רפואה סינית כרפואת חירום

רפואה סינית כרפואת חירום

ארועי היומיים האחרונים העלו בי שאלות בנוגע ליכולתה של הרפואה האלטרנטיבית (ובכללה רפואה סינית) להתמודד במצבי חירום. מה דעתכם? האם יש אפשרות להשתמש ברפואה האלטרנטיבית (ניתן לציין תחומים נוספים חוץ מסינית) במקרי חירום ואיך?

RanLoel

New member
רפואת חירום

היי, לדעתי האישית אין כמו הרפואה המערבית במצבי חירום. תכליתה של הרפואה המערבית הוא הצלת חיים. את זה היא עושה מצויין. אי אפשר לקחת לה את זה. אבל כאשר אנחנו מדברים על ריפוי, אנחנו מדברים על תהליך ועל דרך וכאן יש לרפואת המזרח יתרון עצום. אני חושב שבמצבים נפשיים קשים, לאנשים שעברו טראומה, הרפואה הסינית יכולה לתרום הרבה. לא בטוח שזה עונה להגדרה של "רפואת חירום" אבל טיפול מוקדם ברפואה סינית עשוי לתרום לאיזון הנפשי הראשוני. הרפואה הסינית יכולה לייצב את המטופל ולסייע לו להתחיל את התהליך השיקומי הארוך. רן

ינוקא1

New member
רפואה סינית

בצורתה הנוכחית , לא יעילה למצבי חירום - לפחות לא אצל המטפלים שאני מכיר. יש בסין מטפלים שמתמחים בשברים וכדומה (בארץ אין) , ואני מניח שיש מטפלים עם שיטות שונות שיעילות למצבי חירום שבארץ אנחנו סומכים עבורם על הרפואה המערבית. בכל אופן שיטות כמו החייאה וכדומה אלו שיטות פשוטות יעילות וטובות , ואינני רואה שום סיבה להשתמש עבורן ברפואה סינית - אלא אם כן מישהו איכשהו יצליח להגיע לתוצאות טובות יותר. חשוב גם לדעת שרפואת החירום במיוחד בארץ הגיעה למעמדה בעזרת ניסוי וטעיה רבים , ואי אפשר בארץ לבצע ניסוי וטעיה כאלו בעזרת רפואה סינית (מסיבות מובנות).

nachumis

New member
באיזה תחום?

בתחום הכירורגיה אני מסכים שאין תחליף לרפואה מערבית. אך במצבים אחרים אני חושב שכן ואפילו בטוח בכך למרות שבד"כ לא ניפגש עם מקרים כאלו. מצבי חירום כגון התקף לב,שבץ,איבוד הכרה,מחלות ודלקות פנימיות יגיבו היטב לדעתי לרפואה סינית וגם להומיאופתיה. מי שעבד מספיק זמן בקליניקה נתקל במקרים של שפעות, דלקות ראות, גידולים וכו' שהגיבו מיידית עם דיקור נכון, מדוע שזה לא יהיה כך גם במקרים חריפים יותר? לצערנו(או שמחתנו)אין מצב שנוכל לבחון זאת באמת בזמן הקרוב, אבל כדיון פילוסופי זה מצוין.

RanLoel

New member
רפואה סינית לעומת רפואה מערבית

הרשה לי לא להסכים איתך ידידי. עם כל הכבוד לרפואה הסינית ואני רוחש לה הרבה כבוד, זה בכל זאת תחום עיסוקי, במצבים מסכני חיים הרפואה המערבית עושה את העבודה טוב יותר.(שוב, בלי לגרוע מכבודה של הרפואה הסינית). חמצת, בססת, התייבשות, דום נשימתי ויש עוד אין סוף מצבים בהם לרפואה המערבית יש מענה מיידי. בינינו, בזמן התקפת לב (חס וחלילה טפו טפו טפו) היית לועס אספירין או נושך את HT9?

