רציתי לדעת ,לפי ההלכה מותר לתרום..

haimw32

New member
רציתי לדעת ,לפי ההלכה מותר לתרום..

איברים לאחר המוות ?

mayakol

New member
הנה מה שענה על שאלה זו הרב קרים-

גישת חז"ל הרווחת היא, שכל המציל נפש אחת מישראל כאילו קיים עולם מלא. לכן מצוה גדולה היא לתרום איברים להשתלה לאחר המוות. הדבר אמור לגבי כליה, לב, עור, קרנית, וכל איבר שיכול להציל חיים. כמו כן אמור הדבר גם אם האיברים מופנים למאגר הבינלאומי, היות ותמורת זאת מקבלים איברים להצלת יהודים בארצנו. הבעיות ההלכתיות השונות נדחות מפני פיקוח נפש, אבל לגבי השתלת לב וכבד, יש לוודא שהרןפאים פועלים על פי הגדרות הרבנות הראשית לישראלביחס לקביעת רגע המוות. אך גם אם אינם נוהגים כדין, אין זו עבירה של התורם, אשר קיים מצוה גדולה. בברכה אייל קרים

mayakol

New member
תשובה נוספת- הפעם של הרב שי פירון

פוסקי ההלכה נחלקו בשאלת היחס לתרומת איברים. ראשית לכל הדעות מדובר רק אחרי שעת קביעת רגע המוות.ברור שיש צורך בפיקוח של איש הלכה הרואה הכל מזוית ראיה הלכתית. יחד עם זאת, יש פוסקים האוסרים נתינת איברים שמא בשל הרצון להוציאם עלולים להקדים את רגע המוות על פי ההלכה כגון כבד , לב, וכו'. בשל כך אסרו תרומת כל האיברים. באחרונה הוציאה אגודת אד"י - זו האחראית על תרומת איברים בארץ - כרטיס בו מצוין במפורש רצונו של התורם ראות פוסק הלכה משולב בעניין. בתנאים אלה - אני חושב שיש בכך מצווה גדולה וחשובה.

haimw32

New member
לפי הדברים שלך של פיקוח נפש אז..

מותר לתרום את הגוף למדע מיכוון שבעצם זה שלומדים לעשות ניתוחים על בני אדם מתים יהיה אפשר לעשות ניתוחים על אנשים חיים ואז להציל חיים

mayakol

New member
ממש לא נראה לי

יש הבדל בין לתרום את האיברים לאדם, מה שיציל את חייו, לבין לתרום את האיברים למדע... את זה הרבנים ממש לא נראה לי שיתירו.

למעלה