רציתי לבשר לפורום שלמעשה,

רציתי לבשר לפורום שלמעשה,

אני ואחותי קרן משם הקמנו אותו, שאני עוזבת בסוף אפריל הקרוב את הארץ לצמיתות עם בעלי וילדי, כן כן, אני עוזבת להונגריה ליד אחותי להיות וליד משפחתו של בעלי כמובן. הרבה זמן שלא בקרתי פה האם יש פה כותבים יהודים ישראלים הגרים בהונגריה?? מתבד אחותי שאני יודעת שכותבת פה מדי פעם. אשמח לשמוע על התאקלמותם שם ושאר חויות, אגב אני עוברת לגור ליד אחותי, בסקשבהרבר כמובן, ולארפי בעלי חכה עבודה כך שאני מקווה שהקליטה תהיה קלילה כמו שאומרים.

B T1

New member
ליידי בל--דרך צלחה....

בחיי שמגיע לי פרס על התאפקות, אתם לא יודעים כמה קשה לי לא להרחיב בנושא הירידה בייחוד לארץ כהונגריה. (צמיתות, מילה קשה, דומה לוסל)

B T1 מה יש להונגריה??

למה מה רע בצמיתות שם, ארפי בעלי הגיע משם ואני לא רואה בהונגריה כמשהו רע, נהפוכו במצב הקיים פה במדינה הונגריה מתחילה להראות מתקדמת יותר, וממש לא רוצה להרחיב עד כמה אני מאוכזבת ממדינת ישראל שנת 2004 ה"דואגת" למסכנים, מדינת ישראל הפכה למדינה מדכאת מאוד. אבל תודה על הבהצלחה

reuven4u

New member
בהצלחה שיהיה לך!

גם אני חושב שבכמה מובנים יותר "טוב" שם, לפעמים אפילו ניראה לי יותר בטוח. מה שכן בטח לא יהיה קל להתרגל - אבל אחותיך שם - זה בטח עוזר מאוד.

B T1

New member
התמימות שלך תהרוג אותך יום אחד

לפני שאת מבקרת את מדינת ישראל על "דאגה לקשישים" ב-2004 בדקי את מצב הקשישים באותה השנה בהונגריה. לא, את לא צריכה להתנצל בפומבי. כאשר לקשיש אין כסף לחמם את דירתו (שבה גרה משפחה נוספת שמחכה למותו) שם הקור, הוא קור ולא כמו אצלינו. אגב, הכתוב לא מסיפורי צבנציג אלה המציאות בבודפשט של 2004. לרדת מהארץ, ניחא, אבל להפוך את זה לאידאל. דבר ראשון למדי את ילדיך, לא להבליט את יהדותם, כפי שקראנו אתמול שורפים את דגלינו. למזל רבים מן הפורום אני עדיין מבליג בנושא כאוב זה, אבל אם את רוצה חילופי מידע מילוליים, אני מוכן ומזומן, זכרי, שההיסטוריה חוזרת על עצמה במחזוריות של מספר שנים.

reuven4u

New member
זה לא ענייני - אבל גם כאן שורפים

דגלים. 10 דקות נסיע מכפר סבא. או בחלקו המזרחי של ירושלים הבירה. במקומות שבהם כרגע ישראל שולטת. ולפעמים בישיובים של ערבים ישראלים גם. אנחנו מפחדים להסתובב בעיר העתיקה של עיר הבירה שלנו. אז מה זה עושה אותנו? מקום אידיאלי -המממ... נכון לעכשיו בבודפשט פחות מפחיד להסתובב בכיפה מאשר בירושלים(המזרחית המאוחדת)

B T1

New member
ראובן-- צר לי עליך, לדעתי....

תשובתך ממש לא רלוונטית, מה הקשר בין השנאה ולפחד שבמזרח ירושלים. אנו מדברים על החיים ולא על דעות פוליטיות. אגב, היהודים שהושמדו בהונגריה בזמן השואה, לא פחדו משתי סיבות האחת, היו אזרחים נאמנים של הונגריה והאמינו בצדק ההונגרי, סיבה שניה, גם כאשר שמעו את השמועות לא האמינו, ששכניהם הגויים מסוגלים לעשות את הדברים הברברים המיוחסים להם. שנים ראשונות לאחר המלחמה, היהודים היו עסוקים בנקמות אישיות. (היה הרבה מאוד מה לנקום)

reuven4u

New member
למה לא רלוונטית?