nachumis

New member
לרן

רק למען הבהרה,אני לא נגד רפואה מערבית(למרות שתחום עיסוקי הוא רפואה סינית),בעבר הלא רחוק גם עברתי קורס והתנדבתי מעט בתור חובש חרום של מד"א. כדיון בלבד,אם יש מארידיאנים והתאוריה הסינית עובדת במקרים מסוימים אין סיבה לא להאמין שהיא תעבוד ,כאשר הטיפול הוא נכון, גם במקרים חריפים הרבה יותר. אין לזה קשר לאיזה טיפול הייתי בוחר בהתקף לב, כי כרגע אין לנו בחירה בכל מקרה,וזה נשאר דיון תיאורתי בלבד. דבר שני-יש להפריד בין התייבשות-תופעה שאינה צורכת טיפול אלה שמירה על הומיאוסטזיס של הגוף, ובעצם אינה מחלה, לבין המחלות הפנימיות שאני תיארתי. את העניין הכירורגי כבר ציינתי. כל טוב-צח

RanLoel

New member
לצח

אני הבנתי מדבריך שאתה נגד הרפואה המערבית, אולי בגלל זה טון התגובה שלי היה נשמע תוקפני. שום דבר אישי...
ובכל זאת, חילוקי הדיעות בינינו אינם על התיאוריה הסינית והמרידיאנים. כמובן שאין סיבה לא להאמין שטיפול נכון פותר בעיות. אבל השאלה התייחסה למצבי חירום, כאלו שמסכנים חיים. במצבים כאלו (כמו שמירה על הומיאוסטזיס,דוגמא שאתה נתת) לרפואה המערבית המתקדמת יכולות מוכחות. מסכים איתך בהחלט שבמחלות המתפתחות באופן הדרגתי לרפואה הסינית פתרונות מצויינים ויעילים אבל זוהי אינה רפואת חירום. ערב נעים רן

ינוקא1

New member
אני מעריך שבאמצעות הילינג

נוכל יום אחד לטפל בזה. רפואה סינית היא מבחינתי סוג של הילינג (=ריפוי אנרגטי) המבוצע באמצעות מחטים. כי את המרידיאנים ושאר מה שהסינים התכוונו אליו ניתן להרגיש באמצעות זה. אם תפותחנה טכניקות המאפשרות למטפלים לחזק את הצ'י בצורה יעילה ולתרגל אותו שיהיה חזק מאוד עם יכולת חישה אנרגטית טובה - אולי בעתיד יהיה משהו. כרגע זה עדיין לא מעשי. (וכשזה יהיה מעשי , זה יהיה רחוק מאוד מהרפואה הסינית המוכרת לנו היום).

yaelsiag

New member
רפואת חירום סינית

יצא לי להיות בסין בזמן רעידת האדמה הגדולה בשנת 2008. המורה שלי יצא לכפרים שבאזור האסון ונשאר שם במשך כשלושה שבועות לאחר הרעש. מעבר להגשת עזרה ראשונה לפצועים הקלים / בינוניים (מי שהיה פצוע קשה נשלח לבית החולים בצ'נגדו) הוא בישל בכל יום פורמולה בכמות גדולה מאוד, שהספיקה לכ-300 איש. בפורמולה הוא התייחס לכמה דברים: * מזג האויר היה חם ולח, ביומיים הראשונים ירד המון גשם, ואחכ נהיה חם מאוד. אנשים רבים ישנו על האדמה ולכן ספגו הרבה לחות מהארץ. - סימפטומים של חום קיץ, כגון: כאבי ראש, כבדות בראש, וסיפטומים של חום ולחות. * תזונה - אנישם בישלו בחוץ, בתנאים לא היגייניים, מחסור במוצרי מזון טריים, הרבה מזון מהיר הכנה ולא מזין, תזונה מאוד שונה ממה שהכפריים רגילים - פגיעה באדמה (SP-ST) וייצור לי חה פנימית. * מצב נפשי ורגשי לא טוב - לחץ, פחד, אנשים איבדו את ביתם, את משפחתם. פגיעה ב HT-LIV. הפורמולה הכילה את הצמחים הבאים: yin hua lian qiao huang lian ban lan gen guan zhong cang zhu yi yi ren huo xiang huang qi shi cang pu yin chen hao bo he. אם היה חורף, היה מוסיף את gui zhi, qiang huo. זוהי דוגמה יפה לדרך שבה ניתן לטפל ברפואה סינית במקרי חירום... יעל

