רציתי לדון איתכם בסוגיה שמעסיקה אותי

איף

New member
רציתי לדון איתכם בסוגיה שמעסיקה אותי

לגבי השיר "אליה" זה אחד השירים של מאיר שאני יותר אוהבת. אבל בימים האחרונים יצא לי לחפור בו עוד קצת לעומק וניסיתי להבין אם הוא עצוב או שמח? או שהוא בכלל משהו באמצע. דעתכם?

תמרי35

New member
משום מה התחושה האישית שלי

שהוא עצוב ממש..גם הלחן תורם לזה . קחי הכל או שום דבר - זה כאילו זה אני וזה מה יש- ואם לא מתאים לך אז צריך להיפרד..גם התיאור ההתחלתי - עיר בלבן כמו סרט ישן- הוא חוזר למשהושאח"כ הוא ייצא מנו ולא יחזור אליו- כמו סרטים ששוקעים בהם אבל אח"כ נגמרים וצריך לחזור למציאות. אני אוהבת את השיר- אבל הוא נוגה , ממש..

איף

New member
אבל בסוף השיר...

"במיטה הגדולה, הם שוב חבוקים עם אינסוף רקיע...." זה לא סוף טוב? הלחן באמת מלנכולי מאד. אני מבולבלת!

Growler

New member
הכל תלוי בו...מי הוא?

נכון, הלחן עצוב המילים מתארות אווירה נוסטלגית (שזה לא בהכרח עצוב) אבל לדעתי השיר הזה מדבר יותר על בדידות והתלבטויות. השיר מתחיל בתחושת ניכור שמגיע מהמשקפיים הכהים, שקט מסביב כל מה שניתן לשמוע זה שני אנשים מנגנים, אבל לא פה, במגרש, רחוק. עיר בלבן (לבן, שקט, רוגע, שלווה) סרט ישן (לא יודע מה איתכם, אבל סרט ישן גם מקנה לי תחושה כזאת של שקט (יש מי שיחשוב על מערבונים, אני דווקה מדמיין סרטים אילמים בשחור לבן) אבל אז נכנסת לתמונה ריח מתוק וכתוב "הוא במרחוק אליה". האם מדובר בריח המתוק? או במישהו/משהו אחר? וההוא הגיע, לאט ובטוח עולה במדרגות דופק בדלת, היא לא פותחת צועק, אבל עדיין סגור אז הוא נרגע קצת, הוא מבקש... וההתלבטות חוזרת, שוב אותם משפטים היא שמעה כבר את הכל, וכעת עליה להחליט אם היא תפתח את הדלת, היא תקבל אותו איך שהוא, והיא יודעת כבר איך הוא אם היא לא תקבל אותו, זה סופי. כאן זה נגמר. אבל מה שלא יהיה שהיא תחליט, זה הרגע לעשות את זה. רק עכשיו, אין מחר. אז התחלנו בשקט, הרגשנו קצת עצוב. פתאום משהו קרה, והשיר כבר לא מדכא, הוא דווקא מותח. והנה היא החליטה. הדלת נפתחה, שוב הם חבוקים. אני לא בטוח אם השיר עצוב, הרי הסוף נשמע אופטימי. אבל עדיין יש את סימן השאלה שמעלה הלחן שלו. פה אני מתחיל לחשוב שהסיפר שמאיר מספר כאן הוא לא קצר כמו שנראה במבט ראשון. היא לבד הוא הגיע היא התלבטה לבסוף הם ביחד המילים ברורות, אבל שוב, מה הלחן גרם לי להרגיש. אז נזכרתי בתחושה הראשונה שלי, נוסטלגיה. אז היא לבד... נכון... אז הוא הגיע... גם נכון... אבל היא לא תמיד הייתה לבד, וזו לא הפעם הראשונה שהוא נכנס לחייה. היא הכירה אותו כבר, שוב אותם משפטים, שוב אותה התלבטות. אז לקבל אותו? אולי נגמור עם זה אחת ולתמיד? לא. שוב היא קיבלה אותו. שוב אותו סיפור. עד הפעם הבאה שהיא תברח. עד הפעם הבאה שהוא יחזור אליה. ואז נתחיל שוב מחדש. עצוב? לא יודע שמח? אם נהיה אופטימיים השיר הזה גרם לי להרגיש הרבה דברים, אבל אם עלי לבחור את התחושה ששלטה בי בעיקר, אז אני חייב לומר שזה היה חוסר אונים.

Growler

New member
ואם כבר מדברים על השיר - הנה שאלה מצויינת

דיברנו כבר על מטפורות זה לא זר לנו אז אם טרם החלטנו אם עצוב לנו או לא. אולי השאלה הבאה תעזור לנו להחליט. מי זו היא? מי זה הוא? האם מדובר בבני זוג? או שאולי הוא ניסה לרמוז לנו משהו אחר?

Growler

New member
אני גם חושב

אבל לא יודע... יש לי תחושה כזאת שזה קצת יותר עמוק מזה

איף

New member
זה מזכיר לי משו

תמיד יש את הסיפורים האלה על שירים.... למשל, השיר "ואיך שלא" של אריאל זילבר שאומרים שהוא כתב אותו על הכלבה שלו
זה תמיד הצחיק אותי.

איף

New member
../images/Emo13.gif

הצלחת לבלבל אותי מצד אחד, אבל גם קצת לעשות סדר מצד שני לבלבל אותי - כי בעצם אין תשובה חד משמעית לשאלה אם השיר הזה עצוב או שמח ולעשות לי סדר - כי אני חושבת שיש הרבה אמוציות בשיר הזה, יש תחושה שהכותב עצמו מבולבל בקשר לרגשות שלו. חוץ מזה שאם יש כזו חוסר ודאות אם היא תיקח אותו בסופו של דבר או לא (אם היא תיקח הכל או שום דבר), שגם אם בסופו של דבר הם חבוקים והכל טוב ויפה, עדיין יש את החשש הקטן הזה שהיא תתחרט. אין ספק שיש הרבה מתח בשיר הזה! תודה

Growler

New member
אם זה מבלבל זה כבר טוב

כל עוד את מבולבלת את לא יכולה להגיד שזה לא נכון
האמת חשבתי על זה עוד קצת וחזרתי על המשפט "כמו סרט ישן" זה רק מחזק את התחושה שהוא מדבר על סיפו שחוזר על עצמו לא מעט. עכשיו אני רק צריך להבין למה הוא מתכוון עם "עיר בלבן".

Growler

New member
אולי ../images/Emo13.gif

אולי זה קצת יותר עמוק מזה... הרי השיר מתחיל בתחושה קיצית כזאת אז למה שיירד שלג בקיץ אולי הוא רומז על החורף הגרעיני שבא בקרב עוד בעוד בעקבות המאמצים של האדם להרוס את שכבת האוזון... מממ... מצד שני לא זכור לי שבשירים של מאיר יופיעו מסרים ירוקים כאלה... זה בטח משהו אחר :-\

למעלה