רציתי הסבר ושכנוע למה להצביע לקדימה

רציתי הסבר ושכנוע למה להצביע לקדימה

אני יודע שזה נשמע קצת מוזר... קוראים לי רועי, אני בן 18 והבחירות הקרובות יהיו הפעם הראשונה שיש לי אפשרות להצביע. מאז הקמת מפלגת קדימה בראשות רה"מ אריאל שרון, ידעתי שאני הולך לשים את הקול שלי בשביל אריק, כי הערכתי את דרכו, ובמפלגה שבה המשפחה שלי בד"כ מצביעה (מפלגת העבודה) לא מצאתי מועמד שרציתי לשים בו את הקול, וגם כי אני לא בדיוק מסכים עם כל דבר שיש בשמאל ושיש בימין. רציתי משהו באמצע, וקדימה ואריאל שרון נתנו לי את המענה. אחרי האירוע מוחי המצער של אריק שרון (ומכאן אני רוצה לאחל לו החלמה מהירה), חשבתי שגם בלעדיו אני צריך להצביע למפלגה, כי זאת מפלגת מרכז וזה משהו שתמיד היה חסר במדינה, מפלגת מרכז חזקה ויציבה. היום אני קצת מתלבט בין להצביע לקדימה לבין לא ללכת לקלפי בכלל... השאלות שלי, הם : 1. מיהו אהוד אולמרט (מכיר את מה שעשה, אבל הוא אף פעם לא היה מוכר כ"כ, כמו שרון לדוגמא), האם הוא יכול באמת להיות מחליף ראוי לרה"מ שרון? 2. האם גם אתם מתלבטים אחרי שנודע ששרון לא יעמוד בראש המפלגה? 3. מה בעצם העקרונות של המפלגה, במה היא דוגלת וכו'? תודה, רועי.

ramizzz

New member
קדימה זה הדבר הכי לא בטוח להצביע

1.אולמרט ואנשיו מחביאים את עמדותיהם ומפזרים סיסמאות בלי כיסוי ובלי שאף אחד מבין 2. אולמרט ידוע בציבור כעסקן פוליטי אשר חבר לחרדים ולאנשים קיצונים כדי לכבוש את ראשות העיר ולהכנס לכנסת, מאידך הוא איים על ראש הממשלה שרון שאם לא יציב אותו כמספר שניים שלו הוא יתפטר ויפרוש לעסקים( אדם לא אמין) 3. קדימה - נבחרת שאין בה מהמשוטף לאף אחד מה מהאנשים שנמצאים שמה , פשוט קבוצה של אנשים שכנראה לא היו נכנסים לכנסת , אז הם קפצו על העגלה של שרון. אין מה להצביע קדימה זאת בועה בלי ערכים בלי מוסר והכי חשוב בלי דרך והבועה הזאת תיתמוסס לאחר הבחירות. מה שאני יכול להמליץ לך לך אל אדם שכבר הוכיח את עצמו והביא השגים למדינה זה כבר לשיפוטף....

מסלינה

New member
אתה לא חייב להשאר בבית

יש עוד מפלגות, פרט לקדימה-עבודה-ליכוד.

