רציפות בכתיבה

אלארום

New member
רציפות בכתיבה

שלום. רציתי לשאול את חברי הפורום שאלה שטרידה אותי לאחרונה: לא מזמן כתבתי פתיחה בת כמה עמודים למה שאני מקווה שיהיה מושך מספיק עבורי כדי שאהפוך אותו לסיפור ארוך יותר (ואת הפתיחה לפרק הראשון). אין לי בעיה עם כתיבה ארוכת-טווח, למעשה אני כותב יותר סיפורים ארוכים מאשר קצרים (בדר"כ כמה עשרות עמודים). הבעיה היא שכשאני גולש מהכתיבה הרגילה, היום יומית שלי - ואפילו בכוונה, כדי לנסות דברים חדשים - אם אני לא "מחזיק קצר" את סגנון הכתיבה וכותב ברצף, אני מגלה לחרדתי למחרת שאיבדתי את הסגנון שהתחלתי בו ואני חוזר לסגנון המוכר והטוב. יש משהו לעשות בנידון? (חוץ מלחיות על קפה וסמי מרץ ולכתוב שבוע ברצף) אני מסוגל רק לשער שזאת בעיה נפוצה אצל כותבים, ומכאן שאולי גם יש טכניקה כלשהי. בסיפור הספציפי הזה שכתבתי, בכל פעם שהתחלתי שוב לכתוב פשוט חזרתי אחורה לעמודים הראשונים וניסיתי להסתגל מחדש לסגנון, אבל בולטים מאוד המעברים בין הסגנונות. זה ניתן לטשטוש, אבל זה לא פיתרון... למישהו יש הצעה? אני אשמח לשמוע.

דריוויר

New member
טוב, זאת התשובה, לא הקודמת

נלחץ לי 'שלח' קודם וזה שלח את זה מאוד בהתחלה. בכל אופן, זה מאוד מוכר. יש לי בדיוק אותו הדבר. פעם הייתי קופצת שלוש סגנונות בשני עמודים, בשיא הרצינות. וגם יש לי השפעות מסגנונות כתיבה של ספרים שאני קוראת,ואז הכל מעצבן. מה שאני עושה בר"כ,זה לקרוא את מה שכתבתי ולקבל חזרה את אותו סגנון כתיבה. לאט לאט הסגנון הזה הופך להרגל. עכשיו כמעט ואין לי את הבעיה הזאת.

ננסק

New member
אז "תחזיק קצר".

אף אחד לא אמר שלכתוב זה *קל*, להיפך. לכתוב זה קשה - תתאמץ! עם הזמן תתרגל. וגם תקרא שוב את מה שכתבת ותשכתב, זה חשוב בטירוף.

למעלה