רציתי לבשר לפורום שלמעשה,

ליידי בל, גם אני לא רוצה למות

בעד ארצנו, בסה"כ אני רוצה לחיות בארצנו.(ולטייל מידי פעם בארצות אחרות) לא אני ולא חברי הפורום דנים אותך לחובה. כפי שאת מביעה את דעתך, כך מותר לאחרים להביע את דעתם. דעתו של כ"א נובעת מהחינוך שקבל, מנסיון חייו.יתכן שהעובדה שחלק מאיתנו הם בני הדור השני לשואה גרמה לתגובות מעט חריפות שגרמו לך תחושת אי נוחות. אינני יודעת מהו הרקע שלך ,אם את כותבת שאת דור 13 בארץ, יתכן שלא גדלת בצל הטראומה שהורי חוו(למען האמת אני די מקנאה באנשים כאלו אשרייך!) ולכן אינך מבינה מה שניסינו לומר . מאחלת לך ולילדיך שלעולם לא תבינו זאת מהנסיון. בהצלחה רחל

צבריות זה מצד האבא כך נהוג בישראל

רק סתם שתביני בבה וזידה שלי הסבא והסבתא שלי ז"ל הם ניצולי שואה אשר יותר ממחצית משפחתם ניספתה בשואה אז מה זה עדין לא עושה את המדינה שלנו יפה היום לצערי, המצב היום הוא לא אותו מצב בו סביינו וסבתותיינו עלו לארץ בתקופת השואה המצב הקיים היום במדינה איום ונורא.

טומי*

New member
תקני אותי אם אני טועה.....

שבעלך ארפי נולד נוצרי והתגייר בארץ...אי לכך ובהתאם לזאות בטח שלא סבל לא מאנטישמיות, ולא מעקיצות של החברה ההונגרית.

מתקנת אותך!

ארפי נולד יהודי אמא של ארפי חיה בארץ באופקים מזה כ16 שנה, יהודיה ישראלית טהורה אגב אמא של ארפי אחיותייה והסבתא סבלו בשואה מהאנטישמיות שהייתה בהונגריה האחות של הסבתא מתה בפולין באחד המחנות, טעות טומי, ארפי יהודי נקי.

B T1

New member
vera-איך יורד מישהו להונגריה....

ואפילו לא יודע מה זה Te budos zsido (צר לי, אין לי ניקוד הונגרי לאותיות.)

B T1

New member
האם את דוברת הונגרית רהוטה...

או עילגת? בהונגריה כמעט כל בדיחה מתחילה ב: Ket vigec...... אם לא הבנת, אני מוכן להסביר את המהות. (גם לאחרים)

Ket vigec אין שום קשר ליהודי

שני אנשים שמחים, BT נראה שאתה קצת רגשי בעניין היהדות בהונגריה האנטישמיות ממש לא מורגשת, תשאל את אחותי, יתכן ויש מקומות באירופה ששם מורגש אבל בהונגריה ממש לא. ההונגרית שלי לא פרפקט, אך אל תשכח אני נשואה להונגרי יהודי.

B T1

New member
הסבר לליידי בל על ה-vigec

לידיעתך ולידיעת רבים שלא יודעים בהונגרית המדוברת מקור המילה vigec הוא מהביטוי ביידיש wie getz או בעברית איך הולך? כמו שעדות המזרח קוראים לאשכנזים ווז-ווז, כי כאשר שניים נפגשים שואלים אחד את השני wie- getz? לאור שאנטישמיות אםורה על פי חוק, כאשר מספרים אנקדוטה מזכירים את Kohn es Grun או במקומם ket vigec נכון שגדל דור, שלא מכיר את מקור הביטוי, אבל זה לא אומר שהכוונה אחרת. (מאיפה לקחת את הפירוש אנשים שמחים?) לא כמו במקור.

B T1

New member
אגב--vig=עליז בהונגרית, אבל..

אין לו שום קשר עם vigec

ברק 188

New member
../images/Emo2.gif הי שם המלא שלי A(vig)dor ...

אז מה זהאומר אלי עם יש לי vig בשם ?

אולי זה אומר שאתה צאצא לויגים

ששלטו באנגליה. אז מה אתה עושה בפורום ההונגרי? לך לפורום שורשים.

עב

New member
קשה להגיב על הודעה כזאת

אנחנו במדינה דמוקרטית (בערך), כל מי שרוצה לעזוב, יכול לעשות כן (להונגרים אין מוניטין כזה). צר לי שצעירים מתקשים למצוא את מקומם הכלכלי כאן בישראל ונאלצים לעבור לארצות הנכר. עצוב שישראלים בוחרים לגור במקום שבלע מאות אלפי יהודים ומוזר לי שאת בוחרת להכריז על כך, כאילו את בוחנת את רמת הסובלנות שלנו לנושא. מה אאחל לך? שתהיי עם חופשי בארץ כלשהי, שיהיה טוב לך ולמשפחתך, ד"ש לקרן ולשלישיה המתוקה שלה וכו' וכו'. אם תרצי לשוב, אנחנו נהיה כאן...

B T1

New member
את צריכה הזמנה אישית?

קרובי בבודפשט סיפרו לי שבבודפשט באיזור UJPEST היה על קיר של גשר כתוב: Juden aus קרובי התמימים אומרים שאין צורך להתרגש, כי לא הונגרים כתבו את זה, הם יודעים, כי חודש לפני כן באותו המקום היה כתוב:Zsidok ki אין גבול לרצון להאמין שזה הגשם ולא ירקו עליך.

לליידי בל ומשפחתה , ../images/Emo50.gif

בארצכם החדשה. אני פה, אשמח לשמוע חוויות ולראות תמונות מהונגריה היפה. שמרו על קשר. רחל

BT לא יודעת אני ממש לא מבינה אותך

אני לא שופטת אותך, אז למה אתה שופט אותי!!!! למרות הקשיים שלך אתה פה, שיבושם לך איש, לי יש שלושה ילדים והקשיים פה מעיקים מה גם שהביטחון פה על הפנים, אני מאוד מצטערת למרות שאני צברית דור 13 אני מתביישת במדינה שלי שגורמת לי לקום וללכת, אתה יודע מה לפני שנתיים תקפתי את אחותי שקמה ועזבה, והיום אני חייבת לה סליחה אחת גדולה כי אני מבינה את הנקודה שהיא העלתה מה שאז לא ראיתי ברור, שהמצב מחמיר מתכוונת מבחינת פרנסה, ועוד כמה דברים אז הולכים אחרי הפרנסה והביטחון, BT אולי לך אין אחריות גדולה שרובצת עליך כמו שלושה ילדים קטנים שעדין זקוקים לדברים חומרניים כי אני אחראית לספק אותם ופה קשה לי, המדינה הקשתה עליינו הן מביחנת פרנסה והן מבחינות אחרות שלא אפתח כעט, לכן מאמינה שקשה לך ולא שופטת אותך שבחרת להשאר עם הקשיים שיש לך פה, אז אתה אל תשפוט אותי עם ההחלטה שלי.

B T1

New member
ליידי בל-לא שופט אותך,אלא...

חולק עליך, וזה לגיטימי לחלוטין. מבין שקשה לך להתמודד ואת יורדת אבל לעשות מזה אידאולוגיה לדעתי אסור. מכבד את דעתך ששונה משלי, אבל עליך לעשות את אותו הדבר ולא לחפש צידוקים חצי אמתיים.

למעלה