רציתי להגיד תודה על העזרה

רציתי להגיד תודה על העזרה

אני עדיין מאד מבולבלת. הראש אומר לחכות, הלב אומר להסתער. בנתיים השארתי הודעה אצל פסיכיאטר שהמאבחנת המליצה, בטח יחזור אחרי החגים. הבנתי שבכל מקרה יש המתנה מאד ארוכה. כרגע אני נוטה לסרב לתרופות כי הילד מסתדר לגמרי בבית ספר. פסיכולוג וקבוצה טיפולית כן נראים לי כיוון נכון.
ההתלבטות שלי היא לגבי מידת החשיפה מול אחרים. האם לדבר עם המורה ישר אחרי החגים? עם היועצת? לחכות לפסיכיאטר או כבר עכשיו לדבר איתם? היא המליצה על ריפוי בעיסוק. לגשת דרך הקופה או פרטי? עשינו אבחון פרטי כדי שלא יופיע כלום במערכת. הרי בכל מקרה, פסיכולוג וקבוצה אין בקופה.
ולגבי החברים? אחד החברים בקבוצה טיפולית, אז ביקשתי מאמא המלצה בלי להסביר כלום. היא רצתה שנפגש ונדבר, רוצה לעזור, אבל אני מעדיפה לא לגלות. מצד שני, היא יכולה לתת לי מידע נדרש. בנה לא אוטיסט נראה לי כי אין לו סייעת.
ואיך להתנהג בבית? אמא שלי יודעת הכל, לחמותי לא יכולה לומר אחרת תפיץ לכל העולם כולל הילד וחבריו. מצד שני, היא היתה מורה להוראה מתקנת אולי יכולה לעזור.
והכי חשוב, הבן הגדול לא מוותר כשהם מתווכחים ועד עכשיו נראה לנו שהוא מתנהג נכון. אבל היום היה להם ריב כי הילד דרש שאחיו לא יישב על הכיסא שלו. סגרתי את הדלת, וביקשתי מהגדול לכבד את הבקשה. שאני מבינה שלו היא נראית לא הגיונית, אבל שיוותר. הוא ממש התנגד, אמר שאחיו לא תינוק ואין סיבה לוותר לו. ביקשתי שיוותר כטובה אישית לי, והוא הסכים. בעלי חושב שלא הייתי צריכה להתערב. מה דעתכם?
 
אם את רוצה שיתפקד בעתיד באופן מלא

תדרשי התנהגות "נורמטיבית" בהיבטים שתיארת.
מאחיו הוא ילמד איך מקובל להתנהג.
אין סיבה שאחיו יוותר.
כן תתווכי לו "אני מבינה שאתה אוהב לשבת בכיסא שאתה רגיל, וקשה לך שאחרים יושבים בו, אבל ככה זה בבית לפעמים אחיך יושב במקום שלך ואתה בשלו"
אפשר אם את רוצה להגדיר בבית לכל אחד כיסא שהוא רק שלו-ואז אחיו לא יושב על הכיסא שלו אבל גם הוא לא על כיסאות של אחרים, בתנאי שמבהירים שבחוץ/במקומותת אחרים זה לא ככה.
לדעתי עדיף להימנע מזה.
אנחנו במקרה זהה שילדים לא ויתרו סילקנו את כיסא המריבה למחסן.
אחרי חוכמה חודשים עם כיסא אחד פחות בבית, הבעיה נפתרה...
הם פשוט רצו את הכיסא...
אם יוותרו לו כל הזמן גם הוא יוותר לעצמו וייתפוס את עצמו כחריג שלא מסוגל להתמודד.
 

TikvaBonneh

New member
הסתרה

אם תסתירי מהיועצת את האיבחון, היא לא תוכל לזמן ועדת שילוב. ההסתרה היא בשבילנו, האימהות, שלא נביך את עצמנו, אבל טובת הילד היא לקבל מקסימום עזרה.
את יכולה לחכות עד שיהיה לך איבחון מהפסיכיאטר, כי ממילא אי אפשר לכנס ועדת שילוב בלי זה.
בינתיים אולי תצליחי להתמודד עם האיבחון תמצאי את האומץ לספר.
תרופות - חס וחלילה.
את כן יכולה לקבל פסיכולוג מקופת חולים עבורו.
כמו שאמרו לך - לא להתחיל לוותר לו. את מוסיפה בעיה על בעיה. נוסף לכל הקשיים שלו, הוא גם יחשוב שמגיע לו שיוותרו לו ויהיה מפונק מידי...הוא לומד הרבה מהויכוחים האלו עם האח.
 
אפשר לפנות לקופת חולים בלי האיבחון של פסיכיאטר?

יש טעם ללכת לפסיכיאטר פרטי?
 

TikvaBonneh

New member
קופת חולים

כדי לקבל זכאות לטיפולים בקופת חולים, הדרישות הן אותן הדרישות כמו של משרד החינוך - איבחון רפואי ואיבחון פסיכולוגי.
לכן אין טעם שתפני לקופת חולים לפני שהיית אצל פסיכיאטר.
לגבי האם פסיכיאטר פרטי או של הקופה - זו שאלה כספית. אם את מתכוונת לפנות לביטוח לאומי ולקבל מהם קיצבה עבור הילד, אז עדיף כמה שיותר מוקדם לאבחן ואז תתחילי כבר לקבל את הכסף.
אחרת אין דחיפות, תשמרי את הכסף, את תצטרכי אותו
 
למה לא לפנות לביטוח לאומי?

