רצח

Optimistic Girl

New member
רצח

לינק
www.holesinthenet.co.il/media_mobile.php?media_profile_id=515c22886ab9f&lang_id=4&scope=media&view=story&view_param1=1524

האם בגלל add אדם יכול לרצוח?!
אני חושבת שזה בגלל משחקי המחשב האלימים...כבר היה מחקר על טלויזיה ואלימות
כנל משחקי מחשב..הילד חשב שהוא חי בסרט..סליחה חיי במשחק מחשב
נורא ביותר

לא קשור

ל ADD או ל CALL OF DUTY.

מיליוני אנשים וילדים משחקים בכל יום במשחקים האלו ולא רוצחים ולא כלום, גם לא קשור ל ADD כי שוב, כאמור, למיליוני ילדים שמשחקים במשחקים האלו יש ADD.

קשור זה שהילד קיבל ליומולדת 11 שלו רובה בקוטר 0.22

זה אין למיליונים וזה גם מצביע על הבית שבו הוא גדל כשהתגובה הראשונית של אבא שלו הייתה התבדחות כי הוא חשב שהילד מתבדח - אם בנורמה הילד מריץ בדיחות על אונס ורצח של אמא, אין קשר ל ADD או למשחקי מחשב.

חינוך דפוק, לא יותר מזה.

ואפרופו המחקרים על משחקי מחשב ואלימות, המחקרים העדכניים מראים דווקא שמשחקים אלימים מהווים קתרזיס חיובי.

sense9

Member
מנהל
מאיזו בחינה הם מהווים קתרזיס חיובי?

הם מאפשרים אפיק

של הפניית דחפים אלימים, שיש לכולנו, לכיוונים שאינם מפריעים לאף אחד.

מעבר לזה, חיפוש מהיר בגוגל מראה שפע של מחקרים מהשנים האחרונות שמראים את האפקטים החיוביים של המשחקים האלו מעבר לאפיק לביטוי אלימות.

אפקטים כמו: פתרון בעיות, תכנון זמן, קורדינאציה, סיבה תוצאה, הכלת תסכולים ועוד ועוד.

למשל:
http://www.raisesmartkid.com/3-to-6-years-old/4-articles/34-the-good-and-bad-effects-of-video-games

או:
http://www.ted.com/talks/daphne_bavelier_your_brain_on_video_games.html

זה נורא קל להאשים משחקי מחשב אלימים, אבל זה בעיקר נובע מתקשורת וכתבים והרצון של אנשים שלכל התנהגות יהיה הסבר פשוט - הוא רצח את אמא שלו כי הוא שיחק במשחקי מחשב שהורגים אנשים.

ילדים יודעים שמשחק זה משחק וחיים זה חיים - אלו שלא יודעים את זה סובלים כנראה מפסיכוזה, וזה לא קשור למשחק מחשב כזה או אחר.

אממ

זה מאוד מעניין מה שאתה אומר על הקתרזיס ועל פניו גם נורא הגיוני-מנגד יש פרק שלם בספר הלימוד שלי שמדבר על השפעת משחקי המחשב והטלויזיה על תדירות האלימות של ילדים. וגם התיחסות מאוד מענינת לקתרזיס. דווקא הנטיה הזו לנתב את הדחף שלנו לדברים אחרים עלולה להחריף אותו. ולמרות שאני מתקשה לפסול את הקתרזיס לגמריי-כי זה נוגד את ההיגיון שלי, אני לא חושבת שאפשר להגיד את מה שאמרת בכזו החלטיות. אני מסכימה שלא כל הילדים שיחשפו למשחקים אלימים יושפעו מכך במציאות, אני בטוחה שיש לפן החינוכי חלק זה, ושמדובר ביחד לא יציב נפשית במיוחד, בלי קשר למשחקי המחשב-ועדין להגיד שאין להם השפעה מכריעה?
אם אלך לאדם שסובל מדיכאון, ואנסה להניע אותו בכיון של התאבדות והוא אכן ינסה את זה, האם אני לא אשמה? גם אם נסכים, שהוא בפני עצמו לא יציב, ויש לו נטיות אובדניות בין כה וכה, ועדין-היפוטטית, אני זו שהניחה את הקש ששבר את גב הגמל, לא?

אני אקרא את המחקרים שקישרת אליהם בהיזדמנות-אני טיפה קצרה בזמן כרגע.
ואגב אם במקרה יש לך מחקרים עדכנים על קתרזיס ממש אשמח לקרוא, זה נורא מעניין אותי.

אז ככה...

כמו בכל דבר בחיים, אין שחור ולבן.

והגיוני שבספר הלימוד שלך זה מה שיציגו, כי זו עדיין דעה רווחת בקרב חלק מהקהילה המדעית. אבל זו לא הדעה היחידה.

קתרזיס אומר בעצם הפטרות מהדחף באופן חיובי, ככה שהוא לא מחריף אותו אלא להיפך.

יש למשחקי מחשב השפעה, ברור, כמו לזה שלאדם דכאוני מעציב אותו שיורד גם גשם בנוסף לזה שאמרת לו להתאבד. אז האם את יודעת מה הקש? הגשם או השיחה איתך?

