כולל באזור העינים,האם זה יתכן?? במה שונה הרפואה הסינית מטיפול ההומאפטי? אודה לעזרתכם רוני

תשובה חלקית

שלום רוני, שאלת כמה שאלות, ואני יכולה לנסות לענות על חלקן, ובוודאי יגיעו עוד מטפלים שיענו וירחיבו בהמשך.. מהידוע לי רפואה סינית יכולה לעזור במקרים של דלקות, וייתכן שזה ייקח כמה טיפולים, יש מקרים שב-3 טיפולים ניתן לראות שינוי ממשי, יש מקרים ששינוי מינורי או בלי שינוי (אני מתייחסת עכשיו בכלליות ולא דוקא למקרה של דלקת עיניים). בעניין הזה כדאי לבדוק קודם עם המטפל מה הערכתו, ואחרי כמה טיפולים לדעתו ניתן יהיה לעשות הערכת מצב. נכון שברפואה הסינית יש התמחויות, יש מטפלים שמתמחים בגניקולוגיה, או בסוכרת, או בילדים וכן הלאה, אבל מטבעה של הרפואה הסינית היא מתבוננת על הגוף כולו (וכמובן גם על הנפש) כמכלול. דלקת עיניים, למשל, יכולה להיות קשורה באבחון סיני למצב של הכבד. ברפואה המערבית יש מומחים לעיניים, והם לא יתבוננו, קרוב לוודאי, בכבד,או בתזונה שלך. כך שהייתי מחפשת מטפל/ת שאתה מרגיש שאתה סומך עליו, שמסביר לך מה הוא עושה באופן ברור, את השפעת הצמחים או הנחיית התזונה וכן הלאה.

RanLoel

New member
דלקות עיניים

שלום רונן תמי כבר כיסתה את רוב השאלות. אני רק אוסיף ואומר באופן כללי שהרפואה הסינית רואה בדלקת העיניים סימפטום. על פי הרפואה הסינית כל ביטוי של מחלה מתפתח בעקבות חוסר איזון פנימי בגוף. תפקיד המטפל במקרה שלך יהיה לזהות את חוסר האיזון הגורם לדלקת או לרגישות בעיניים. מבחינת הצמחים, קיימות פורמולות קלאסיות המיועדות לטיפול בבעיות עיניים. את נושא המינונים החזקים השאר למטפל. מטפל מקצועי ומנוסה ידע להתאים את הפורמולה כך שלא יתעוררו בעיות. ולשאלתך האחרונה, הרפואה הסינית וההומאופטיה שונות מאוד. ההומאופטיה מבוססת על עקרון של "דומה בדומה ירפא". דילול החומר הפעיל במים עד לרמה שבה רק הזיכרון האנרגטי של החומר נשאר. הרפואה הסינית מתבססת על מערכת שונה לחלוטין. על אנטומיה שונה. על יחס שונה לאיברים הפנימיים ועוד ועוד. בהצלחה, רן

למעלה