רצועה לתריס גלילה ברוחב 16 מ"מ ועובי 1 מ"מ

assafxx

Member
שלום.
1. איפה אפשר להשיג רצועה במידות הנ"ל? חיפשתי בכמה טמבוריות בנתניה וגם בהום סנטר. וגם בעלי אקספרס ואיביי - או שהן רחבות מדי או שהן עבות מדי. אין להם רצועה בדיוק כזאת. ואני חייב מידות כאלה, כי התקנתי רצועה ברוחב 18 מ"מ במקום ה-16 מ"מ המקורית, ועכשיו כשהיא נכרכת סביב הקפיץ (הגלגל התחתון), היא בורחת לצדדים ונתקעת מתחת לגלגל העליון, כפי שרואים בתמונה.

2. האם עקרונית אפשר רצועה צרה יותר מהמקורית, למשל 14 מ"מ במקום 16 מ"מ? היא לא תעשה בעיות?

קבצים מצורפים

• IMG_5081.JPG
    IMG_5081.JPG
    1.3 MB · צפיות: 14
נערך לאחרונה ב:

רוני1955

Active member
שלום.
1. איפה אפשר להשיג רצועה במידות הנ"ל? חיפשתי בכמה טמבוריות בנתניה וגם בהום סנטר. וגם בעלי אקספרס ואיביי - או שהן רחבות מדי או שהן עבות מדי. אין להם רצועה בדיוק כזאת. ואני חייב מידות כאלה, כי התקנתי רצועה ברוחב 18 מ"מ במקום ה-16 מ"מ המקורית, ועכשיו כשהיא נכרכת סביב הקפיץ (הגלגל התחתון), היא בורחת לצדדים ונתקעת מתחת לגלגל העליון, כפי שרואים בתמונה.

2. האם עקרונית אפשר רצועה צרה יותר מהמקורית, למשל 14 מ"מ במקום 16 מ"מ? היא לא תעשה בעיות?
עצם העובדה שהרצועה נכנסת לגלגל הרצועה שמחובר למוט התריס, זה אומר שהרצועה נכונה. משהו גורם לכך שהרצועה נכרכת לא נכון על גלגל הקפיץ. בדוק שוב את ההתקנה. הרצועה עצמה מתאימה. החלפתי עד היום עשרות רצועות בתריסים, ומעולם לא קרה לי משהו כמו שנראה בצילום שלך, ואני משתמש ברצועה כמו שיש אצלך.
אם תסתבך, ואם אתה גר באזור שלי (עפולה, יוקנעם, טבעון), אוכל לבוא ולעזור, וללמד לעתיד.

exprexs

Member
הייתי שמח לענות לך לגבי איפה אפשר לקנות, אבל לא יודע...
יש היצע מגוון בגוגל לגבי חבל- רצועה כזאת, אבל הם לא תמיד מקפידים לציין מידות של רוחב - עובי.
יתכן שתמצא חבל כזה בגוון אפור או אחר.

לא ברור לי מדוע החלפת את החבל המקורי ואם שמרת אותו בכלל.
אם שמרת אותו והוא קרוע, יתכן שניתן לתפור אותו ולהשמיש אותו באופן זמני עד שתמצא מבוקשך.
בהצלחה

exprexs

Member
אני אומר, לאחר מבט חוזר בתמונה שצירפת, עולה חשד שחבל התריס שקנית, אכן מתאים לתריס שלך.
יתכן שמשהו בהתקנה שלך, איננו נכון, או שמשהו עם מיקום הגלגל קפיץ / כיוון גלגל הקפיץ, איננו נכון.

במבט כללי, חבל הגלילה נראה כאילו הוא יושב בנוחות על "גלגל התריס" ( האם אני צודק ? ).
אולי ( למשל ) לא מתחת את גלגל הקפיץ כפי שמתחייב לפני חיבור החבל ?
אם הכל מתוח היטב ובכיוון הנכון, זה אמור לעבוד בדומה לסלילים של קסטה ישנה.

מניסיוני האישי, העניין מורכב יותר מכפי שנראה.
בסרטון, המתקין מדגיש את עניין מתיחת גלגל הקפיץ לפני הרכבת החבל.
שים לב לכך שהוא מחזיק את גלגל הקפיץ מתוח , עד להתקנה מלאה של החבל.

אולי יש מקום לבדוק זאת שוב.

יש סרטוני הדרכה לגבי החלפת חבל. כמו זה בקישור.

נערך לאחרונה ב:

assafxx

Member
תודה. יכול להיות שיש מקום לבדוק שוב. אם כי הסרטון שצירפת הוא בדיוק הסרטון שלפיו התקנתי. ופעלתי בדיוק לפי ההנחיות, כולל מתיחת הקפיץ. ואכן הרצועה יושבת בנוחות על הגלגל העליון, אם כי די צמוד לשוליים שלו, ללא מרווח. אבל בסרטון אחר, של אלדד שמח, הודגש שאם רוחב הרצועה גדול יותר מהמקורי, אז יקרה בדיוק מה שקרה לי - הרצועה תברח לצדדים. וכששאלתי את אלדד, הוא אמר ש-2 מ"מ הפרש זה הרבה מאוד במקרה הזה ושזו הסיבה היחידה לבריחה הזו של הרצועה.

בכל אופן, מצאתי סוף-סוף בטמבורייה כלשהי רצועה צרה יותר ובאותו עובי ואני אתקין אותה ואראה מה יהיה.

assafxx

Member
עצם העובדה שהרצועה נכנסת לגלגל הרצועה שמחובר למוט התריס, זה אומר שהרצועה נכונה. משהו גורם לכך שהרצועה נכרכת לא נכון על גלגל הקפיץ. בדוק שוב את ההתקנה. הרצועה עצמה מתאימה. החלפתי עד היום עשרות רצועות בתריסים, ומעולם לא קרה לי משהו כמו שנראה בצילום שלך, ואני משתמש ברצועה כמו שיש אצלך.
אם תסתבך, ואם אתה גר באזור שלי (עפולה, יוקנעם, טבעון), אוכל לבוא ולעזור, וללמד לעתיד.
אני גר בנתניה, אבל תודה רבה על ההצעה לעזור |פרח| . אני אבדוק שוב את ההתקנה.

למעלה