רפלקסולוגיה

שובשוב2

New member
רפלקסולוגיה

קצת רקע לשאלה :
סובל מקרוהן ובחרתי לעזוב את הדרך הקונבנציונאלית. עברתי לטבעונות (הגיינה טבעית) אך מרגיש שזה לא מספיק. יש ימים קשים עדיין "אנרגטית".
נראה לי שבמישור ה"אנרגטי" אני חושב על רפלקסולוגיה (יש המלצות אחרות ? ).
ברור שהטוב ביותר זה מטפל טוב אך בנוסף ומפאת הצורך והרצון שלי לעיתים להרבה טיפולים אפילו כל יום (יש ימים שמרגיש לא טוב) חשבתי ללמוד את זה בכדי לטפל בעצמי (גם אם לא בלעדי אלא בנוסף למטפל).
1. האם זה ריאלי לטפל בעצמי בשיטת הרפלקסולוגיה אן שמראש בלתי אפשרי ונדון לכישלון.
2. לגבי "שיטות אנרגטיות" שמניסיונכם יכולות להתאים לעזרה עם קרוהן. יש לכם המלצות ? האם הרפלסקוסולוגיה נחשבת שיטה אנרגטית "חזקה" ומתאימה לריפוי לדעתכם ?
3. ראיתי פרסומות לרייקי יהודי של הרב פנגר. האם תוכלו להמליץ לי על זה ? האם יכול לסייע לי בריפוי ?
4. אשמח לכל תובנה או רעיון שיוכל לסייע לי...

התיחסות

היי
אין ספק שרפלקסולו7גיה תוכל לסייע כחלק מטיפול הוליסטי שלם ולא רק אלא גם עבודהאנרגטית כמו הלינג/ריקי ותזונה ושיטות רגשיות נוספות.

רפלקסולוגיה עצמית תהיה פחות יעילה מלקבל בצורה נקיה ממטפל ובטח לא הייתי הולך ללמוד רק בגלל לטפל בעצמי......

בהצלחה!

0 אור 0

New member
לימוד רפלקסולוגיה

יש משהו ברעיון של ללמוד שיטה כדי להבין טוב יותר , לקבל טיפולים ולפעול לפיה,
מהצד השני, כשצריך טיפול רציני תמיד טוב ללכת למטפל אחר - האנרגיות הן אחרות, מבט נוסף, וגם טכנית - כשאתה מנסה להגיע לרגליים אתה לא בדיוק מתמסר ...
אני מטפלת בעצמי בקטע - של ממש עזרה ראשונה, קצת חיזוק , אבל כשצריך טיפול מחפשת מי שיטפל בי - לפעמים כסטאז' אצל תלמידים ש המורה שלי, בהחלפת טיפולים או לשלם למטפל
כל השיטות האנרגטיות, שגם רפלקסולוגיה היא אחת מהן אגב, יעילות ועוזרות מאד - בוודאי כדאי ללמוד רייקי או אקסס ברס או - EFT - כולן שיטות שהלימוד שלהן קצר מאד, והיעילות שלהן בכלל לא רעה. אני לא כל כך מטפלת ברייקי באחרים (לפעמים משלבת אם מרגיש נכון או שמישהו מבקש) אבל בתקופות מסויימות בחיים עשיתי המון רייקי עצמי וזה מאד עזר לי (לבעיות שינה)
תובנה אחרונה: קרוהן פוגע במעיים לכן מאד מאד ממליצה לשלב בטיפול התאמה תזונתית ואולי גם צמחי מרפא או שמנים. טבעונות זו התחלה טובה, אבל גם בטבעונות יש מאכלים מזיקים ומגרים את המעיים - כדאי להתייעץ עם מטפל בתזונה טבעית לגבי התאמה מדוייקת יותר
&nbsp

יעל ND

New member
ל-שובשוב2

זה בהחלט ריאלי לטפל בעצמך בשיטה הרפלקסולוגית, אין בזה שום דבר קשה.
אם אשתך תעשה זאת - אולי אפילו עוד יותר טוב.
אם כי לדעתי, רק כטיפול תמיכה.
מיניסיוני, חשוב:
1. לדבוק בדיאטת קרוהן
2. לדעת שיטה יעילה עבורך להפגת מתחים - ולהשתמש בה בצורה פעילה ביותר
3. לקחת טיפול הומאופתי. מאד יעיל על רקע 1 ו-2.
רפואה שלמה!

יעל ND

New member
לגבל שיטות אנרגטיות במקרה של קרוהן

- כל עניין לגופו.
זה דורש אבחון: אם בכלל, אם כן - איזו שיטה ומאד חשוב גם - מי יעשה.
כמו כן, במקרים שונים הצפי מטיפול אנרגטי יהיה שונה.

netzza

New member
מצטרפת לשאלה עם פרוביוטיקה

הבנתי שלקרוהן יש שיפור גדול עם נטילת פרוביוטיקה, יש במיוחד את ביו 25 שהבנתי שהוא מרכיב כמה וכמה סוגים של חיידקים טובים. מה דעתכם? פרוביוטיקה משפרת את המצב אצל קרוהן?

0 אור 0

New member
פרוביוטיקה

פרוביוטיקה, כמו כל תוסף, עוזרת רק כאשר יש חוסר שהתוסף משלים אותו.
יש סבירות שמישהו שחולה בקרוהן סובל מפלורה פגועה, לכן אפשר לקחת לתקופה מסויימת פרוביוטיקה ויש מצב שזה יעזור או לפחות לא יזיק.
רק לא לצפות שזה יפתור את הקרוהן
&nbsp

hagar777

New member
מסכימה לגבי הפרוביוטיקה

לי הייתה תקופה שלקחתי את ביו 25 סופהרב וזה באמת עזר לי, והרגשתי שזה מחזק ומרגיע, כמובן לצערי זה עוזר ולא פותר כפי שציינת.חשוב מאד להקפיד על תזונה נכונה זה הכי הכי חשוב למערכת

למעלה