רציתי להגיד משהו לגבי תשובות ציניות שאנשים

רציתי להגיד משהו לגבי תשובות ציניות שאנשים

נותנים לשאלות שאנשים אחרים שואלים. אני יודע שיש הרבה צדדים של הסוד שהם לא לגמרי ברורים או שאנשים לא מאמינים בהם יותר מידי וזה בסדר. אבל כשמישהו בא לפורום ושואל שאלה, הוא לא עושה את זה כי הוא מחפש לשמוע למה אנשים אחרים חושבים שזה לא עובד, הוא מנסה לראות אייך זה כן עוזר. בגלל זה אני מעדיף לענות תמיד על שאלות, מנקודת מבט של הסרט/הספר. יש מספיק גורמים מסביב שמגלים ציניות, כלפי כל נושא בערך של התפתחות אישית. אני לא ראיתי מעולם שציניות וביקורתיות מקדמת אנשים לשום מקום מיוחד, מלבד זה שהיא מצחיקה בסטנדאפ ובפרודיות. בברכה שפי

ע ו פ ר ה

New member
שפי, גם אני בעד תרבות דיבור

ואני מסכימה שהציניות מקומה לא פה. באהבה עופרה

מסכים איתך, שפי

ולאותם אנשים שנותנים תגובות ציניות, אני רוצה להזכיר: יוצרי "הסוד" אינם הנושא של הפורום הזה, ואין להם חזקה בלעדית על חוק המשיכה. למעשה, לדעתי האישית, "הסוד" הוא אחד הספרים הגרועים יותר בנושא הזה, ובכל זאת אני יודע שחוק המשיכה - בצורה כזו או אחרת - פועל. בכל מקרה, אין שום תועלת בביקורת אם לא מציעים אלרטרנטיבה ראויה . וציניות, מאז ומעולם, היתה אלטרנטיבה גרועה שלא קידמה אף-אחד לשום מקום.

זו נקודה חשובה מאוד

איזה מקור טוב יותר אתה מכיר לתאור של חוק המשיכה? אני חושב שהפעם הראשונה שנתקלתי בו היתה כנראה בספר של סנתיה רומן, כנראה שזה היה "להיות העצמי הגבוה"

המאמרים של סטיב פבלינה מתקרבים מאוד לאמת

ולגבי ספרים, יש מצב פרדוקסלי: דווקא הספרים שלא מזכירים את חוק המשיכה בשמו, נוטים לתאר אותו (בעקיפין) באופן מיהמן יותר. קח לידיים כל ספר שמדבר על הגשמה עצמית, ותראה ביטויים כמו "אם אתה בפוקוס ושלם עם עצמך, ההזדמנויות יבואו אליך". אבל בסופו של שדבר, התיאור הכי מהימן של חוק המשיכה נמצא בעולם האמיתי. הסוגיות האמיתיות שחברי הפורום מעלים כאן, מלמדים אותי יותר על חוק המשיכה מאשר כל ספר בעולם. וכמובן שמקור המידע הראשון במעלה שלי, הוא ניסיון החיים האישי שלי. וזאת גם הסיבה שהמאמרים והספרים הכי מועילים הם של אנשים שעברו את הדרך בעצמם. המאמרים של פבלינה בנושא חוק המשיכה הם טובים, בגלל שהוא שיצא לשטח וניסה את הדברים בעצמו. ושים לב שהוא לא מנסה למכור לנו זהב של שוטים ולהגיד שזה קל. להיפך: הוא מודה בפה מלא שיישום נכון של חוק המשיכה זה עסק מסובך למדי. מדובר במיומנות נרכשת, בדומה לכל מיומנות אחרת.

