רפואת חירום בשילוב עם סיעוד בבן גוריון

שיווה100

New member
רפואת חירום בשילוב עם סיעוד בבן גוריון

מישהו שמע על המסלול הנ"ל? אשמח לקבל פרטים... רפואת חירום (פאראמדיק) אני יודעת שנלמד לתואר ראשון רק באונ´ בן גוריון, הבנתי שניתן לשלב זאת בלימודי סיעוד לתואר ראשון ולסיים את המסלול הכפול בתוך ארבע שנים. אילו נתונים צריך עבור המסלול הזה? יש לציין שאין לי רקע רפואי קודם, לא התנדבתי במד"א או עברתי קורס חובשים וכולי. ממוצע הבגרות שלי באונ´ בן גוריון הוא 111.45, פסיכומטרי 673, הסכ"ם 759 (די קרוב לרפואה, 768, שקלתי לשפר פסיכומטרי ולגשת ישירות לרפואה אבל אני לא בטוחה שזה מה שאני מחפשת). יש לציין כי למדתי בתיכון 5 יח"ל במקצועות: מתמטיקה, אנגלית, פיזיקה ומחשבים, כלומר אין רקע בכימיה וביולוגיה.. כמה שאלות בנוגע למסלול הנ"ל.. האם הנתונים שלי מספיקים להתקבל לרפואת חירום וסיעוד או שיש צורך בהרחבות של כימיה וביולוגיה (מספיקים הכוונה על מנת להצליח, לא רק על מנת להתקבל..)? האם יש מיונים נוספים שצריך לעבור כדי להתקבל למסלול הזה (כמו המו"ר/מרק"ם ברפואה)? שאלה נוספת, אילו מגבלות רפואיות יכולות למנוע ממועמד להתקבל? אני בעלת תיק רפואי מפואר וכבד... האם ניתן לבדוק את הדברים האלו לפני שאני מתחילה בהשקעת מאמץ נרחב ומקצה שיפורים?
 
את המסלול בבאר שבע אני לא מכירה

אבל זה שקיים באסף הרופא הוא לימודי סיעוד וקורס פאראמדיקים התואר הוא בסיעוד ולא ברפואת חירום כל תחום הרפואה הוא תחום הדורש שעות מטורפות ועבודה פיזית, אם המגבלות הרפואיות שלך מונעות ממך את שני אלו הייתי מציעה לשקול תחומי מחקר כמו הנדסה ביורפואית. הסכם שלך מספיק לסיעוד וגם לרפואת חירום, אבל אני אישית הייתי ממליצה כן ללכת לרפואה ולא להתפשר איפשהו באמצע הדרך
 

שיווה100

New member
הממ את רואה בסיעוד סוג של התפשרות?

כי אני רואה בזה פשוט מקצוע קרוב יותר אל החולה, קשר הרבה יותר אישי וממושך. לגבי העניין הפיזי.... שעות מטורפות אין לי בעיה, יש לי מגבלות בעניין המאמץ הפיזי ואיסור הרמת משקל כבד, השאלה אם אלו מגבלות שמפריעות/מונעות את לימודי מקצועות הרפואה לסוגיהם.. נראה לי ששווה לברר את זה לפני. הקטע שאני לא כ"כ יודעת איך עושים את זה.. עוד משהו, יש לך מושג איך ניתן להתנדב במחלקה אונקולוגית לאחר או במהלך השירות הצבאי? האם צריך עמותה/אגודה כלשהי להתנדב במסגרתה או שזה עצמאית פשוט להגיע למחלקה ולהציג את עצמי? אני מעדיפה האמת דרך מסגרת מסודרת.. יש דבר כזה? תחומי מחקר לא מעניינים אותי, אני מעוניינת בתכל'ס הרפואי ובקשר עם המטופלים, סיוע לאנשים, לא חקר.
 
התפשרות לחלק מן האנשים

אתחיל ואומר שעם תחום רפואת החירום כיום אין מה לעשות בישראל מלבד להיות פאראמדיק - מדובר בעבודה שוחקת במשמרות שדורשת מאמץ פיזי (לסחוב חולה מקומה רביעית בלי מעלית שקיים יחס יש בין משקל הגוף שלה למספר הקומות שהיא גרה בהן זה לא תמיד מלבב), אז בהתחלה זה נחמד, לאיש משפחה זה מאוד קשה (ואני נוטה להניח שיום אחד כן תרצי להתמסד באיזשהי מסגרת משפחתית) - אין גמול כספי הולם לעבודה הזו בארץ ואפשרויות הקידום הן מעטות מאוד (ורובן אדמיניסטרטיביות). תחום הסיעוד הוא תחום רחב הרבה יותר - אפשר להגיע ממנו להמון סוגי תפקידים - החל מהדרכתיים, מחקריים, סיעודיים נטו, אחיות בחדרי ניתוח, אחיות בקופת חולים וכו. הבעיה בתחום היא בעיקר חוסר העצמאות וזה מורגש בעיקר בתפקידים הטיפוליים במסגרות בתי החולים וקופות החולים ופחות בתפקדי ההדרכה הסיעוד (שהוא לרוב גריאטרי) והמחקר. אחות בבית חולים או בקופת חולים נשענת על האצלת הסמכויות של המוסד בו היא עובדת ולנצח תהיה צריכה להיות כפופה להוראות של אדם אחר. לטעמי אדם שמחפש להיות רופא יתפשר אם ילך ללמוד סיעוד או רפואת חירום כיוון שמדובר במקצוע שונה לחלוטין שהיד בו היא פחות חופשית. חשוב לי לציין שעם תואר בסיעוד יש הרבה יותר מקומות להגיע אליהם ומקצועות שניתן לעסוק בהם מאשר עם רפואת חירום. באשר לצד הפיזי של העניינים - לאורך הלימודים מתקיימות השתלמויות שונות בבתי החולים, בתקופת הסטאז' וההתמחות כמו גם בתקופת ההשתלמויות העבודה יכולה להיות פיזית - גם כאן מדובר על הרמת חולים ועבודה שיכולה להיות מאומצת - בהמשך בהתאם לתחום שבוחרים העבודה משתנה. באשר להתנדבות: כיוון שלאחרונה בדקתי את האופציה הזו בעצמי גיליתי שהדרך הטובה ביותר היא לפנות לבתי החולים ולבדוק עם אלו ארגונים הם עובדים, בנוסף מצאתי את הארגון הזה :|הלינקhttp://www.haverim.org.il/about_us/|סלינק| שתחת לשונית התנדבות - דרושים, מחפש מתנדבים לכל התחומים.
 
למעלה