מה הקשר? כי כתבת שבהונגריה שורפים דגל ישראל - רק רציתי להדגיש שגם כאן שורפים תושבים את הדגל. זה לא קשור לפוליטיקה. וגם כאן שונאים אותנו, והורגים בנו הרבה יותר מאשר בהונגריה (נכון להיום)

דיברנו על זה פעם, אם זוכרת נכון...

לפי דעתי, כל אחד צריך למצוא את המקום שלו, שיכול להרגיש בבית... אם מישהו מרגיש טוב בהונגריה, שיהיה לבריות... יש לי הרבה חברים שם, ויודעת, שאני העוף המוזר, שמתגעגעת לארץ אחרי שבוע, ושמחה לחזור לברדק שלנו... הנורמאלים חיים טוב שם, לפעמים בוכים קצת על אנטישמיות, אבל עניין הפרטי שלהם חשוב יותר... סיפור אחר הציונות, ומאמיניה, שחשבים, שמקומם של היהודים בארץ, למראת הכל... מפני שאני בעד חופש דת, ובעיניי אידאולוגיה = דת, לא מצפה, שכולם יקבלו את הדת שלי (את הציונות), סה"כ: לא תמיד קל להיות "דתי", וזה עיניין של בחירה, בכל המובנים...

במקרה, היום, בצהרים ראיתי את

"הפסנטרן" ב:DVD - לפעמים כדאי לצפות בסרטים כאלה, שנבין, למה אנחנו בארץ...

vera2

New member
לשמור על מדינת ישראל../images/Emo45.gif../images/Emo104.gif

בדיוק אלה הסיבות לישמור על מדינת ישראל אחד הדרכים לא לתת לאלה ששורפים דגלים או מבצעים מעשי זועה אחרים סיבה מיותרת לעשות זאת.

../images/Emo45.gif אין חדש תחת השמש

ההבדל בין תקופתה של אמי ז"ל לתקופתנו, שבעת צרה, לשתי האחיות הנחמדות יהיה לאן לברוח.

B T1

New member
וגם נחגוג. יהיו עולים חדשים...

יקבלו סל קליטה, אם הבנתי נכון, בהונגריה יש סלסלת קליטה.
(למרות הצחוק, יום עצוב לנו)

reuven4u

New member
דווקה כמו שזה ניראה לי

יכול מאוד להיות שאנחנו נצטרך הרבה לפניהם סל קליטה בהונגריה, כשבישראל יהיה רוב מוסלמי וראש הממשלה יהיה אחמד טיבי. או שישראל לא תעמוד בתנאים של האמריקאים - ויפסיקו את הזרמת המיליונים. אז גם דלק למטוסים לא יהיה כאן - ונצטרך לשחות עד לשם... :)

reuven4u

New member
בהונגריה יש רק שטיח לבן של קרח

בשדה תעופה בתקופה הזאת .... את צודקת.

בעצם טעיתי,.. היה שטיח אדום.

שמעתי שהדנובה האדימה מדמם של היהודים שהושלכו ו/או ניסו לשחות בה.

reuven4u

New member
זה היה לפני יותר מ50 שנים, כאן

לפני שבועיים רח' ז'בוטינסקי האדים מדם של יהודים שנשטף לביוב. כמה פעמים בשנה האחרונה האדימו רחובות ובתי קפה בבירת ישראל מדמם של יהודים?

אני לא טוענת שישראל היא גן עדן...

אך מנסיונם המר של הורי, אני חושבת שאם נגזר עלי לסבול בגלל היותי יהודיה עדיף הסבל בארץ היהודים על פני סבל בארץ הגויים.

האמת אני כבר עברתי את השלב הזה

"שטוב למות בעד ארצנו" אני לא אסבולן בשביל מדינה שמחרבנת(סליחה על הבטויי) על תושבייה אני רוצה חיים יותר טובים, אני מאמינה שהמדינה שלי היא איפה שטוב לי, ואם יהיה לי טוב בהונגריה אז זו תהיה מדינתי לנצח, מצטערת ככה אני מרגישה. ושתביני שרתי בצבא שנתיים וחצי, תרמתי מחובתי למדינה, תמיד הייתי אזרחית למופת מיסים ביטוח לאומי וכ'.. אבל המדינה הזו הגיעה לשפל מדרגה, מצטערת מתביישת להגיד שאני ישראלית בכלל.

למעלה