רצועות והורמונים

רצועות והורמונים

גיליתי תופעה מעניינת מאז שהתחלתי לרוץ. עם השיפור המשמעותי בכושר, נעלמו כמעט כאבי המחזור הנוראים שנהגתי לסבול מהם... הבעיה היא שהם לא נעלמו לגמרי - הם התחלפו בכאבי ברכיים. בהתחלה לא הבנתי את הקשר- למה פתאום כואבות לי הברכיים
ואז אני מגלה שאני במחזור או בביוץ. אחר כך קראתי שיש בתקופות האלו התרככות של הרצועות ולכן אנחנו יותר מועדות לצרות. אתן גם מרגישות את זה? מה עושים? איך מגינים על הגוף שמועד לפציעות בתקופות האלו? האם כאב קל ונסבל בברכיים צריך לבטל את הריצה או רק להוריד את העצימות שלה? עוד דבר משעשע - גיליתי שאחרי ספינינג הברכיים מרגישות הרבה יותר טוב.

גם אצלי אופניים עושות טוב לברכיים

משום מה, רכיבה בחוץ או פידול בחדר כושר- מפחיתים כאבי ברכיים ואפילו כאבים ב-ITB בצד הברך. לגבי המחזור- המממ... תזכירי לי מה זה? פעם אחרונה שראיתי אותו היה מייד אחרי מירוץ חיפה, סיפור של 3 חודשים... אני מניחה שהוא יופיע שוב מייד אחרי מירוץ גלעד, אם לא שעה לפני המירוץ. יש לו קטע כזה, להגיע כשלא צריך. אני לא מבטלת ריצה בגלל כאבים קלים משום סוג, ודאי לא בברכיים, דוקא אלה נוטים להיעלם תוך כדי ריצה. אם באופן כללי המחזור מטריד (כשהוא מגיע בכלל), אני מפחיתה עצימות אימון, אבל לעתים דוקא בזמן המחזור יש לי יותר אנרגיה.

behappy

New member
התדירות נמוכה כל כך בגלל הספורט?

בכל מקרה, מקווה שזה לא פוגע בך הורמונלית..

קצת על כאבי ברכיים

בעקרון, הייתי אומרת שתשתמשי ברצועות אלסטיות כאלה ששמים על הברך (50 שקל בסופר-פארם). אבל את צריכה לוודא שהכאבים האלה הם לא סימן לאישזהי שחיקה שיש לך שם, ואז "לשים פלסטר" זה דווקא רעיון גרוע ועדיף ללכת לאורתופד :( לכאב "קל ונסבל" יש נטייה להפוך בהדרגה, ובלי ששמים לב, לכאב תמידי, קשה ובלתי נסבל. כשהייתי קטנה טיילתי בחוגי סיור, הרבה הליכה עם תיק כבד. לא ידעתי שיש לי פלטפוס, וכאבו לי הברכיים בטירוף בטיולים. יום אחד מישהי אמרה לי "את יודעת, יש לך פלטפוס, ואם לא תלכי עם מדרסים זה מאד יכאב". לקח בערך שנה לאסימון ליפול - זה לא "יכאב" זה "כואב" עכשיו, ממש, וצריך לעשות עם זה משהו! מאז שאני עם מדרסים ובלי כאבים אני ממש נזהרת על הבירכיים כדי לא לחזור שוב למצב הזה. בינתיים הרבה מהחברים שלי מחוגי סיור מצאו את עצמם עם כאבי ברכיים פשוט משחיקה, כי הטיולים האלה הם מאמץ רציני, ורק אני הצלחתי לשמור עליהן... היום אם יכאבו לי הברכיים בריצה, וזה לא יעבור תוך כבר דקות, אני ישר חוזרת הביתה לנוח ולא רצה עד שהבעיה נפתרת (בדרך כלל להחליף מדרסים). את הסחוסים האלה לא פשוט בכלל לשחזר (ורוב הרופאים טוענים שזה בלתי אפשרי). תזכרי כשכאת רצה, יש לך במוח חומרים נוגדי כאב, ולכן את יכולה פחות לסמוך על האיתותים של הגוף שלך וצריכה לקחת מרווח ביטחון! לגמרי מגניב שנעלמו לך כאבי המחזור.

