רפואת חירום סינית
יצא לי להיות בסין בזמן רעידת האדמה הגדולה בשנת 2008. המורה שלי יצא לכפרים שבאזור האסון ונשאר שם במשך כשלושה שבועות לאחר הרעש. מעבר להגשת עזרה ראשונה לפצועים הקלים / בינוניים (מי שהיה פצוע קשה נשלח לבית החולים בצ'נגדו) הוא בישל בכל יום פורמולה בכמות גדולה מאוד, שהספיקה לכ-300 איש. בפורמולה הוא התייחס לכמה דברים: * מזג האויר היה חם ולח, ביומיים הראשונים ירד המון גשם, ואחכ נהיה חם מאוד. אנשים רבים ישנו על האדמה ולכן ספגו הרבה לחות מהארץ. - סימפטומים של חום קיץ, כגון: כאבי ראש, כבדות בראש, וסיפטומים של חום ולחות. * תזונה - אנישם בישלו בחוץ, בתנאים לא היגייניים, מחסור במוצרי מזון טריים, הרבה מזון מהיר הכנה ולא מזין, תזונה מאוד שונה ממה שהכפריים רגילים - פגיעה באדמה (SP-ST) וייצור לי חה פנימית. * מצב נפשי ורגשי לא טוב - לחץ, פחד, אנשים איבדו את ביתם, את משפחתם. פגיעה ב HT-LIV. הפורמולה הכילה את הצמחים הבאים: yin hua lian qiao huang lian ban lan gen guan zhong cang zhu yi yi ren huo xiang huang qi shi cang pu yin chen hao bo he. אם היה חורף, היה מוסיף את gui zhi, qiang huo. זוהי דוגמה יפה לדרך שבה ניתן לטפל ברפואה סינית במקרי חירום... יעל