רציתי לדעת מה הזכויות שלי במצב

רציתי לדעת מה הזכויות שלי במצב

כזה : אני חד הורית וההיתי מקבלת קיצבת מזונות עד לפני כשנתיים (בגלל החוק של ביבי כבר לא)תמיד עבדתי אך לפני שנה פוטרתי מעבודתי וחתמתי בלישכה כ-3 חד'לאחר מיכן מצאתי תעסוקה לחודש ושוב פוטרתי ואני עדיין מובטלת מוצאת עבודות זמניות שהאחרונה היתה לשבוע אני נמצאת המצב שאני ללא הכנסה וללא מזונות יש לי ילדה בת 13 ואני חייבת פיתרון

מה זה ? אין לי מושג בכלום

תמיד תמיד אני עבדתי ולכן אני ממש לא יודעת מה לעשות מה גם שאני לומדת קורס שלקחתי כשעבדתי אני ממש לא יודעת לבכות שם ובכול זאת יש לי בעיה קיומית הודה לך עם תאיר את עיניי

הבטחת הכנסה/השלמת הכנסה

חוק הבטחת הכנסה נועד להבטיח שלכל אדם בישראל תהיה הכנסה מינימלית הדרושה לו לצורך מחיתו. לצורך קבלת הבטחת הכנסה יש למלא אחר שלושה תנאים כלליים (שאותם אני מתאר כאן בקיצור רב): 1. מבחן תושבות וגיל - תושבת ישראל, בת 25 לפחות 2. מבחן הכנסות - אין לך הכנסה כלל (קצבת ילדים אינה באה בחשבון), או שהכנסותיך החודשיות בשלושת החודשים טרם הגשת התביעה היו נמוכות מאד. 3. מבחן תעסוקה - אישור על התייצבות בשירות התעסוקה כדורשת עבודה, או אישור מהמעביד על עבודה בשכר נמוך. אם את ממלאת אחר שלושת התנאים האלה, התייצבי בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגוריך, עם תעודת זהות, שלושה תלושי שכר או אישור מלשכת התעסוקה, שיק מחשבון הבנק ע"ש או אישור מהבנק על פרטי חשבון הבנק ומלאי טופס תביעה להבטחת הכנסה. עוד כמה פרטים קטנים: 1. בעלות על רכב, או שימוש קבוע ברכב, שוללים הבטחת הכנסה. (להוציא מקרים שבהם יש אישור מהמל"ל לשימוש ברכב לצרכים רפואיים) 2. בעלות על נכס מקרקעין (דירה, למשל) גם אם היא עומדת ריקה, היא תחושב כנכס המניב הכנסה. 3. מגורים עם בן-זוג, גם אם לא נשואים לו, יכולה לשנות באופן קיצוני את תמונת הזכאות.

למעלה