הבנתי את עניין התיק הכבד והפסקתי עם המנשא

הבנות כבר בנות 4 אבל מאד קלות ולכן היה לנו קל לסחוב אותן במנשאים ולעשות טיולים אתגריים ברמה של הגדולים בני ה10. הבנתי שאם אמשיך כך, אני עלולה לגמור לעצמי את הברכיים. החלטנו להוריד קצת את רמת הטיולים כדי שהקטנות ילכו והגוף של ההורים שלהן לא יפגע. בכל זאת מדובר על 15-16 ק"ג על הגב. גם לי יש פלטפוס אבל הנעליים של סקוני מתמודדות איתו מאד יפה (מיוחדות לפלטפוס). יומיים בלי ריצה, השני עם ספינינג העבירו את הכאבים לגמרי. היום אני כבר כשירה. ביום המנוחה, כאבי המחזור שבו אבל לא בעוצמה הרגילה שלהם. גם בזה הספינינג טיפל.... התכנית היא לרוץ בערב ריצה מישורית. מקווה שהברכיים שלי ירגעו מזה....

זה גם עניין של סגנון הליכה

במיוחד בירידות, חשוב לשים לב לא לנעול את הברכיים. מה הכוונה ב"נעליים מיוחדות לפלטפוס"?

לסאקוני יש נעליים עם תמיכה מיוחדת לפלטפוס

המוכרת שאלה אם יש לי פלטפוס והראתה לי רק נעליים מיוחדות לעניין. אצלי הן עושות את העבודה מצויין ולכן אני לא חשה צורך במדרסים.

אם הן עושות את העבודה מצויין

אז למה כואבות לך הברכיים? לא נתקלתי בנעליים כאלה אבל על פניו זה נשמע לי חסר סיכוי להתמודד עם פלטפוס באמצעות נעליים גנריות, הרי בשביל מה יש עושה מדרסים?

הן עושות את העבודה מצויין ברוב החודש../images/Emo29.gif

במחזור ובביוץ אני מרגישה רגישות ביום שאחרי הריצה. הרגישות עוברת בדרך כלל עד הערב. קראתי שאלו תופעות ידועות ולכן שאלתי איך נשים אחרות מתמודדות איתן. בשאר החודש אני מרגישה נפלא אחרי ריצה. לפעמים יש תחושת כאב קל בימים שאני רצה ברציפות (בדרך כלל זה א' ריצה, ב' ספינינג, ג' ריצה, ד' ריצה, ה' ספינינג ו' מנוחה ושבת - הריצה הארוכה של השבוע. שחיה אני מנסה להכניס בין לבין ובדרך כלל לא כל כך יוצא... מילא, לצליחה אני אהיה בסדר - אני צריכה לשחות בקצב של בן ה10 שלי...) קשה לי להאמין שעם מדרסים לא יהיו בכלל כאבים במחזור. קשה לי לדמיין משהו שיותר נוח מהנעליים האלו. אולי אני טועה...

efroch99

New member
גם לי התאימו נעליים עם "תיקון"

יש לי גם קצת פלטפוס, אבל בחנות בדקו ואמרו לי שזה ברמה שאפשר להתמודד עם זה עם נעליים מתקנות, ובלי מדרסים. אני ממש רואה שהנעליים האלה מתקנות את הנטייה של הרגל שלי ליפול פנימה. גם לי יש קצת רגישויות בברכיים בריצות, בעיקר בירידות, אז אני מנסה להקפיד על כיפוף הברכיים כדי שהשרירים יספגו את הזעזוע, ולא מפרק הברךעצמו.

למעלה