רפואה תעסוקתית

רפואה תעסוקתית

שלום לכולם, היום היינו במרפאה התעסוקתית. הרופא היה די בסדר, השתדל להיות מקצועי, דיבר לאט וחזר על הדברים מספר פעמים. לטענת בעלי הוא היה שחצן ולא הבין אותו. כמובן שהוא היה בחרדה עצומה. אני מרגישה רע מאד. כאילו בגדתי בבעלי. כאילו אני עושה דברים מאחורי הגב שלו. בבדיקה ,הרופא ניסה לקבל מבעלי מידע על תפקידיו בעבודה , אך קיבל תשובות כלליות ולא מפורטות. יש מצב של הכחשה ושל אי ידיעה של המצב שלך וזה ממש כואב נורא. הוא בטוח שהוא עושה את העבודה שעשה תמיד ועושה אותה טוב ואננו מבין למה בכלל היה צריך לבוא לרופא זה. אך אני יודעת שזה לא כך וכשאני מנסה לומר לו זאת בדרכים עקיפות הוא לא כל כך מבין או לא רוצה להבין או לקבל. הוא הבין יפה מאד את מה שהרופא אמר "התרשמתי שאתה לא הבנת כל מה שאני ביקשתי ממך " או "אני חושב שלאחר שאקבל דוח מהנאורולוג שלך ואבקר במקום עבודתך , יש סבירות שאני אמליץ שתפסיק לעבוד בתפקיד זה". בעלי הרגיש מושפל לאחר אמירות אלה ולא הבין איך אדם שראה אותו "רק" חצי שעה יכול להחליט דבר כזה. לצערי, אני מבינה את הרופא והוא גם התנצל ואמר לו שאין כאן שום דבר אישי והוא אינו רוצה לפגוע בו. בקיצור, אני מרגישה שאנחנו מגיעים לשלב מתקדם יותר שאנני יודעת איך ומה יהיה. אני רק מקווה שיוכל עוד להמשיך לעבוד זמן מה ואחר כך שנמצא מסגרת תעסוקתית אחרת מתאימה. לילדים בבית קשה. הם גדולים אך הקושי הוא לראות אותו וגם אותי סובלת ומתמודדת כמעט לבד. הם כל הזמן תומכים ומנסים לעזור, אך לכל אחד יש את החיים שלו. אני צריכה לחיות בתקווה שהתהליך לא יהיה משפיל וכואב מדי בשבילו. שתהיה לכולכם שבת שלום.

ענתי44

New member
ליאורלילי../images/Emo24.gif

אוי המחלה הארורה הזו, ומה שהיא מעוללת לאנשים.את לא בוגדת בבעלך, אבל את צריכה לעשות דברים אחרת מאשר עשית מיום שהכרתם.גם לי לקח זמן להפנים שאני לא בוגדת את אמא, או פוגעת בכבודה כשאני עושה דברים שפעם היו בלתי נאותיים בעליל, למשל לפתוח את מכתביה. אי אפשר למנוע את ההשפלה הזו בבעלך, כי למרות שהרופא היה עדין הפגיעה בלתי נמנעת. ויש פה סיפורים קשים של חברי הפורום על רופאים או פקידים שהתעמרו והשפילו בצורה לא מכובדת ובמקרה כזה תפקידנו להתערב. בעלך, איש במיטב שנותיו, בשיאו, והוא עובר משהו שהוא לא יודע איך מתמודדים איתו, וגם הכישורים שלו להתמודד הרי נפגעו מהמחלה. לכן הוא, כמו רבים, מתכחש ונאחז במוכר. אמא שלי מספרת לכולם שהיא הולכת, והיא על כסא גלגלים.לדאווני לא יהיה מנוס משינויים, והם בטח לא יתקבלו בברכה ובהבנה עי בעלך.תפקידך הקשה הוא לעמוד לצידו ולהחליט בשבילו, או אם מצבו מאפשר יחד איתו, על מה הכי טוב עבורו. הלוואי ויכולתי להבטיח לך שיהיה בסדר ושהמצב ילך וישתפר.אבל לומדים לחיות עם זה. האדם הוא יצור סתגלנתי.את צריכה פשוט לעבור כל יום בנפרד, אך במקביל להערך תמיד לבאות. כמו לנהוג. את מגיבה לתנאי הדרך אך תמיד מסתכלת קדימה ומתכוננת לשינויים צפויים, כמו כשאת מתקרבת לצומת או רואה במסלול הנגדי רכב עוקף, את כבר מתכוננת וצופה מראש.הלוואי והיה זה קל כמו לנהוג. ( והכי מצחיק שיש לי רישיון ואני חוששת לנהוג... חחח קטן עלי אחרי האלצהיימר) כשאמא חשה מושפלת, בשלבים הראשוניים, פשוט חיבקתי אותה.וניסיתי למזער נזקים.פשוט תהיי שם בשבילו.לפעמים מאחוריו, תומכת ולפעמים לפניו מנהלת במקומו ובשבילו את העיניינים. אבל זה הזמן גם לדאוג לך ולילדים. להניח לילדים להיות מעורבים ולסייע מחד אך לעודד אותם לחיות את חייהם מנגד. ואת חייבת גם למצוא לך עכשיו מקום מפלט, רק לעצמך. בת דודתי ברחה לציור, אני לחדר כושר שאני מכנה " הדיאליזה לנשמה שלי" ולכתיבה שלי בחוג. ואני ממליצה לך פרט, לפה שאני מקווה שתרגישי כאן כמו בבית ושאנחנו משפחה שלך, משפחת אלצהיימר, גם ללכת למפגשים של העמותה. זה עוזר.וגם למצוא חברים ומשפחה שילוו אותך. כי את תהיי ראש הבית ואת תהיי לב ליבה של משפחתך.שבת שלום לך

