רפרטואר-שירשור

רפרטואר-שירשור

אז ככה אנשים ספרו על הרפרטואר שלכם.... זה ממש מעניין לדבר על יצירות שאחרים מנגנים על מנת להציע הצעות ולשמוע סוגיי אינטרפרטציה שונים... תכתבו... תודה אוהבת את כולכם גל

בוא נראה...

אני לומד רק שנתיים, אבל יחסית יש לי רפרטואר לא קטן. אני לא יודע אם את מחשיבה גם יצירות שאני מנגן לא "מקצועי", כלומר לא עם המורה שלי, אלא בצד ככה... אז ככה: -פולונז בדו דיאז מינור, אופוס 26, מספר 1, של שופן -רפסודיה בסול מינור אופוס 79, מספר 2 של ברהמס -"לאביב", קטע לירי של גריג -פרלוד "טיפות הגשם" של שופן -תנועות ראשונה ושניה מסונטה אופוס 10, מס´ 2 של בטהובן -פרלוד בדו דיאז מינור של רחמנינוב, אופוס 3 -פרלוד בסול מינור של רחמנינוב, אופוס 23, 5 -בלדה בסול מינור של ברהמס... אבל אותה אני מנגן לא משהו עכשיו, כי מזמן לא ניגנתי אותה... -נוקטורנו של שופן, אופוס 72 וזהו נראה לי... אני בעיקר אוהב את הרומנטיקנים
ד"א, גל, ספרי לנו גם את על הרפטואר שלך...

אופס...

נראה לי הבנתי את השאלה שלך לא נכון כל כך, ופירשתי אותה כ"תגידו לי מה ניגנתם מאז שהתחלתם עד היום"
מצטער אם סתם בלבלתי לך תמוח עם כל הרפרטואר שלי...

אז ככה

אוקיי אז באך -איך אפשר שלא ....אני מנגנת פרלוד ופוגה בסול מינור מהספר הראשון. בטוהובן אני מסיימת סונטה ראשונה שלו ומתחילה כנראה את ה-12. שופן- בלדה שלישית שלו- מדהים!!! רוול-הציפורים העצובות... וגם עכשיו אני מגנגנת בשני הרכבים סונטה לחליל ופסנתר של פולנק וסונטה לצ´לו ופסנתר של בראהמס-יצירה אדירה!!! גל

אני עובד עכשיו על הבאך הזה...

הפרלוד והפוגה בסול מינור. איזה יופי של פרלוד, ואיזו פוגה חזקה! אני גם לומד במקביל בשיעור תאוריה על המבנה של הפוגה, זה כל כך מסובך! אבל כל כל כיף.

בשמחה

אני כרגע עובד על הסונטה השניה של ברהמס לקלרינט ופסנתר, ועל הסונטה בסי במול של שוברט וגם על נושא ווריאציות שלו במי ל4 ידיים

Mr Peiser

New member
סבבה..

היצירות האחרונות שניגנתי היו וואלס של שופן ב C#m נוקטור של שופן ב Fm את הפרלוד "טיפות גשם" של שופן גם כן ניגנתי פעם אבל כשהייתי קטן יותר והיד שלי לא הסתדרה עם האקורדים שם בסוף.. סונטות של מוצרט ב C המפורסמת וב A (זאת עם המארש הטורקי) Pleasures of youth של דיאבלי...זהו שם למספר סונטינות שהוא כתב לארבע ידים וניגנתי כמעט את כולם. פוגה של בך ב Dm וזהו נראה לי בעצם היצירות האחרונות שניגנתי..

זליל

New member
הרפרטואר שלי

אני עובד על שני אטיודות של שופן ה5 וה1 אופוס 25 קונצ´רטו מס 1 של בטהובן ופרטיטה 5 של באך

למה אתם לא מנגנים...

רוול. דביוסי. פורה? תכריחו את עצמכם ואת המורה שלכם ניגנתי שני פרלודים של דביוסי את הקתדרלה השוקעץת ועוד אחד עכשיו רוול וגם פורה ניגנתי.... אתם רק אנשי שופן מה קורה פה?

