רצון בלתי פוסק לחיבה ותשומת לב

China8

New member
רצון בלתי פוסק לחיבה ותשומת לב

הבת המקסימה שלנו התחילה כיתה א' השנה בשעה טובה.
כשהייתה בת שנתיים פלוס, קרוב לזמן אימוצה תמיד חיפשה המון תשומת לב במבט ובחיוך מכל הסובבים אותה. היה רק מספיק שמישהו יחייך אליה ומיד הייתה כבר שם, מתרפקת ומתחנפת וגם מוכנה ללכת איתו/ה.
גם היום קל מאד לשבות אותה בדברי חיבה וחיוכים אבל היא יותר מבינה את הגבולות, כמו גם את הסכנות של דיבור או הליכה עם זרים.
אבל יש מצבים שאני עדיין לא כל כך בטוחה איך עליי להתנהג בהם. לדוגמא: אתמול הייתה בשיעור נסיון לחוג בלט. לאורך השיעור היא ניסתה שוב ושוב למשוך תשומת לב ע"י תנועות מוטעות ומוגזמות כדי למשוך את תשומת לב המורה ושיבוא לתקן. לקראת סוף השיעור גם נצמדה אליו וחיבקה אותו.
הסברנו לה כמה וכמה פעמים שחיבוקים זה למשפחה וגם לחברים, אבל לא למורים. זה קורה גם עם המורה שלה בביה"ס, מורים של חוגים וגם עם אמהות של ילדם אחרים.
זה גורם לי למבוכה ואני לא בטוחה שלאסור עליה לחבק את המורים/הורים אחרים זו בהכרח השיטה הנכונה.
האם מוכרת לכם ההתנהגות הזו מילדיכם? אשמח לשמוע על התמודדות מנסיון או איך לדעתכם כדאי לנהוג.

אבי351

New member
אני באופן אישי לא רואה חיבוק של אנשים שבתך מכירה

אותם היטב כדבר פסול ולא ראוי.אם היתה מחבקת כל זר שפוגשת הייתי מטפל בזה אבל חיבוק לאנשים קרובים כגון מורה אמא של חברה טובה אין שום בעיה וזה מראה על בטחון עצמי שלה טוב ליבה וחמימות שיש בה

סביון1

New member
לא מוכר לי מהבית

אצלי הגדול אמנם מאד אוהב תשומת לב ומסוגל לצאת מגידרו לפעמים כדי למצוא חן, אבל לא מגיע להתנהגויות שאת מתארת. ואני חושבת שההתנהגות הזאת שלו הולכת ופוחתת עם השנים. אף פעם לא הערנו לו כי זה לא הגיע למצבים מביכים (למיטב זכרוני). הוא בן עשר וחצי היום.
&nbsp
אני חושבת שכל עוד את לא חוששת שהילדה מסכנת את עצמה (עם זרים וכו'), לא הייתי עושה הרבה. מסתפקת בלהסביר לה. למשל, אחרי שיעור בלט, לשקף לה מה היא עשתה ולספר לה איך זה נראה מהצד ולמה זה לא לענין, כמובן בלי לתת לה להרגיש רע, רק שתבין. וגם הייתי מדברת איתה על הצורך הזה שלה בתשומת לב וחיבה מכולם. כדי שתדע שאת מבינה שיש בה צורך כזה, וגם כדי שתכיר זאת בעצמה.
&nbsp

China8

New member
תודה על התגובות

מעודד לקרוא שיש מגמת שיפור עם השנים. האמת היא שגם אצלנו זה פוחת עם הזמן אבל הבסיס עדיין שם. הצורך לאהבה ותשומת לב הוא תמידי וכמעט הייתי אומרת קיומי.
נמשיך אם כך בהסברים לגבי בטיחות אישית ואני מקווה שבעוד שנה שנתיים יהיה שיפור בצורך לחבק מורים ואנשים שפגשה לפני שניה.

למעלה