רפואה סינית ופוריות

L i r a n L

New member
רפואה סינית ופוריות

שלום לחברי הפורופ המקסים. רציתי לשאול: אני עוברת טיפולי דיקור סיני בתקווה שזה ישפיע על פוריות (מנסים שנה וחודשיים.. הבעיה אצלי). המדקר שלי (דרך קופ"ח מאוחדת) אמר שהמטרה היא לאזן בין אסטרוגן לפרוגסטרון. כיצד זה נעשה? איך המחטים משפיעות על ההורמונים בגוף? תודה לעונים!

אותם דברים במינוחים שונים

שלום לירן, המחטים מעוררים תגובה בגופך ובאמצעות תגובה זו המטפל מנסה לאזן בין אספקטים שונים על פי התאוריה הסינית. אנחנו קוראים לדברים בשמות אחרים אבל בסופו של דבר מנסים להשפיע אותם הורמונים שבונים את הרירית, מטפחים את הזקיק וגורמים לביוץ ולשאר התהליכים. המחטים הם נטולי חומר פעיל כך שנחסכים ממך תופעות הלוואי אבל צריך לדעת שיש להתאזר בסבלנות היות ומנסים להביא את השינוי מתוכך ובאמצעות גופך בעצמו. לצורך העניין, אנחנו מנסים לשחק עם YIN (קשור לאסטרוגן בראיה במערבית), YANG (קשור לפרוגסטרון), דם ועוד ועוד...

פוריות ורפואה סינית

היי, האם הטיפולים בדיקור הם במקביל לטיפולים מערביים של פוריות? ושאלה חשובה לא פחות- האם המטפל שלך עבר איזו שהיא התמחות בגינקולוגיה סינית? יש היום כמה תוכניות בנות שנה שמתעמקות בתחום הגינקולוגיה בראייה סינית תוך התבוננות על הנעשה מבחינה מערבית. אם את לא יודעת, כדאי לבדוק ופשוט לשאול אם עבר שנת לימודים שכזו. המטפל בוחר נקודות דיקור על פני הגוף. המחט עצמה סטרילית והיא כמו סוג של אנטנה, שמעבירה כמו גירוי לנקודה להתחיל לפעול. אני נורא נורא מפשטת את הדברים, לצורך ההסבר (בתקווה שלא יצלבו אותי פה הקולגות על הפשטת הדברים לשם הסברה
). יש אפשרות להשפיע על ההורמונים באמצעות הנקודות, והרעיון הוא להגיע לשורש של חוסר האיזון ולפתור את השורש. בהצלחה וחג שמח, יעל

L i r a n L

New member
תודה לכל העונים, ותשובה ליעל

המדקר שלי כן עבר התמחות בדיקור הקשור לגניקולוגיה. הוא מדקר מעולה עם אחוזי הצלחה גבוהים (בדקתי
) החודש הפסקתי את הטיפול המערבי הרגיל (נטלתי איקקלומין ותמיכת פרוגסטרון חודשיים, וזאת למרות שהביוץ שלי טוב, אך הבעייה שלי היא בהכתמות של 4-5 ימים שמתחילות כשבוע לאחר הביוץ ועד תחילת הוסת) החלטתי ללכת רק על דיקור ללא התערבות כימית, לכן שאלתי את השאלה על הפרוגסטרון- אם לא אצטרך תמיכה נוספת בבוא העת...

מצוין שבדקת!

כל הכבוד- באמת, לרוב אנשים לא בודקים, וגם כשמאירים את תשומת לבם לעניין, הרבה אנשים לא רואים לנכון לבדוק את זה כמו שצריך. כל הכבוד לך שראית לנכון לעשות את זה. זה מאוד חשוב.
תמשיכי בדרכך, אם יש לך שאלות את מוזמנת לחזור אלינו, וכמובן לשאול את המטפל שלך את כל השאלות כדי לקבל תשובות. שיהיה בהצלחה, יעל

L i r a n L

New member
תודה רבה על קבלת הפנים הנעימה../images/Emo140.gif

אני אכן אחזור אליכם אם תהיינה לי שאלות נוספות או סתם תהיות. כרגע מה שמטריד אותי בעיקר הוא שאם אקלט להריון סוף סוף בעזרת ה', אם אצטרך לקחת תמיכה נוספת של פרוגסטרון בנוסף לדיקור... אגב- זה מדהים! היום הייתי בטיפול מס' 4 אצל המדקר, והוא בדק לי את הדופק בידיים (נראה לי שזה מה שהוא עשה), והוא אמר שהצ'ונג שלי חזק או משהו כזה ושאני לקראת ביוץ... והוא צודק.

Beta hCG אחרי הקליטה

שוב שלום לירן, אחרי ההשרשה והקליטה המוצלחת, שאני מאחל לך עם כל הלב בקרוב, העוברון מפריש Beta hCG שתופס את תפקיד הפרוגסטרון בכל מה שקשור בשימור הרירית והזנתה. יחד עם זאת, ביכולתו של המטפל שלך לתמוך בכל שלבי ההריון לכשיתרחש. ובכלל, נסי להשאר רגועה ולא מוטרדת ככל שאת יכולה, זה יסיע לך בכל השלבים ועל פי מה שאת מתארת - את בידיים טובות... בהצלחה

RanLoel

New member
לא צולבים אצלנו בפורום...../images/Emo13.gif

אני אוהב מאוד את התשובות שקיבלת אבל בכל זאת רוצה להוסיף לתשובתו של אבי. כדי להבין את פעילות הדיקור במקרה הזה כדאי להבין קודם מה הם הורמונים מבחינה מערבית. ההורמונים הם בסך הכל שליחים המופרשים לזרם הדם והפועלים על איבר מטרה (הרחם במקרה שלנו) הראשון אחראי על בניית רירית הרחם והשני על שימורה. בתרגום לסינית אחד אחראי על היאנג (פעולה, תנועה ואקטיביות) והשני על היין (פסיביות, תחזוקה). האיזון העדין בין היאנג לבין היין הוא המפתח לפוריות. קשה ואולי אפילו לא נכון להגיד שמטרת הדיקור היא איזון הורמונלי משום שהרפואה הסינית איננה מכירה את המושג הורמונים. היא בנויה על תשתית שונה לחלוטין. הדיקור מאזן בדרכו שלו את התהליכים הטבעיים השונים בגוף במטרה להגיע למצב האופטימלי.

למעלה