"רציתי להסתכל למפלצת הנאצית בעיניים

"רציתי להסתכל למפלצת הנאצית בעיניים

"רציתי להסתכל למפלצת הנאצית בעיניים" פרופ' אלי זומר נפגש בשבוע שעבר בברלין עם בנו של המזכיר הצבאי של אדולף היטלר. על הפגישה הטעונה הוא סיפר ל-ynet: "במפגש התחלתי לחשוב כמה מבני עמנו פגש אביו במלחמה, ומה היה החלק שלו בטרגדיה שלנו".
הייתם רוצים לפגוש נאצים ולשוחח איתם?

הוא יכל היה לראיין אותי תחילה

הייתי אומר לו מה יאמר לו גרמני זה, כמו כל גרמני אחר.

schlomitsmile

Member
מנהל
פגשתי וקראתי הרבה גרמנים לא כולם חושבים אותו דבר, לא כולם מרגישים אותו דבר. אולי יפתיע אותך או מישהו אחר, אבל באומה של למעלה מ 80 מיליון נפש (כן- נפש, בני אדם) יש מכל הסוגים. גם הגרמני המתואר כאן, אינו אדם רע, הוא אדם שנולד למקום רע. לא יודעת איך כל אחד מאיתנו היה מתמודד עם תנאי הפתיחה הרקובים שהוא נולד לתוכם.

אכן....

1 לא מעטים ביניהם אנטישמים, שאינם מצטערים כלל על השואה. 2 אף גרמני לא החזיר רכוש יהודי שדוד [או אולי יש צדיק בסדום?]. 3 היש גרמני שהשתתף בזוועות וכתב על כך? 4 וכולם - כפי שכתבתי - יאמרו אותו הדבר: מה שהפסיכולוג שלנו שמע.

junir

New member
עצוב

שדיעות מהסוג שלך עשו דרכן אל תוך פורום בנושא שואה. מתוך כבוד לפורום הזה, שזהו ביקור ראשון שלי בו, אני אוותר על שאר התגובה...

schlomitsmile

Member
מנהל
לא חושבת שהייתי עומדת בזה... צפיה בסרטו של קלוד לנצמן 'שואה' ובראיונות עם נאצים שבו, היתה די והותר עבורי... אבל לשוחח עם דור שני ושלישי, כמו בכתבה במצורפת, נשמע לי קשה אך מעניין.

נער הייתי

והסתכלתי למלצת בעיניים - לאדולף אייכמן וגם זקנתי - והסתכלית למפלצת בעיניים- לג'ון דמיאניוק. זה היה קשה ומפחיד - אבל הם היו נאשמים בבית המפשט. האחד נתלה, והשני יצא אמנם זכאי - אך בעיני הוא אשם. והרגע המרגש היה כאשר ניצול מחנה טרבלינקה אליהו רוזנבכג זיהה את דמחאניוק, ניגש אליו ואמר לו "גרוז'ני" - האיום. אני מאמין לרוזנברג. הוא הכיר את המבט הזה טוב מכולם.

ל- Junir ול- איציק

1 ל- Junir למי התכוונת ומדוע? 2 ל- איציק: גם אני האמנתי לו. עד כדי כך שלא קראתי [עד היום] את פסק הדין של בית המשפט העליון.

junir

New member
התגובה הייתה מיועדת אלייך, גרשון

הכללות מהסוג שציינת הן בדיוק הסיבה שפורום כזה קיים בכלל.

את יכולה, Junior, להתייחס

לנושא ספציפי, מאלה שכתבתי עליהם ? וזאת גם אם נשאר חלוקים לשם מה קיים הפורום הזה.

doram44

New member
בשאלת גרמניה האחרת ...

אני ממליצה לנסות להתמודד עם סיפרו של קניוק "הברלינאי האחרון" . בשבילי כבת ליהודיה ברלינאית שילדותה ונעוריה לפני ובזמן המלחמה ההיא בעיר הזו בחברת ובזכות בני אדם ולמרות חיות אדם ונשארה עד היום ברלינאית גאה ושייכת. קניוק מתמודד עם השאלה על גרמניה האחרת ממקומו הוא= ילד לגולי העליה השלישית...

למעלה