רפונזל

scarlet moon

New member
רפונזל

מישהו יודע איפה אני יכולה למצוא את האגדה רפונזל בעברית, באינטרנט? ואם ממש אין, אז באנגלית.. אבל אני מעדיפה בעברית... תודה מראש,

WizMaster

New member
אני חושב שזו האגדה על...

זאת עם השיער הארוך, שכלואה בתוך מגדל גבוה ומצילה את עצמה ע"י ההורדה של השיער אל האביר מתחת למגדל...

Idan91

New member
בהחלט...

אבל השאלה היה אם מישהו יודע איפה אפשר למצוא אותה באינטרנט....

רמץ

New member
מצד אחד - מוזר שהסיפור הזה

באמת מעולם לא תורגם. מצד שני - זה סיפור ממש טיפשי. איזה מכשפה שחטפה איזה נסיכה וכלאה אותה במגדל. כל פעם שהיא רצתה לעלות אליה, היא קראה לה שתוריד את השיער. יום אחד, איזה נסיך ראה אותה עושה את זה. אז אחרי שהמכשפה ירדה בחזרה, הוא קרא בעצמו לרפונזל. ואז הוא טיפס ונכנס לחדר שלה. בהתחלה היא קצת פחדה. אחרי זה היא קצת התלהבה - ואז הגיעה המכשפה וכעסה על הנסיך וקיללה אותו בעיוורון כשהוא ברח והעיפה את רפונזל מהמגדל כי היא נתנה לנסיך לעלות (גם כן עונש...) והנסיך דידה ודידה ובסוף כמעט מת במדבר - ורפונזל במקרה הגיעה גם היא לאותו מדבר, הם התנשקו, הנסיך שב לראות והם חיו באושר ובעושר עד אתמול בלילה.

Outlast

New member
ברור שהוא תורגם,

ועוד במספר גירסאות. יש לי אותו באיזה ספר סיפורים איפשהו בבית, והוא מופיע בהרבה קבצי סיפורים. מה שכן, באינטרנט אין לי מושג איפה אפשר למצוא אותו.

Outlast

New member
נכון,

פעמונית זה שם הצמח שצמח בגינת המכשפה, שאותו רצתה האישה לאכול, בעלה ניסה להביא לה, המכשפה תפסה אותו, הכריחה אותו להתחייב שייתן לה בתמורה את בתו, ומזה התחיל כל הסיפור, תשוקות של אישה הרה...

למעלה