bhnadav

New member
תשובות -

באשר לממלא מקום ראש הממשלה וממלא מקום יו"ר קדימה - אהוד אולמרט כיהן בתפקידים רבים ומגוונים כמו - שר הפנים, שר האוצר, שר המשפטים, שר התעשייה והמסחר, שר הבריאות. כמו כן היה ראש עיריית ירושלים והצליח במקום בו רבים וטובים אחרים לא, התמודד מול טדי קולק האגדי וניצח. הביא את ירושלים לתודעת העולם, פיתח את התעשייה במיוחד וההייטק, סלל כבישים בירושלים והביא אותה לתקופה של פיתוח, מוקדי בילוי, חיי לילה תוססים, שילובם של חילוניים ודתיים בעשייה בירושלים, שילובם של ערביי ירושלים בעשייה ופיתוח עד כמה שניתן גם במזרח ירושלים. אהוד אולמרט כיהן בקדנציה האחרונה כממלא מקום ראש הממשלה וכשר התעשייה, המסחר והתעסוקה, והיה בין הוגיה וקברניטיה של תוכנית ההתנתקות. אולמרט היה שותף לדיונים הבטחוניים כחבר בקבינט, ולאורך כל הדרך תמך ודירבן את אריאל שרון בפעולותיו, והיה אחד מעמודי התווך בממשלת שרון, כשר בכיר. לא רבים זכו לאמונו של שרון, אבל אהוד אולמרט וציפי לבני - מי שעומדים כיום בהנהגה הבכירה של המפלגה - היו ראויים לכך, ולכן שרון הציב אותם בעמדות מפתח ושיתף אותם בתוכניותיו המדיניות והבטחוניות. אני לא מאמין שיש מישהו שיכול להציב היום מנהיגות שפוייה, רציונלית והגיונית למדינת ישראל, מלבד אהוד אולמרט והנהגת קדימה. ביבי נתניהו לא ראוי לכלום, ואני לא סומך על הנהגת העבודה ובראשה עמיר פרץ - כמובילים של המדינה כיום. אני חושב שכדי להשיג תמיכה רחבה במערכת הפוליטית הן למהלכים מדיניים והן למהלכים כלכליים (אפילו מסוג אלה שרוצה לפתח העבודה) - יש צורך בהסכמה כללית, מפלגה שיכולה לאחד תחתה השמאל השפוי ואת הימין השפוי במדינת ישראל, ובכך להביא את ישראל להצלחה. הן אהוד אולמרט והן שאר חברי המפלגה - הם מהאנשים הראויים ביותר במערכת הפוליטית. אנשים כמו אבי דיכטר, ציפי לבני, שאול מופז, שמעון פרס, מאיר שטרית, פרופ' אוריאל רייכמן - נשיא המרכז הבינתחומי לשעבר, עתניאל שנלר - מי שהיה מזכ"ל מועצת יש"ע בעבר, מרינה סולודקין שכיהנה כסגנית שרת הקליטה (ציפי לבני) - ומי שהביאה לשיאים חדשים בתחום העלייה והקליטה, אברהם הירשזון - מי שהביא בתחום התיירות להישגים מעולים ורק לאחרונה שמענו על החלטתו הנבונה בדבר הטיסות לארצות הברית, גדעון עזרא, רוני בר-און ועוד רבים וטובים אחרים - הם אלה שאני רוצה לראות בהנהגת המדינה, ולא אף אחד אחר. אני מאמין בשפיות, ברציונליות, בהגיוניות, ואני מאמין שרק מפלגת מרכז שפוייה כמו קדימה, שחבריה ניכרים בתוצאות יוצאות מן הכלל (עליהן תוכל לקרוא בין השאר כאן) - יכולה לשרת את האינטסים של ישראל, להשיג הסכמה כללית, ולהמשיך להביא את ישראל להישגים בכל התחומים. לדעתי, אין היום שום אופציה אחרת לאנשים שפויים - מלבד קדימה, ובראשה אהוד אולמרט, ממשיך דרכו של אריאל שרון, יחד עם שאר הנהגת המפלגה. האם התלבטתי אחרי שנודע מה שקרה לשרון? האמת שלא, כי שוב - אני לא רואה שום אופציה אחרת. ברור לי מאוד את מי אני רוצה לראות מוביל את המדינה, ואני מוצא שאנשים כאלה נמצאים רק בקדימה. עקרונות המפלגה בתחום המדיני מופיעים פה, כפי שהרכיבה שרת החוץ ציפי לבני וכפי שהוסכם על ידי כל חברי המפלגה - http://www.kadimasharon.co.il/15-he/peula.aspx מצע מלא בכל שאר התחומים נכתב בימים אלה על ידי מומחי המפלגה. מספר ימים לאחר מה שקרה לשרון, היה אמור פרופ' אוריאל רייכמן - מי שמיועד להיות שר החינוך הבא, לשבת על אריאל שרון בקשר לטיוטת המצע בנושא החינוך שהרכיב. לצערנו, פגישה כזו לא התקיימה, אבל העקרונות נשארו אותן עקרונות - והדרך היא אותה הדרך. לי ברור - שאין שום אופציה אחרת. אני מקווה שכעת גם לך. בחירה נבונה

