רפורמה החדשה

1234nataly

New member
רפורמה החדשה

מה אומרת הרפורמה החדשה לביטול בחינות היסוד כלכלה סטטיסטיקה ומימון האם היא תכנס לתוקף והאם תהיה תקופת מעבר כי אני עברתי את הבחינה בכלכלה ויסודות הביטוח ואני מעוניין לקחת שני קורסים נוספים חשבונאות וסטטיסטיקה האם כדאי ? אולי חבל על הכסף והזמן אם בסוף לא יתייחסו לזה ואני יאלץ שוב להחבן על הננושאים הללו במקצועית א ??? אם יש פה מישהו שיכול לענות לי תשובה אמיתית ולא משמועות תשובה עם בסיס ? אולי אתה נועם??? אבל תמליץ לי מה לעשות .?? תודה אחלה פורום !!!

noam4u

New member
הרפורמה

שלום וברוך הבא לפורום בעיקרון, הרפורמה היא עדיין בגדר הצעה. כרגע לא ברור מתי היא בכלל תכנס לתוקף, כי אפילו אין דיון לגביה בועדת הכספים. למען הסדר וההגינות אציין כי אני יושב בועדת הכספים בנושא הרפורמה, ונכחתי בדיון שהיה בנושא בכנסת. הרפורמה אמורה לשנות את הבחינות, כך שכל בחינות היסוד (כלכלה, חשבונאות ומימון סטטיסטיקה) יכללו בבחינה במקצועית א. ההצעה, כפי שהוגשה, לא מאפשרת "תקופת מעבר", אך כפי הנראה (ושוב, זאת הנחה שלי ושל גורמים מקורבים לנושא), היא לא תיכנס לתוקף בצורתה זו, אלא כפי שהוגשה במקור, עם תקופת מעבר כלשהיא. הנושא עלה בועדת הכספים, ובין השאר בשל התנגדויות מסויימות שלי, היא עדיין לא עלתה להצבעה אלא לבחינה מחדש, יחד עם בחינה מחדש של כמה הצעות נוספות (שלא בהכרח קשורות לנושא זה). כאשר יהיה תאריך מעודכן או חדש, אעדכן כאן בפורום. מקווה שעשיתי סדר בדברים. נועם

ארז169

New member
כל הכבוד נועם

ענית לי תשובה כ"כ מהר כל הכבוד נכנסתי במשתמש של אשתי נטלי עכשיו אני עם המשתמש שלי ולגבי הנושא ששאלתי עם הרפורמה אני באמת מקווה שתהיה תקופת מעבר כלשהי או משהו בסגנון כי אם לא זו תהיה הולכת שולל לתלמידים וממש בגדר רמאות יחד עם זאת אני לא מתכוון לשתוק על הנושא הזה ובמידה ואפגע מהרפורמה הזו אני יעשה הכל על מנת לקבל פיצוי על עוגמת נפש בזבוז כספים וזמן אבל אני אופטימי ואני שומר את זה לכשיגיע הזמן אני מקווה שלא אצתרך אם כי אני אשמח לשמוע אם יש שחושבים כמוני וייאבקו אל הדבר עד הסוף כי זה לא פייר זה ממש גזל.. ימים יגידו ... ונועם אתה באמת אחלה אני רואה שאתה ממש שולט בפורום ונותן תשובות רציניות ומהירות יישר כח !!!

מושיק1111

New member
לנועם

נועם לשלום בנושא זה אני דווקא שייך לצידו השני של המתרס כלומר הנני ממתין שהרפורמה תצא לפועל הוא אז אצטרך לגשת ל 3 בחינות בלבד שאלותיי הם: 1) מתי להערכתך הרפורמה תצא לפועל? 2) האם וכיצד מוסדות הלימוד ייערכו לבחינות החדשות? האם ילמדו את כלכלה, חשבונאות, מימון וסטטיסטיקה בקורס בודד ? הרי לא נשמע הגיוני שכמות החומר תשאר זהה ברגע שמאחדים הכל לבחינה אחת. 3) יש לי תואר ראשון באונברסיטה הפתוחה שבו עשיתי מקצועות אלה: מימון, יסודות החשבונאות, מימון וסטיטסטיקה א + ב' האם עד כמה שאתה יודע ייתכנו פטורים מבחינה זו למי שכבר ביצע בחינות אלו בתואר הערה בנושא זה - התואר שלי נקרא הינו המדעי החברה בהדגשת ניהול אולם הוא זהה לחלוטין לתואר בניהול הרגיל . שביררתי בזמנו ברשות לניירות ערך הם סירבו להקנות לי פטורים אלו מכיון שתואר זה לדבריהם לא נחשב לתואר בכלכלה או מנהל עסקים/ ניהול וזאת על אף שהמסלול שלי זהה לחלוטין לתואר בניהול הרגיל בפתוחה שלתואר זה כן קיבלו פטורים לבחינות הללו 4)האם שלושת הבחינות יהיו אמריקאיות?? תודה מראש נ.ב אני יודע שחלק מהשאלות אינן קשורות לפן המקצועי שלך אומנם הייתי שמח לשמוע גם את דעתך האישית בנושאים אלו

למעלה