רפלוקס ותזונה - שאלה

nona 1

New member
רפלוקס ותזונה - שאלה

ביתי עוד כמה ימים בת 7 חודשים, סובלת מריפלוקס שאובחן בערך בגיל שבועיים. ניזונה מסימלאק מוסמך וארוחת מוצקים (מרק עם עוף בדר"כ). היא שוקלת 6 וחצי ק"ג. היו תקופות שהיה שיפור בכמות ההקאות בתקופה האחרונה יש נסיגה והיא מקיאה לפחות פעמיים ביום, כמובן שבלי קשר יש פליטות כל הזמן. היא מקבלת זנטק. שאלתי, האם בגיל כזה אפשר לתת לה עוד ארוחת מוצקים? אם היא אוכלת גם פרי היא מוותרת על עוד בקבוק. מה אפשר לעשות כדי שתקבל מזון מוצק יותר (כדי שתקיא פחות) אך יהיו בו מספיק קלוריות וויטמינים? מצטערת על הצפת השאלות. תודה.

רפלוקס

אני לא יודע מה משקל הלידה אבל בגיל 5 חודשים משלשים את משקל הלידה אני מציע לך לחזור לגסטרואנטרולוג לשוחח על טיפול חלופי לזנטג- למשל לוסק- אבל לקיים דיון כולל בדיקה גופנית טרם ההחלטה לחילופין יש אפשרות של אלרגיה לחלבון חלב פרה ולשקול יחד עם הרופא לעבור לסויה בהצלחה

nona 1

New member
מבחינת המשקל

היא בסדר אני חושבת. נולדה 2.700 ק"ג. טופלנו בעבר בלוסק ודווקא אז היו יותר בעיות, היא ממש לא אכלה. היום אין לנו כמעט בעיות בתיאבון. היא לא אכלנית אבל לא צורחת באוכל. ניסינו אינפמיל AR היא לא נגעה באוכל. צמחי לא נוסה מכיוון שהיא עושה בדיקות בתדירות די גבוהה ולא נמצאה אלרגיה לחלב. היא מקיאה גם במזון המוצק (ירקות/פירות) אבל הכמות קטנה יותר. זה בסדר בגילה (7 חודשים עוד מעט) אם היא תוותר על 2 בקבוקים ביום ובמקומם תאכל ירקות/פירות? אילו מזונות עתירי קלוריות מותרים בגילה? התור הבא לגסטרו בחודש הבא. אנחנו צפוניים ואין אפשרות להקדים את התור שלנו, אשמח אם תוכל לעזור לי.

משקל

אני כתבתי בטעות שבגיל 5 חודשים משלשים וכמובן התכוונתי מכפילים בגיל 5 חודשים ומשלשים בגיל שנה מציע להמשיך באותה הדרך- ולא לנסות לוסק אם לא עזר בעבר אלרגיה לחלב לא מגלים בגיל זה רק בבדיקות דם או תבחיני עור (והאמינות של כל התבחינים הללו בגילה נמוכים יחסית) אלא גם באופן קליני מציע לכם לשוחח עם הרופא שלכם ואולי לשקול להקדים את התור בהצלחה

nona 1

New member
תודה רבה

נלחצתי לרגע מעניין המשקל. אני יודעת שהיא קטנה יחסית אבל במצב טוב. אני בהחלט אנסה להקדים את התור לגסטרו, אבל אני לא ממש אופטימית. ככה זה כשיש גסטרו אחד בכל אזור הצפון (בקופה כמובן)

למעלה