תודה לך וגם ל"יאללה קדימה"

על התשובה המפורטת.
זה בהחלט נותן קצת יותר ידע על המפלגה שאני רוצה לבחור בה.

התשובות שלי../images/Emo104.gif

אני לא מאמין בלהצביע למפלגה רק בגלל מספר אחד העומד בראשה. כאשר הבחירות היו לתקופה קצרה בחירות ישירות, אז זה היה שונה. בשיטת הבחירות הנוכחית, צריך להצביע בשביל נבחרת - ראש הממשלה הוא המנהיג, אבל מהווה חלק שווה עם שאר חבריו לנבחרת, כמו בספורט
עוד לפני שאריאל שרון עזב את הליכוד ובתקופה שבה "קדימה" הייתה רק רעיון, שכינו אותו "המפץ הגדול" (אותו העלה לראשונה חיים רמון, גם כן חבר מפלגת קדימה, במאמר בעיתון) אני תמכתי ברעיון של מפלגה מרכזית ועיקרית. הסתכלתי על הליכוד, המציעה רעיונות קיצוניים לצד הימני של המפה, הסתכלתי על איך המפלגה הזו מתנהלת, מורדת, מסוכסכת. חוסר ההתנהלות של המפלגה יחד עם המרכז ועם הרעיונות הקיצוניים והמפחידים לצד הימני קיצוני של המפה ביטל בעיני את האפשרות לתמוך בה (טוב, אני אף פעם לא הייתי תומך ליכוד). הסתכלתי על העבודה, שהיא מפלגה חסרת שלד שמחליפה מנהיגים כמו גרביים. כשראיתי את הכח שעמיר פרץ, שהוא אדם שאני סולד ממנו כבר במשך שנים (כיו"ר ההסתדרות) וכי ראיתי את הסכינאות במפלגה, יחד עם הרעיונות הקיצוניים לצד השמאלי של המפה הפוליטית, במיוחד בתחום הכלכלי, ידעתי שגם למפלגה הזו אני לא אצביע. הרעיון של קדימה הוא משהו שנמצא בלב של רוב הציבור במדינה - מפלגה שאינה קיצונית, מפלגה שמציעה רעיונות פראקטיים (מפת הדרכים) והכי חשוב - מפלגה שמציעה נבחרת חזקה של אנשים שאינם קיצוניים ושל אנשים שמתאחדים סביב הרצון האמיתי להנהיג ולתרום למדינה. אני מאמין שקדימה היא משהו מעבר לאריאל שרון, היא מפלגה שהיא צורך של הציבור שזועק שנמאס לו משתי "המפלגות הגדולות" הסטנדרטיות שלא הוכיחו כלום בשנים האחרונות כאשר עברנו מבחירות לבחירות. קדימה היא מפלגה שמה שמוביל אותה זה הרצון לתרום למדינה ולהנהיג אותנו ל"מי מנוחות". לגבי אהוד אולמרט - אני, אישית, בחנתי אותו המון בשנה האחרונה. אני אהיה כנה איתך, אם היית שואל אותי מה אני חושב על הרעיון של אהוד אולמרט כראש ממשלה לפני 8 שנים, הייתי מגחך. אבל אני חושב, שכמו אריאל שרון גם אהוד אולמרט עבר שינוי עצום, במיוחד בשנה האחרונה. כל המלהגים והמשמיצים של אהוד אולמרט מדברים על דברים שקרו לפני, הכי קרוב, 8 שנים (1998). אני מאמין בלתת למנהיגים הזדמנות שנייה, כמו שנתנו לשרון וכמו שנתנו לרבין. וכאשר אני מסתכל על אהוד אולמרט כיום, אם זה בהתבטאויות שלו בתקופת ההתנתקות או לפניה, או אם זה במאבק שלו מול יו"ר רשות השידור ג'ו בראל, אני רואה אדם ממלכתי, מנהיג, שיכול להיות ראש ממשלה מצויין ולהנהיג את המדינה יחד עם כל הנבחרת של קדימה. העקרונות של קדימה - עדיין לא פורסם המצע המפורט, הוא יתפרסם בקרוב. אבל העקרונות המדיניים כבר פורסמו ואתה יכול למצוא אותם באתר המפלגה (ראה קישור). לגבי עקרונות כלכליים / חברתיים - אני מאמין כי המצע יראה תוכנית כלכלית שתציע שוק חופשי וליברלי תוך דאגה רבה לשכבות החלשות ורגישות חברתית. לא תוכנית קיצונית לא ריאלית כמו בעבודה, ולא תוכנית לא רגישה כמו של הליכוד, אלא משהו במרכז תוך דאגה לכל השכבות בעם. דבר נוסף שיהיה במצע של קדימה ואת זה הבהירה שרת המשפטים ציפי לבני, והיא המנסחת של המצע, זה שינוי שיטת השלטון בישראל, דבר שיתרום המון ללחימה בשחיטות. לסיכום, למה להצביע קדימה? בשביל הפרקטיות, בגלל הנבחרת המצויינת עם קבלות אמיתיות, בגלל המתינות ובגלל הרצינות. תצביע קדימה בשביל מפלגה שהבסיס שלה הוא לדאוג למדינת ישראל.

