רציתי לדעת

מצב
הנושא נעול.

דיןדין5

New member
רציתי לדעת

רציתי לדעת
עד מתי אשה שילדה יכולה להתפטר מעבודתה עקב טיפול בילדיה,ולקבל מכתב התפטרות ממקום העבודה?

שיר ורד

New member
עד 9 חודשים מיום הלידה

רציתי לדעת
עד מתי אשה שילדה יכולה להתפטר מעבודתה עקב טיפול בילדיה,ולקבל מכתב התפטרות ממקום העבודה?
עד 9 חודשים מיום הלידה
אשה יכולה להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים ממקום העבודה. העובדת שמתפטרת צריכה לתת מכתב התפטרות למקום העבודה שלה. בכל מקרה של פיטורים או התפטרות המעסיק צריך לתת לה מכתב סיום עבודה. במקרה של התפטרות , גם בעקבות לידה, דורש ביטוח לאומי המתנה של 90 יום לפני קבלת דמי אבטלה.

דיןדין5

New member
אז זה לא קשור להארכת חופשת הלידה?

עד 9 חודשים מיום הלידה
אשה יכולה להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים ממקום העבודה. העובדת שמתפטרת צריכה לתת מכתב התפטרות למקום העבודה שלה. בכל מקרה של פיטורים או התפטרות המעסיק צריך לתת לה מכתב סיום עבודה. במקרה של התפטרות , גם בעקבות לידה, דורש ביטוח לאומי המתנה של 90 יום לפני קבלת דמי אבטלה.
כמו שאני הבנתי אפשר להאריך את חופשת הלידה עד רבע מהזמן שעבדתי במקרה שלי ילדתי ב =04\07\02 ומשך עבודתי = 01\10\ 14 אך אני לא חוזרת לעבוד השנה אלא רק שנה הבאה (ספט' 05) האם במקרה שלי ,אני צריכה להגיש מכתב התפטרות?(כשתסתיים חופשת הלידה) והאם בעקבות כך מקום העבודה צריך לשלם לי את הפיצויים?

זה לא קשור.

כמו שאני הבנתי אפשר להאריך את חופשת הלידה עד רבע מהזמן שעבדתי במקרה שלי ילדתי ב =04\07\02 ומשך עבודתי = 01\10\ 14 אך אני לא חוזרת לעבוד השנה אלא רק שנה הבאה (ספט' 05) האם במקרה שלי ,אני צריכה להגיש מכתב התפטרות?(כשתסתיים חופשת הלידה) והאם בעקבות כך מקום העבודה צריך לשלם לי את הפיצויים?
זה לא קשור.
אם אין לך מספיק ותק כדי לקבל חל"ת באורך שאת רוצה לאחר חופשת הלידה, את יכולה להתפטר ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים. והערה - למרות מה שכתב שיר ורד בהודעה שלמעלה, אם תתפטרי לצוך טיפול בתינוק/ת ותחפשי עבודה אחרת שתתאים יותר לטיפול בתינוק/ת מאשר העבודה שממנה תתפטרי, תהיי זכאית לדמי אבטלה גם בלי תקופת המתנה של 90 ימים.

שיר ורד

New member
אם ילדת ב 2/7/4

אם ילדת ב 2/7/4
ואת רוצה לקבל פיצויי פיטורים ממקום עבודתך ו/או לקבל דמי אבטלה , עלייך להגיש את ההתפטרות מוקדם ככל האפשר, כאשר ההתפטרות יכולה להכנס לתוקף מיד עם תום חופשת הלידה על פי החוק, לפי הנתונים שנתת, את כבר יכולת להתפטר , למעט מקרים מיוחדים כגון אשפוז במהלך חופשת הלידה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה