רציתי לברר לגבי המילה "קרעחצן" -

bimba

New member
רציתי לברר לגבי המילה "קרעחצן" -

(ייתכן מאוד שאני טועה באיות) - האם הכוונה לאותן אנחות שנאנחים כאשר חולים? האם תוכלו לומר לי עוד על הפועל / שם עצם הזה? האם יש לו קשר לצליל שנקרא "קרחץ" של הכלייזמר? תודה רבה

bimba

New member
תודה. אתה יודע איפה אוכל למצוא

מידע נוסף לגבי המילה?

בבקשה.

המלה קרעכצן, היא בהטיית, זמן עתיד. ער וועט קרעכצן. = בזמן הווה. ער קרעכצט. = בזמן עבר. ער האט געקרעכצט. מובן נוסף = גונח. אין בידי לעזור לך בחומר כתוב. אולי יעשו זאת אנשי האקדמיה, על המילונים. או גולשים אחרים, שיש בידם אינפורמציה נוספת.

fanti

New member
עם התקדמות הטכנולוגיה אנו צפויים

לתוכנת "קרעכצאמָט" תוכנה שתקל עלינו ותאפשר לנו להמשיך בסדר יומינו הרגיל בכך שע"י לחיצת F5 תתחיל התוכנה להשמיע קרעכצים:- תלונות, טענות וקיטורים על על ....... הממשלה, העיריה, השכנה, וכו. אני מאמינה שבשלב ראשון יוכל כל אחד להוריד את התוכנה חינם.

fanti

New member
ד"א דבר ידוע הוא שהמקום הראשון

בכרעכצים שמור לנשים למעשה אני חושבת שזו "זכות" השמורה לנשים ובין הנשים זוכות במירוץ הפולניות . בעצם , בזה נבדלת הפולניה משכנותיה . _________________________________________ לידידי הסירו דאגה מליבכם , לא , לא שתיתי סתם מצב רוח בדיחתי , נטול קרעכצים

jewboy

New member
עס איז דא 2 מעגליכקייטן

קרעכטצען קרעכצען וואס האט איר א קרכעטצ געטאֱהן פארוואס קרעכצ´ס טו

bimba

New member
מנסיון אני רק יכולה לומר שקרעכצנים

זה אחד הדברים שהכי עוזרים בזמנים של מחלה. (נסו ותיווכחו) וכנראה כל מה שאומרים על נשים פולניות הוא אכן נכון...
(ושוב, תודה על העזרה)

מנקלה

New member
און פולישע מענע קרעכצן אזוי פיל

אז ס´איז אומעגלייך אויס צוהאלטן... ווער האט א פוילישע מאן ווייס זער גוט וואס איך מיין

אויף דעם זאגטמען, מנקלה

די פוילישע פרוי, ווען זי ווערט קראנק, קרעכט זי, קרעכט זי, ביז זי ווערט... אן אלמנה. (פולניה, כשהיא חולה, גונחת גונחת, עד שהיא... אלמנה.) == און ס´איז נישט דא, קיין וויצן וועגן פוילישע פרויען... אלץ איז אמת. (אין בדיחות על פולניות. הכל אמת.)

מנקלה

New member
דאס מאל קען מען זאגן אז אין העברעאי

איז דאס בעסער... מה היא ההגדרה המתאימה לפולנייה? חולה, חולה, חולה... אלמנה! און איך בייט אייך אלע פולישע מיינע, האב נישט א פילן הארץ אויף מיר ווייל איך בין דאך א האלבע פוילישע... און אז מע קען לאכן א ביסלעסע היינטיקע טעג, לאכטמען! צו וויינען ווייסן אלע יידן טאג טעגליך, נישט אזוי?

למעלה