יש דעות לכאן ולכאן.

כמו המאמר הזה מ 2001 שאומר חד משמעית שלמשחקי מחשב יש הכרעה מכריעה:
http://pss.sagepub.com/content/12/5/353.short

או המאמר הזה שמגבה אותו, לאחרונה - 2010:
http://psycnet.apa.org/journals/bul/136/2/151/

מצד שני, יש גם מאמרים מהשנים הארונות שמראים שהקהילה המדעית התעלמה בעקביות מאפקטים חיוביים והתמקדה באקפטים השליליים: (2010)
http://psycnet.apa.org/journals/gpr/14/2/68/

או זה, שמראה על בעיות מתודולוגיות עם מחקרים שמראים רק קשר שלילי:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0747563212000623

או זה, שמראה שהתנהגות של בריונות בבית ספר לא קשורה למשחקי מחשב אלא יותר לחינוך:
http://cad.sagepub.com/content/early/2010/03/04/0011128710362201.short

יש עוד המון מידע באינטרנט....

מה שאמרתי בהחלטיות לא היה שלמשחקי מחשב אין השפעות שליליות, יש להם, כמו שיש להם השפעות חיוביות.

אבל מפה ועד להגיד שהם אחראיים להתנהגות של ילד בן 11 שמנסה לאנוס את אמא שלו ורוצח אותה....יש תהום פעורה. את זה אני כן אומר בהחלטיות :)

sense9

Member
מנהל
האפקטים החיוביים הם במישור הקוגניטיבי

ואילו האפקטים השליליים הם ברמה הנפשית-פסיכולוגית.
הגיוני שמשחקי מחשב וכיו"ב ישפרו מיומנויות קוגניטיביות, אבל יחד עם זאת, כן יש להם פוטנציאל הרסני. כשילד משחק במשחק אלים, הוא לומד משהו; כל השימוש ה"וירטואלי" בכלי נשק, החיזוק וההכרה (ע"י נקודות או משתתפים אחרים) בנוגע להישגים והיכולות האלימות שלך וכד', משפיע ברמת קהות הרגשות ויותר מזה. א"א לטמון את הראש בחול ולהגיד שאין למשחקים האלו שום אפקט שלילי והרסני.

לא אמרתי שאין

יש והרבה.

יש גם אפקטים רגשיים חיוביים, כמו תחושת הישגיות, שיתוף פעולה (משחקים מרובה משתתפים), פיתוח זיכרון, תחושת ערך עצמי.

אין פה דיכוטומיה ואין טמינה של הראש בחול.

מה שכן, יש הבנה שהמצב הרבה יותר מורכב מ "משחקי מחשב גורמים לעליה בנטיות אלימות", זה משפט שבמקרה הטוב שנוי במחלוקת, ובמקרה הרע שגוי.

22ק ו ס ם

New member
את מניחה כאן משהו שהוא לא טריוויאלי

איך את יודעת שהילד הופך להיות קהה חושים? אולי דווקא ילדים מכירים בזה שזה רק משחק ולא משליכים מזה לעולם האמיתי? עכשיו, אני לא אומר שבהכרח יש תמיד השפעות חיוביות של המשחק אבל זה בטח לא ברמה כללית וגורפת. זה מאוד תלוי באישיות של מי שמשחק, הרקע שלו וכו'. אגב, מה עם סרטים אלימים? אותה טענה הייתה לגביהם במשך שנים ולא הוכח שהם באמת משפיעים לרעה. למעשה, סטטיסטיקות כלליות מראות שיש ירידה באלימות בכל הצורות בעשורים האחרונים.

sense9

Member
מנהל
ההבדל בין סרטי אלימות למשחקי וידאו

ותקן אותי אם אני טועה, שלמשחקי וידאו יש פוטנציאל התמכרותי גדול הרבה יותר מצפייה בסרטים.

Optimistic Girl

New member
דבר שאני לא מבינה

זה כמו 2 תאוריות
טבע האדם הוא רע מנעוריו
טבע האדם הוא טוב מנעוריו

לא מבינה-למה מלכתחילה להמציא משחקי מחשב אלימים?!?!
פעם אחת בחיים שלי שיחקתי במשחק אלים זה היה כשראיתי את טומב ריידר, שיחקתי ויריתי ביצורים דמוי רובוטים...

אבל לא יודעת, כל הגרפיקה הזאת של לירות באדם ''חי'' עם דם וכל זה במשחק מחשב... זה נשמע לי קיצוני
אני בילדותי גדלתי על מריו החביב והתמים-שהדבר היחידים שהוא 'הרג' זה פיטריות אדומות, ולמעשה לא הרג אלא רק מחץ

זה יהיה מאוד מעניין לחקור משחקי מחשב אלימים והשפעתם לטווח הרחוק, נגיד מגיל נוער עד גיל הבגרות והשפעתם על פסיכיקה של האדם..

תראי

נראה שאת מחפשת תשובה חד משמעית וגם יש לך אג'נדה מסוימת.