GMjoy

New member
לא קראתי את המאמרים של פבלינה

אבל קראתי כל מיני מאמרים, כולל של אלכס זיו (הוא הוזכר מאוד בזמן האחרון פה חח). ואני מסכים, שמאמרים מאנשים שכבר התנסו בחוויה הזו, כותבים על הדברים מניסיון אישי - אמיתי! אנשים כאלה לא יכתבו "כל משאלתך, היא לי פקודה" - כי זה לא נכון מהיסוד של כוח המשיכה. ואני אוהב ללמוד מהפורום גם, מאנשים שכותבים, אפילו על דברים קטנים שהשיגו.. כותבים על מה הם עברו בדרך לזה, ואת ההגשמה שבאה אליהם בעקבות זה. בסופו של דבר - הכי חשוב לזכור: אנחנו יוצרים את עצמנו מהלך מחשבתנו. כל עוד נשדר תדר של אהבה. של שמחה ורצון לתרומה וגדילה - אנחנו אוטומטית נהפוך למה שנשדר. אני מסכים עם ONLY4LOVE, שלא הכי מעניין לשמוע על הצלחות של אנשים, ולא לקבל מהם אפילו פיסת מידע על התהליך שלהם בזה. זה לא מעניין, זה לא מלמד, וזה מיותר לקריאה (אישית לי). אז אני שמח שפה, ובכל מקום אחר, אנחנו יכולים לחלוק ולגדול בעזרת עצמנו. תודה!

תראה, אני מאוד מעריך את סטיב פאווילינה

ואני די מסכים עם מה שאתה אומר על חוק המשיכה, ועל אייך שהוא מציג אותו. אחד הדברים שלמדתי זה שמה שעובד בשבילי לא תמיד יעבוד בשביל אחרים, ולא תמיד באותה דרך. אז זה לא משנה כמה אני בטוח בעצמי, וכמה שהדברים עובדים בשבילי, יכול להיות שיבוא אדם וישאל שאלה, ואני ארצה לעזור לו, אבל העצה שלי לא תעזור לו בכלל, לא בגלל חוסר ידע שלי, או שהוא לא יקבל את עצה, פשוט בגלל שההסתכלות היא אחרת. זה כמו למשל מתמיטיקה. הרבה אנשים נתקלים בקשיים כשהם לומדים מתמטיקה. אבל הרבה פעמים כשבן אדם לוקח מורה פרטי שמסתכל ומלמד את הדברים קצת אחרת, הוא יכול לגלות שהוא פתאום מבין דברים שהוא לא הבין קודם ובקלות. לפעמים אפילו את אותו מסר, אנשים צריכים ללמוד בצורות שונות. אני חושב שמה שהופך מורה למורה טוב, זה שהדרך שלו ללמד את הדברים תהיה ברורה וטובה להרבה אנשים, באופן שהם יוכלו לקבל את מרבית הידע שיש לו לתת.

GMjoy

New member
שפי, על זה אומרים:

זה לא התלמיד שלא מבין - זה המורה שלא מסביר לו טוב :)

../images/Emo13.gif

אני לא בטוח שזה העניין, אני חושב שאנחנו פשוט כל כך שונים אחד מהשני, ורואים דברים בצורה כל כך שונה שהרבה מאוד פעמים קשה לנו באמת ללמוד ולהבין דברים אחד מהשני, רק כשאנחנו יוצרים התחברות אמיתית, אנחנו מגיעים למצב שאנחנו מסוגלים לדבר אחד עם השני ב level שיהיה לנו קל יותר ללמוד אחד מהשני, וגם במצב הזה, זה עדיין תלוי ביכולת של שני הצדדים ללמוד וללמד אחד את השני. אני זוכר שראיתי סרטון על סדנת NLP והמרצה הראה שם משהו מעניין בתקשורת, הוא הראה מה ההבדל כשיש חיבור בין שני הצדדים, למצב שאין חיבור (נקרא לזה התאמה). הוא לקח דוגמה של פרוור אמריקאי שהולכים לבנות בו קניון גדול, והמתנדב שהוא לקח מהקהל, יצג מישהו שדאג שהקניון יפגע באיכות החיים, יסכן את הילדים ברחוב בגלל תנועת מכוניות רבה יותר שתהייה וכולי. אז בפעם הראשונה, הוא התנהג בתור שכן שתומך בהתנגדות לקניון בדברים שהוא אמר, אבל האופן שהוא דיבר יצר התנגדות ורתיעה. הוא דיבר בסגנון של "כן, הקניון הזה הוא הדבר הכי נוראי שיכול לקרות לנו, אני לגמרי מסכים איתך, צריך לארגן את כל התושבים, ולהפגין. לפנות לעיתונות. אנחנו לא ניתן לגוף הקפיטליסטי הזה להשתלט לנו על הישוב..." הדברים היו דברי הסכמה, אבל ההתנהגות היתה נירותית ומעצבנת. בפעם השניה הוא דיבר בתור מישהו שדווקא תומך בקניון, אבל כל סיגנון הדיבור היה שקט רגוע ואכפתי. הוא אמר משהו בסגנון "אני מבין את החששות שלך, ושותף להן, אבל למרות זאת אני חושב שצריך לבנות את הקניון. קניון שכזה יאפשר לנו לקנות דברים שאנחנו צריכים בלי לנסוע 40 דקות רק בשביל לקנות חלב. בנוסף, הוא יאפשר פתיחה של עוד בתי עסק, ומקומות עבודה שיעזרו לספק עוד עבודות לאנשים באיזור, ומקום בטוח ומוגן לילדים להסתובב" השיחה הזאת ממש הדגימה את ההבדל בשיחה בין שני אנשים שמתחברים לשניים שלא.

