רפרפתי קצת בהיסטוריה פה

michelle2113

New member
רפרפתי קצת בהיסטוריה פה

ולא מצאתי שאלה שמתייחסת לשאלתי..:) ככה: מאז ומתמיד כאשר ציפיתי עוגה בבצק זה לא יצא לי חלק. או שהוא מתייבש ממש מהר, או שאני עושה משהו לא נכון... תמיד בתחתית של העוגה (לאחר ההצמדה) מתקבלים סדקים כאלו של יובש, והרבה פעמים גם מעין עודף בצק... קשה להסביר (וגם אין לי תמונות), אבל בקיצור- זה פשוט לא יוצא חלק (אני לא רוב מסתירה עם אלמנטים, אבל אני רוצה עוגה נקייה..). למישהו יש טיפים? אני, אגב, לא מוסיפה לבצק כלום מלבד צבע מאכל וקורנפלור (למנוע הדבקות. האם פה הבעיה?) תודה!!
 

net the jet

New member
מה שעולה בדעתי זה שאת לא לשה מספיק, לא

עובדת מספיק מהר. ואולי גם לא מרדדת מספיק עבה. כשמרדדים עבה אז הנפילה טובה ואין הרבה "עודף" צריך לפעמים קצת להרים ולהדביק תוך כדי הצמדה ( ז"א לסדר שלא יהיה עודף ) אבל אם הבצק מספיק עבה זה נופל טוב. הבעיה מתחילה שהבצק דק. לגבי סדקים- כמו שכתבתי למטה למשהיא- הבצק לא מספיק גמשי, יורר מדי קורנפלור ולא מעבירה מספיק מהר לעוגה.
 
למעלה