רץ ברשת חיזוי אבולוציה של האדם בעתיד

רון סי

New member
אולי זה יקרה, אבל אם כן זה לא תהליך של ברירה טבעית, ולכן לא התהליך שתורת האבולוציה מתארת.

נראה לי שאצל האדם הברירה המלאכותית היא השולטת והיא כוללת גם ברירה זוויגית. יתכן שקבוצות אוכלוסיות מבודדות ( קטנות וענייות) יעברו שינויים אבו' ( בתדירות אללים) בקצב מהיר יותר מאחרות) .

רון סי

New member
אני לא יודע אם יש היום ברירה מלאכותית אבל יכול שתהיה בעתיד. אלא שברירה מלאכותית אינה ברירה טבעית, ואין לה קשר ללחצי ברירה מהסביבה, אלא היא משקפת העדפות של בני אדם בעלי הכוח לכפות אותה. לכן היא אינה שייכת לתורת האבולוציה.
ברירה זויגית ודאי שיש, אבל היא שוב לא עושה מה שתורת האבולוציה צריכה שתעשה. זאת משום שאף שיש ברירה זויגית אצל בני אדם, בסופו של דבר כל גבר וכל אשה, יהיו נחותים יחסית לבני אדם אחרים ככל שיהיו, מוצאים זיווג ומתרבים. או בכל במקרה, הסיכוי של אדם למצוא זיווג ולהביא לעולם צאצאים אינו נגזר מתכונות אלה או אחרות שלו.

לדעתי יש ברירה מלאכותית באדם והיא נקראת אאוגניקה. הפלות של עוברים החולים במחלות גנטיות שאינן קטלניות. הפלות אלה מורידות את תדירות האללים למחלות אלה, ואולי גם אללים לתכונות טובות שהם בתאחיזה לאללים אלה. כמו כן מחסומי תרבות או דת, גורמים לכך שאנשים מתרבים בקבוצה שלהם. אם הקהילה קטנה, יתכן שתדירות אללים מסויימים תעלה והרי זה שינוי אבולוציוני (לפי ההגדרה) . כמובן שהאללים המשפיעים הם אלו המתבטאים בפנוטיפ.

לעומת שאת מחלות שיש להן טיפול כמו נניח קוצר ראיה, ליקויי שמיעה וכד' שהן תורשתיות, אינן מפחיתות כשירות ונושאין מתרבים ועל כן יש להניח שתדירות האללים הללו תעלה, וגם זה שינוי אבולוציוני, לפי ההגדרה.

גם ברירה זוויגית והעדפת בני זוג "יפים" , "גבוהים", "מוכשרים" ו-"אינטליגנטים" וכד' - גם היא עשויה אולי לשנות תדירות של אללים מסויימים.

רון סי

New member
תורת האבולוציה לא סתם עוסקת ב"שינוי בתדירות אללים". היא גם מתארת מנגנון שיוצר שינויים אלה: ברירה טבעית תחת לחצים בסביבה הטבעית.
שום דבר שאתה מתאר לא מתאים לתהליך זה.
גם תחת ברירה זוויגית, הרעיון בתורת האבולוציה הוא שהפרטים האטרקטיביים פחות אינם מזדווגים כלל. זה לא המצב אצל בני אדם. גם מי שנמוך, חסר כשרונות וטיפש מוצא זיווג, בדיוק כמו הגבוהים מוכשרים ואינטליגנטים.

Sophalin

New member
אני לא ממש מסכים איפה אתה שם את הגבול מתי הברירה היא "טבעית" ומתי היא "אל-טבעית" או שמא "על-טבעית".
אני חושב שהתהליכים שעוברים על המין האנושי יכולים לשמש להסבר לשינויים אבוליציונים על בסיס תורת האיבולוציה והברירה ה"טבעית".

ranisharoni

New member
לא ברור לי איזה לחץ סלקטיבי יביא לשינויים המתוארים באותו חיזוי. לא סביר שמוטציות אקראיות וסלקציה יעשו זאת.
סתם סחף גנטי? אולי אפיגנטי?

בקובץ המצורף זה אכן לא סביר אבל עקרונית יכולים להיות שינויים איטיים בתדירות אללים, בעיקר אללים למחות גנטיות קלות שיש להן טיפול, וירידה בתדירות אללים למחלות גנטיות קשות שניתנות לבדיקה בהריון. ר' תגובתי לרון סי.

SignedIncognito

New member
הכתב לא מבין באבולוציה בשביל שינוי צריך לקרות בצורה גסה אחד מ2 דברים.
או לחץ סביבה או ברירה זוגית.

חצי מדברים ברשימה לא נתונים לאף אחד מהם.

למעלה