אני בדיוק סיימתי ללמוד בעל פה...

את הכנסיה השוקעת!!!
איזה קטע מדהים!!! את מכירה את רברי (Reverie)? זה הקטע הראשון של דביסי שאי פעם שמעתי, ומאז אני מעריץ שלו. את רוול תמיד אהבתי. יש לו יצירות מדהימות לפסנתר, אבל רובן כל כך קשות... כמו ה´גספארד דה לה נואיט´ למשל, או ´אלבורדו דל גרציוסו´. ד"א, את הכנסיה השוקעת אני הולך לנגן במבחן קבלה של האקדמיה כיצירה מודרנית.

יצירה אדירה!!!!

ניגנתי אותה שנה שעברה!!!! חובה לכל פסנתרן.....בן כמה אתה אפרופו אקדמיה....

יצירה אדירה!!!!

ניגנתי אותה שנה שעברה!!!! חובה לכל פסנתרן.....בן כמה אתה אפרופו אקדמיה.... גל

BloodRoses

New member
מה זאת אומרת לא מנגנים?../images/Emo123.gif../images/Emo3.gif

מנגנים וחצי :). המוסיקה הרומנטית והצרפתית הכי אהובות עליי, בעיקר לאחרונה אני יושבת חזק על רוול. כיסיתי כמעט את כל הולסים האצילים וסנטימנטלים שלו, תענוג צרוף. כרגע אני מנגנת את הנוקטורן של שופן השני במי במול מז´ור, שיפה שבא לבכות, רוול כאמור, לאחרונה יצא לי לנגן את הסונטה הראשונה של בטהובן, האטיוד ה-3 מקבוצת האטיודים החדשים של שופן (כן אני יודעת...אלה אטיודים נורא קלים אבל הוא מקסים) כמה שירים ללא מילים של מנדלסון, סצנות מילדות של שומן וזה כרגע מה שעולה לי לראש בתכנון: הסונטה המדהימה של גריג במי מינור אינטרמצו של פולנק בלה מז´ור (מאד מומלץ כל הצרפתים!!!!!) שאם תקשיבו לו לא תתחרטו (בביצוע רובינשטיין המאלף) נוקטורן מס´ 3 אופוס 33 של פורה וסקרלטי שעדיין לא יצא לי לנגן ( כן יש לי חור רציני בהשלכה) ואני מאד אוהבת אותו בגלל שהוא רומנטי לתקופתו

אף אחד לא מנגן פה משהו חוץ מקלאסי?

אז ככה, כרגע אני מנגן בעיקר את גנוסין מספר 3, לא זוכר איך קוראים למלחין, פוקו אלגרטו של בטהובן, יום יפה של יוני רכטר, סונטינה של קלמנטי- אופוס 36 מספר 3, אינבנציה מס´8 של באך, take five, autumn leaves, alice in wonderland ועוד כמה סטנדרטים ואת מעוף הדבורה (אבל לא את כולם אני מנגן בשלמות). אגב, כל פעם כשאני מנגן מעוף הדבורה (במהירויות גבהות כמובן) כואבות לי נורא הידיים, למישהו יש הצעות איך שהכאב יפסיק או יופחת?

דבר ראשון...

אם אני לא טועה, גנוסין זה של אריק סאטי, מלחין צרפתי אימפרסיוניסטי, שהיה ידוע בסגנון המיוחד של הנגינה שלו. דבר שני, הכאב בידיים סביר להניח נגרם ממתח של השרירים. או שתלמד לנגן כשאתה משוחרר לחלוטין, וכל השרירים רפויים, או שתנסה יצירות יותר קלות פשוט... אחד המפתחות לנגינה טכנית טובה היא בהרפיה. אתה לא תראה אף פסנתרן טוב מנגן כשהשרירים שלו מתוחים ותפוסים. זה גם מבחינה מוזיקלית ככה, כי אם אתה מתוח אז שומעים את זה בנגינה.

למעלה