אני כבר מבולבלת לחלוטין. אני מבינה שזה נכון אם מסתירים את הבעיה. אבל אם אני מבקשת סייעת או החזרים על טיפולים, אז זה כבר גלוי בכל מקרה, לא? או שהם לא מדברים ביניהם? בגיל בוגר יותר הוא יצטרך התאמה במבחנים, אז אני מניחה שבכל מקרה אצטרך לגלות למשרד החינוך.
אני מבינה שבעלי יוכל לקבל שתי נקודות זיכוי, זה בטח לא מעט כסף. ההכנסה שלנו טובה, אבל יש לי שני ילדים בגן פרטי, פלוס שניהם בתכנית מחוננים, ועוד חוגים.טיפולים זה נראה לי עוד לפחות אלפיים שקל בחודש בלי הסייעת, לא?
מצד שני, אם אפשר לשלם ולהסתיר, אולי זה עדיף. אוף, אין לי מושג מה עושים. אני קוראת וקוראת ומרגישה שלא התקדמתי בכלל. ובעלי מתעצבן כל פעם שהוא רואה אותי גולשת.
 

שושו126

New member
לא יודעת למה להסתיר?

אני לא מסתירה שום דבר מה שיש הוא שלי ורק שלי!!!
אבל זאת אני,ההפך במקום שאנשים ילחשו וידברו מאחורי הגב עדיף שיידעו כך גם המוזרות תתפרש לפחות מוזרה..
 

TikvaBonneh

New member
אין סיבה לא לפנות לביטוח לאומי

כתבת שעשית את האיבחון פרטי כדי שאף אחד לא ידע, אז חשבתי שאת לא רוצה לפנות אליהם. משרד החינוך וביטוח לאומי לא מדברים ביניהם. יש סודיות רפואית, אסור להם להעביר אינפורמציה רפואית ביניהם.
לגבי מס הכנסה, בעלך יכול לקבל שבע שנים רטרואקטיבי. את צריכה שהרופא יכתוב על הטופס שזה מלידה.
ושבעלך ילך לחפש את החברים שלו.
נתנו לך איבחון, לא נתנו לך שום מידע, ברור שתחפשי מידע ברשת.
 
חשבנו שגם אם זה יהיה חיובי לא יהיה צורך ביותר מדי טיפול

קצת טיפולים פסיכולוגיים שגג נבקש החזר מביטוח רפואי פרטי.
יש גורם כלשהו ש'הכי מסוכן' שיידע? משהו שיכול להשפיע על העתיד שלו?
 

TikvaBonneh

New member
סכנות

השאלה מה זה מסוכן בעינייך.
בעיני למשל, מסוכן לשלוח לצבא ילד בדיכאון ולתת לו נשק בידיים, כי דיכאון עלול להוביל למחשבות אובדניות, וחס וחלילה הצירוף של מחשבות אובדניות ושל נשק זמין ולהיות רחוק מהבית זה צרוף קטלני.
מה שהאיבחון אומר לך בעצם זה - הילד לא במשבר זמני. יש לו קשיים שנובעים ממבנה נירולוגי שונה. הם לא יעלמו כשהוא יגדל.
כיום ביטוח לאומי מעביר נתונים לצבא. זה יכול להשתנות עד שיגדל, ובכל מקרה הצבא לא מתעניין במה שהיה לפני גיל 12, כלומר חמש שנים אחורה מצו ראשון.
כנ"ל לגבי רשיון נהיגה. הרופא של קופת חולים יודע על האיבחון, ולכן שלח את יותם לאיבחון במכון לבטיחות בדרכים כדי לבדוק אם מתאים לתת לו להחזיק הגה. אני חושבת שמסוכן לתת לילדים שלנו לנהוג בלי איבחון במכון לבטיחות בדרכים.
בקיצור אולןי בגלל שאני מבוגרת ממך ב15 שנה, אני רואה סכנה היכן שאת לא רואה.
אין צורך בהרבה טיפול, בתנאי שעל הילד לא מופעל יותר מידי לחץ מהסביבה. כמו בדוגמה של החוג. אם במקום להכיל את הקשיים שלו ולתווך לו את הסיטואציות החברתיות שהוא לא מבין אז המבוגרים כועסים והילדים מציקים, הילד נכנס לדיכאון.
הוא צריך סייעת שתפרש לו סיטואציות חברתיות, שתיקח אותו הצידה להרגע כשהוא כועס על ילדים, שתיישם את תכנית השילוב עבורו, כדי להפוך את בית הספר למקום יותר נעים ומכיל עבורו.
 
מה שאת מתארת נקרא טכס

זה קיים אצל אוטיסטים. כל הרגל קטן הופך למשהו שחייבים לעשות כך ולא אחרת. ממליצה לא לוותר בנקודה הזו אחרת החיים שלו ושלכם יהיו עם הזמן יותר ויותר קשים. את צריכה להסביר שמותר לכל אחד לשבת על כל כסא.להיות עדינה אבל להסביר שככה זה בבית ולעמוד על זה. אפשר להסביר מראש. לא לחכות לאירוע ואז להסביר. להגיד מראש ואז יהיה לו יותר קל לקבל.
 
למעלה