gidi2005

New member
היו כבר בישראל מפלגות כמו קדימה והם

נפוצו לכל עבר .והיום אין להם זכר כך יהיה גורל המפלגה המצחיקה הזו .שאין בה בחירות דמוקרטיות למועמדים .מפלגה ללא עתיד .ואשר נמצאים בה שמות של אנשים שגרמו לטרגדיות לעם ישראל .כולל שרון .

מפלגות הליכוד והעבודה התחילו כך -

ללא בחירה "דמוקרטית" שנעשתה ע"י מנהיג אחד! על מה תלינו כי גם מפלגתכם, בהקשר זה, התפתחה מאותה שיטה?
מפלגת קדימה עוד תגדל ותתפתח, כגוף הפוליטי השפוי והרחב במדינה, ותאפשר בחירות עוד יותר דמוקרטיות משאר מפלגות "השלטון" הקודמות.. זה רק הזמן יגיד. ההבדל בין קדימה לשאר המפלגות "הגדולות", הוא ההוכחות והעשייה שחברי המפלגה מביאים לבית החדש ולדרך החדשה :)

sknr 2

New member
כמו שכבר אחרים רשמו.......

להצביע קדימה, זה בהחלט ללכת אחורה !!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~>>>>>

sknr 2

New member
זה לא סתם סיסמה....

זה לא סתם סיסמה שמצאתי וזרקתי לכאן ! את הסיסמה הזאת הכנתי בעצמי,(לקח קצת זמן להכין אותה ) כי אני באמת מאמין במסר שלה !!!

yaelh8

New member
זה שאתה הכנת אותה לא הופך אותה

ליותר מסתם סיסמה ילדותית אתה גם ממש לא חייב לדחוף אותה לכל שירשור תודה מראש

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

לא משנה במי את תומכת - את מוזמנת להרגיש בבית :) נשמח אם תהיה שותפה לדיונים בפורום!

למעלה