מסכים איתך לגבי הציניות

אבל יש גם אנשים שרוצים לעזור לאנשים, שחושבים שהדרך שלהם היא הנכונה.. ולא הדרך בקלאסית של הסוד. ואז הם באים משם.. אז אי הסכמה עם הסוד לא בהכרח שווה ציניות.

GMjoy

New member
../images/Emo45.gif מדען חלל, מה קורה???

איפה נעלמת לנו ? יאא מזמן אני כבר חשבתי איפה אתה ועוד כמה גולשים שהיו מלפני כמה חודשים פה. שמח מאוד שאתה חזרת לכתוב :) אגב, אני מסכים. אנשים מביעים דעתם בצורה שלהם, ולא בגלל ציניות. אני לא חושב שיש פה אדם שגולש באמת כדי לעורר ציניות. כולנו באנו לפה "מהסוד" וכולנו עושים את הדרך בצורה שלנו.

אני לא מדבר על תגובות כאלה

אני מדבר על אנשים, שלא ממש הצליחו להשתמש בסוד, לא בדיוק מאמינים שהוא עובד, ובלי כוונה רעה, מנסים לשכנע אנשים אחרים שזה לא עובד, וזה פשוט יותר מפריע מעוזר, כי גם ככה הרבה פעמים זה לא קל.

זה עניין של פרשנות

מה שאתה תראה כמישהו שמנסה לשכנע שזה לא עובד "סתם" .. מהצד שלו יראה כאילו הוא מנסה לעזור לאנשים לכוון אותם ולדייק אותם לאמת יותר. מי השופט?

זה נכון... בתנאי שהוא ידבר גם על האמת שלו

סתם להגיד "זה לא עובד", לא מקדם אותנו לשום מקום. זו בדיוק הבעיה עם ציניות - היא מתמקדת ב"מה לא" במקום ב"מה כן". הבן-אדם חושב שחוק המשיכה זה בול-שיט? סבבה. אז שיגיד לנו, בבקשה, מה כן? שיתרום משהו קונסטרוקטיבי לדיון.

זה לא ענין של שיפוט

זה עניין כזה, כשאני הולך למסעדה לא כשרה, אני לא מחפש שאנשים יגידו לי שאוכל לא כשר זה לא טוב בשבילי. כשאני הולך לסרט, אני לא רוצה לשמוע אנשים שמריצים קטעים בקולי קולות, וכשאני נכנס לפורום שקוראים לו הסוד , אני מצפה שאנשים ידברו על הסוד, ולא יתחילו בדיונים אם הוא נכון, לא נכון, אם יש דברים אחרים יותר טובים. כמו שאני לא הולך לפורום של העבודה וכותב על הסוד, או לפורום אימון אישי, וכותב על העבודה. זה הקטע של הפורום, זה פורום הסוד.

למעלה