אז אין כזו תשובה - יכול להיות שילד שמשחק משחקי מחשב אלימים יהיה הכי עדין בעולם (ולראיה כמות החנונים בעולם) ויכול להיות שילד שלא ראה מחשב בחייו יהיה אלים (לראיה כמות הערסים בעולם).

את המחקרים שהבאתי לא מימנו גופים חיצוניים, אלו אוניבסיטאות ומחקרים ב"ת.

טבע האדם לא רע ולא טוב מנעוריו, הוא פשוט הטבע שלו.

את יכולה להחליט לא לתת לילדים שלך לא לשחק משחקי מחשב אלימים, זה לא ערובה לכלום.

כמו שאמרו פה, יש גם היבטים מאוד מאוד חיוביים במשחקים האלו ולא הוכח קשר ישיר בין משחק בהם לרמת אלימות גבוהה יותר.

תעשי מה שנראה לך נכון, לגבי הפסיכולוגיה המחקרית, כמו שאמרתי, אין תשובה חד-משמעית, אבל גוף ההוכחות נוטה לתמוך בכך שהמשחקים האלו הם לא הסיבה, הם אולי גורם שתורם לנטייה קיימת, במקרה הטוב.

ומה שכתבת לגבי דימיון, להיפך, הם רואים במשחק שאם יורים במישהו, הוא מת.

כמו שאמרתי, ילד שלא מפריד מציאות ודימיון כנראה יש לא בעיה אחרת שלא קשורה למשחקי מחשב.

22ק ו ס ם

New member
אלו תאוריות שלא קיימות במציאות

אנשים אינם דיכוטומים וההעדפות וההתנהגויות שלהם תלויים בהרבה גורמים, חלקם גנטיים, חלקם חברתיים ובייחוד בשילוב ביניהם.

וזה שאת לא אוהבת משחקים כאלו לא אומר שרבים אחרים כמוך. למעשה, משחקי מלחמה פונים בעיקר לגברים. יוצרים משחקים כאלו כי יש להם דרישה והם מכניסים הרבה כסף למפתחים.

ויש הרבה מאוד מחקרים בנושא, כולל מחקרי אורך, ורובם לא מצאו השפעות רעות לטווח הארוך.

Optimistic Girl

New member
השאלה האמיתית היא

''המחקרים על משחקי מחשב ואלימות, המחקרים העדכניים מראים דווקא שמשחקים אלימים מהווים קתרזיס חיובי.''

מי מימן את המחקר הזה? האם זה גוף ניטרלי שמימן?
או שחברת משחקי מחשב מימנה? כי היא רוצה אישור מחקרי על כך שמשחקים האלימים שהם מוכרים לא פוגעים באנשים.

אישית-כשיהיו לי ילדים,
אני פשוט לא ארשה להם לשחק במשחקי מחשב עלימים.
אני חייתי בלי משחקים האלו ויצאתי יופי של אדם=סימן שאפשר גם בלעדיהם.

ofir_y

New member
יצא לי לקרוא שני מחקרים כאלה לפני שנתיים שלוש

אם אמצא אותם אני אפרסם הפנייה.
בכל מקרה, אי אפשר להסיק שהמחקר ממומן על ידי גופים בעלי אינטרסים בכל פעם שהמסקנות לא מוצאות חן בעיניך.

זכותך לחנך את ילדייך איך שתרצי, אבל את המשפט הזה "אני חייתי בלי משחקים האלו ויצאתי יופי של אדם=סימן שאפשר גם בלעדיהם" אפשר להחיל על כל כך הרבה דברים.
אנשים חיו בלי פלאפונים, בתקופת הצנע בלי הרבה מהמאכלים שאת מכירה היום, בלי טלוויזיה, בלי רפואה מודרנית - הרבה מהם יצאו יופי של בני אדם.

22ק ו ס ם

New member
שימי לב שאותו ילד רצח בגלל שהוא לא שיחק

במשחק ולא בגלל שהוא שיחק בו, כך שקשה להאשים את המשחקים פה. המחקרים האחרונים לא מצאו קשר בין משחקי מחשב לעידוד אלימות ונראה פשוט שמי שהיה בעל נטיות אלימות מלכתחילה ישתמש במשחקי מחשב אלימים כתירוץ או טריגר.

Optimistic Girl

New member
אהה מבינה תמשפט האחרון

בקשר ל''הוא לא שיחק משחק ולא בגלל שהוא שיחק בו, כך שקשה להאשים את המשחקים פה.''

אני מדברת על פוטנציאל-
אדם שמשחק משחק מחשב במיוחד בגיל ההתבגרות
הוא יכול להיות שחיי בפנטזיה ובאשליות
ולכן חושב שלירות במציאות באקדח-זה כמו במשחק מחשב, שאין לזה כאב או השלכות כלשהן...

יכול להיות שנוער שמשחק במשחקים האלו חיי באשליות ולכן הם רוצים לממש את המשחק שלהם בעולם האמיתי?

האם זה משהו שאפשר לחקור אותו? זה יהיה מעניין לחקור דבר כזה...

לדעתי כל אדם שמגזים ומכור למשחקי מחשב-הוא חיי באשליות/בורח מהעולם האמיתי..

למעלה