zs1957

New member
תגובה לענתי 44

היי ענתי, שמחתי לקרא את תמיכתך החמה לגב' ליאור לילי. אני מקווה שאת בסדר וגם אמא. אני צריכה את עזרתך. גרשון בקש ממני בזמנו לארגן את חברי הפורום למפגש בבית- קפה. לדעתי הטוב ביותר הוא בת"א.צריך לבחור מקום. מה דעתך על קניון עזריאלי? יש שם הרבה בתי קפה , המקום מוכר ונגיש, ניתן להגיע ברכבת עד לקניון.הטוב ביותר לעשות את זה בחופש חנוכה בתאריכים 25.12.05-31.12.05 . הרבה אנשים בחופשה.צריך לשאול את גרשון מתי נוח לו? אני צריכה את עזרתך בנושא היחצנות כלומר הפצת המפגש לקוראי הפורום ולעודד אותם לבוא. לדעתי זה מאד חשוב.פניתי אלייך כי את כותבת הרבה וכולם מכירים אותך. האם תוכלי לעזור לי? אודה מאד באם תעני בחיוב לבקשתי. שתהיה לך שבת שלום ומבורכת זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

ענתי44

New member
זהבה יקרה

ברור שאני אעזור והמפגש הוא רעיון נפלא. בפעם הראשונה באמת עדיף על כוס קפה ועוגה, סתם להפגש בכיף ( אמא א' הנפלאה שלי היתה מכינה לנו עוגות נפלאות למפגש, בכל חנוכה היה אבא מבקש שתכין לו מאתיים סופגניות לחיילים שלו...)

zs1957

New member
ענתי יקרה

תודה מכל הלב על הענותך להרים את המפגש יחד עמי. אני גם חושבת שעדיף על כוס קפה ועוגה. אני אעדכן אותך במשך השבוע.

zs1957

New member
רפואה תעסוקתית- תגובה ללילי ליאור

שלום לילי, אני מבינה בעלך אובחן ע"י נוירולוג כחולה דמנטי. הביאי את המכתב של הנוירולוג לרופא התעשייתי והוא יוציא אותו לפנסיה. מאד לא לרוחי אופן הדיבור של הרופא לבעלך. זו ממש השפלה. עצתי שתפגשי עם נוירופסיכולוג שנמצא בכל מרפאת זיכרון שיתדרך אותך כיצד לומר לבעלך אשהוא חולה ועליו להפסיק את עבודתו מבלי לפגוע ברגשותיו. את תקבלי גם דרוך נכון איך להתנהג אתו בבית. דבר נוסף מומלץ מאד ללכת לקבוצת תמיכה באיזור מגורייך. אם תכתבי לי היכן את גרה אני אתן לך את הכתובת , טלפוןושם של מנהל הקבוצה. תקבלי שם הרבה תמיכה וחיזוקים ועצות לטיפול מאנשים בעלי ניסיון. זהבה שחם/ עמותת אלצהיימר

למעלה