eyalshpringer

New member
רפואת חרום סינית

מלימודי אצל ד"ר XIAO ידוע לי כי בעבר הטיפול במצבי חירום ברפואה הסינית היה מפותח יותר. ככלות הכל זו הייתה הרפואה היחידה שהייתה זמינה לעם הסיני והיה עליה לספק מענה במצבי חירום. מספר דוגמאות: שימוש בSHE XIANG -מיצוי מבלוטת המושק בנשיפה אל תוך הנחיריים לטיפול באובדן הכרה פתאומית. קיימות פורמולות רבות המיוחסות לנזירי שאולין הלוחמים ששימשו לטיפול בפגיעות אורתופדיות, דימומים מאיברים פנימים, ופגיעות עצביות, ד"ר XIAO סיפר גם על טיפולים מודרניים יותר במחלקות טיפול נימרץ ילדים בהם יש שימוש במיצויי צמחים כגון REN SHEN במצבי אי ספיקה לבבית. קיימות פורמולות דיקור רבות לטיפול במצבים אקוטיים שונים, ואף אינני יכול לשכוח טיפול אקוטי שערך מטפל סיני כפרי במהלך הנסיעה ברכבת מביג'ינג לצ'נגדו בטפלו בילד קטן אשר סבל מפרכוסי חום באמצעות דיקור. גם במקרוביוטיקה המבוססת על הרפואה העממית היפנית יש מידע על טיפולים אקוטיים בכוויות, שבץ מוח, אי ספיקת לב ודימומים פתאומיים. אני סבור כי הסיבה שאין הרבה מידע בידינו על נושא זה נובעת מכך שהנושא לא נחקר ומהסיבה שלמטפל המצוי במערב לא מזדמן לטפל בדרך כלל במצבים אקוטיים, במידה והנושא היה נחקר ולו רק בשל העניין האקדמי היינו מגלים שיש לרפואה הסינית הרבה מה לומר בנושא זה.

eltcm

New member
פרקטיקה

אייל שלום רב, ברצוני לשתף אותך מנסיוני כמטפל ברפואת חירום{פרמדיק}, כי אכן במצבים קשים של עלפון, איבוד הכרה ואפילו התקפי פאניקה המובילים לאיבוד הכרה יש לנק' הדיקור השפעה מיידית. לא פעם יצא לי לטפל במצבים אלה דווקא בנק' הדיקור כגון: נק' הקצה בדימום או לחיצה, GV20, GV16,KID1, וכד', וזה לא איכזב אותי מעולם.

eyalshpringer

New member
מעניין.

הניסיון שלך מעניין וחשוב, בשל אופיה של רפואת החרום והסכנה המדיקוליגאלית הכרוכה בטיפולי החירום אני משער שקשה לשלב טכניקות טיפול מגוונות מעבר ללחיצה על נקודות הדיקור. מעניין אם ניתן למצוא דרך לשמר ולהשמיש את הטכניקות היעילות בלי לסכן שלא לצורך חיי אדם.

שימוש באלטרנטיבית בחירום- יעיל ביותר

כהומיאופתית אני מסייעת רבות בחירום בהומיאופתיה, ממליצה למטפלים שונים ללמוד את התחום של שימוש בהומיאופתיה במצבי עזרה ראשונה, שאינו מצריך לימוד של פרטני של הומיאופתיה. כולנו יכולים לתת ארניקה (נמכרת היום אפילו באתרי סקי לטיפול בפציעות ) למשהוא שנחבל ולמנוע הסתבכות של פציעה, ובטח במצב של תאונה או פיגוע אז שמחה שנפגשתי בשאלה ומזמינה אותכם לאירוח בנושא הגשת עזרה ראשונה בהומיאופתיה, שלומי זילברמן הומיאופת ופארמדיק כבר 25 שנה יתארח ביום ג הקרוב בין 21:00 ל 23:00, בפורום הומיאופתיה קלאסית וישיב לשאלותכם. נועה שגיא

למעלה