רפלוקס ושט קיבה

רפלוקס ושט קיבה

שלום רב, יש לי תינוק בן 3 חודשים שהיה מאושפז בשבוע שעבר בעקבות הקאות במשך כל היום אושפז במח' כירוגית עבר בדיקת us pyloric stenosis שיצא תקין ולאחר הועבר למח' ילדים כל הבדיקות יצאו תקינות מיום האישפוז שהוא היה בצום לבדיקה ועד יומיים אח"כ שהמשיך לאכול כרגיל (יניקה בלבד) הכל היה תקין בלילה השלישי לאישפוז חזרה התופעה של הקאה אחרי חצי שעה מתום הארוחה שבזמן הזה הוא היה עלי עבר טיפול של אחיות שאיבה של הנוזלים המיותרים ושוב אחרי חצי שעה שוב הקאה דומה יש לציין שבמשך כל האישפוז מצבו היה טוב מאוד בלי חום נתן קיבה ושתן כרגיל, כששיחררו אותנו הסבירו לנו את התופעה של ההקאות/פליטות ונתנו לנו סיכום רפואי והמשך טיפול אצל רופא משפחה. מאז האישפוז (היום לפני שבוע) הוא הקיא עוד כמה פעמים אך לא יותר מפעם ביום ולא כל יום אני משתדלת לא להזיז אותו אחרי האוכל לא להשכיב וכו' במכתב וסיכוםוכן הרופא ילדים הומלץ ללכת לבדיקה אצל גסטרולוג ילדים ואולי הסמכת האוכל יש לציין שטרם קבעתי מועד לבדיקה ולגבי הסמכת האוכל נשללה האפשרות כי הילד ניזון מיניקה בלבד בגלל חוסר השקט שמאפיין את היומיים האחרונים הן שלו וכמובן שבגלל זה גם שלי הוא לא ממש רגוע בין הארוחות ובזמן הארוחות אני מרגישה שאולי הוא לא אוכל מספיק ושוקלת הפסקת הנקה (זהו בני השני בראשון לא הנקתי בכלל) לא הייתי רוצה להפסיק כי אני נהנת מזה מאוד הוא נולד בלידה רגילה בשבוע 38 אחרי הריון תקין במשקל של 2.940 כיום הוא שוקל כ 4.700 כשהוא עולה בממוצע 150גרם בשבוע, במעקב טיפת חלב אחת לשבוע שבעי רצון מההתפתחות שלו וכן בבדיקת רופא ילדים, השאלה שלי היא האם זאת התופעה של רפלוקס והיא תחלוף, האם יש סיבה לבדוק רגישות לחלב, ומהי בעצם אותה הבדיקה שאליה נשלחנו. סליחה על אורך השאלה פשוט רציתי לפרט כל מה שידוע לי. אודע לך על תשובה בהקדם. בברכת מועדים לשמחה וחג שמח אמא של ים בן 3 חודשים ואור בן 5

רפלוקס

אכן נראה לאור מה שתארת שמדובר בתופעת רפלוקס לושט. זו תופעה מאוד שכיחה בתינוקות ובד"כ חולפת עם הגיל( לקראת גיל שנה ).מאחר ותינוקך אכן עלה במשקל היטב מלידה אין סיבה לדאגה .הייתי ממליץ לא להתייאש עדיין מההנקה ( יתכן שהאישפוז והלחץ שלו שבשו קצת את יצור החלב אצלך).אין סיבה כרגע לחשוב על רגישות לחלב שכן ניזון מהנקה בלבד.לא נשלחתם לבדיקה אלא להערכה של רופא שהינו מומחה למערכת העיכול של ילדים .חג שמח .

למעלה