רפואה

רפואה ../images/Emo99.gif

נעים מאוד, שיר, בת 18 עוד מעט. עכשיו סיימתי י"ב, אבל בניגוד לכולם, אני לא מתגייסת לצה"ל (מסיבות רפואיות בלבד
). השאלה שלי היא כזו: יש איזשהו גיל מינימלי לקבלה לרפואה? אם נניח אני ארצה בשנת הלימודים הקרובה להתקבל לרפואה? ועוד שאלה: לפסיכומטרי ניגשתי בסוף י"א והציון מספק מאוד. לחלק מן הבגרויות עדיין לא ניגשתי, ואני לא בטוחה שהסכם יהיה מתאים לרפואה. השלמת בגרויות ושיפור היא אופציה אחרונה עבורי. שמעתי שישנה אפשרות ללמוד שנה באוניברסיטה, ואז לנסות להתקבל בשנה שאחריה, בעזרת ציון של פסיכומטרי וציון אקדמאי, ללא תעודת בגרות כלל. זה נכון? ואם כן, אני יכולה ללמוד כל מקצוע שיתחשק לי? או שישנה הגבלה מסויימת? תודה. פורום תותח

מגד17

New member
בקשר לגיל ...

רק בבן גוריון יש הגבלת גיל - לפחות 20 בשאר האוניברסיטאות אין הגבלה לגיל

NikeMan86

New member
נכון שאין הגבלה אבל

הם לא מחכים לתוצאות הבגרות של הקיץ אז תצטרך לחכות שנה זאת אומרת הגבלה לשנה בצורה עקיפה.

ברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

קודם כל, אפילו שקיבלת פטור משירות צבאי, אני ממליצה לך להתנדב או לעשות שירות לאומי. זה גם יתרום לך הרבה מבחינה אישית וגם יהיה לך יותר קל אחר כך לעבור ראיונות קבלה לרפואה. אם עוד לא סיימת את כל הבגרויות שלך, לשנה הבאה בכל מקרה לא תוכלי להתקבל. האוניברסיטאות לא מחכות לציונים של בגרויות הקיץ, אלא אם את עתודאית. בנוסף, ההרשמה לאוניברסיטאות כבר הסתיימה, ועוד מעט מתחילה תקופת הראיונות או מבחני מו"ר. האופציה של לימודים של משהו אחר ומעבר אחרי שנה אמנם קיימת, אבל שיפור בגרויות עדיף עליה בהרבה. פרטים מדויקים יותר על קבלה עם רקע אקדמי לרפואה תוכלי למצוא בשאלות הנפוצות של הפורום. אם יש לך עוד שאלות, נשמח לענות. שיהיה לך המון בהצלחה בבגרויות
אושרית.

קודם כל תודה ../images/Emo140.gif

דבר שני, אם מדובר בשיפור של |הדגס|כל הבגרויות? הציונים שלי לא נמוכים, אבל גם לא הכי גבוהים. נכנסתי כבר לאתרים של האוניברסיטאות לבדוק ממוצע בגרות משוער, והאופציה היחידה להתקבל היא לשפר את כל המקצועות. מדובר בשיפור של 10-15 נקודות בכל מקצוע.

את בטוחה שאת חייבת לשפר הכל../images/Emo35.gif

אם את רוצה, תכתבי לי את הציונים שלך ונראה מה אפשר לעשות.

loxias

New member
בנוגע לטכניון

הם כן מחכים לבגרויות של הקיץ, איכשהו. נרשמתי לירושלים ולטכניון, ירושלים דחתה אותי כי עדיין אין בגרויות, ואילו הטכניון אמרו שיחכו עד הבגרויות, אבל כמובן הזהירו שאין מה שיבטיח שיישאר מקום עד אז (נכון - לא בדיוק מחכים, אבל גם לא פוסלים על הסף).

אין לי בעיה לכתוב גם פה...

מתמטיקה 4 יח"ל- 90 אנגלית 5 יח"ל- 85 תנ"ך 2 יח"ל- 88 ספרות 2 יח"ל- 77 הבעה עברית 2 יח"ל- 91 היסטוריה 2 יח"ל- 89 אזרחות 2 יח"ל- 77 ביולוגיה 5 יח"ל- לא סופי, ציון משוער 80+ כימייה 5 יח"ל- ציון משוער 80 -

טוב, אז ככה

דבר ראשון, כמו שכבר כתבתי וגם lernery כתב, מאוד כדאי שתעשי שירות לאומי או תתנדבי לצבא. במשך השירות תוכלי לשפר בגרויות כמה שתרצי, ותאמיני לי שזה הרבה יותר קל מלימודים אקדמיים. אז אמנם את צריכה לשפר לא מעט בגרויות, אבל עדיין לא את כל התעודה. מה שכדאי לך לשפר לדעתי: אנגלית - לשפר ל95. מתמטיקה - להרחיב ל5 יחידות עם 90-95. בנוסף לזה, להרחיב היסטוריה ותנ"ך ל5 יחידות עם 90, ואולי גם לשפר את 2 יחידות החובה של ספרות ל90, אבל לא חובה. השיפורים האלה יביאו אותך לסביבות סכם 730 בתל אביב, שזה אמור להספיק לך לכל מקום בארץ.

lernery

New member
לכי לשירות לאומי

אני לא מכיר אותך, אבל בחורה במצבך שיכולה להתנדב אבל לא מתנדבת (לא לשירות צבאי - לשירות לאומי, וכל מי שיכולה ללמוד רפואה יכולה גם להתנדב לשירות) נמצאת במצב שהיא לא ראויה לדעתי להיות רופאה, והיו על זה כבר כמה שרשורים ואני לא רוצה להיכנס מחדש לויכוח. תוך כדי השירות הלאומי תוכלי לשפר בגרויות, אם תצטרכי, שזאת הדרך המועדפת. סך הכל הפסיכומטרי הוא המחסום הרציני ביותר ולא הבגרויות, אז יהיה בסדר.

lernery

New member
עכשיו שמתי לב לאיך שזה נשמע

לא באתי לומר שאת לא ראויה ח"ו אלא אמרתי שכדי להיות ראויה, לדעתי עלייך להתנדב לשירות לאומי, לא באתי לחוות עלייך דעה באופן אישי בשום פנים ואופן

לפני שאתה מבקר-

כדאי שתדע כמה פרטים... אם הייתי יכולה לתרום למדינה בכל דרך שהיא, מזמן הייתי תורמת. אני לא פציפיסטית ואני לא פרזיטית, אני לא ממציאה מגבלה רפואית כדי להתחמק מהצבא, אני לא חתיכת אגואיסטית שמנסה "לחסוך" שנתיים ולנצל אותן ללימודים מאשר לתרום למדינה שלי. כן, יש לי בעיה רפואית זמנית שבגינה אני לא יכולה להתגייס ולא לעשות שירות לאומי. אני לא אפרט כאן את כל קורות חיי ואת מה שמונע ממני להתנדב, כי זה פשוט לא המקום הנכון
. כשאבריא, אני אתנדב איפושהו ואחזיר את חובי למדינה. בנתיים- זה לא אפשרי. וכן, תתפלא, אבל אפשר להתקבל ללימודי רפואה ועדיין לא להיות מסוגלת לשרת בצבא או להתנדב בשירות לאומי. אז לפני שאתה שופט אחרים, תקשיב למה שיש להם להגיד. תודה

למעלה