רציתי להעלות פה נושא חברתי -נשי

pumpkin

New member
רציתי להעלות פה נושא חברתי -נשי

האם גם אתם שמתם לב לתופעה שתמיד כשיש שני טלפונים אחד של הגבר ואחד של האישה יחזרו תמיד לגבר ( או שאני מדמיינת ) לדוגמא כאשר היינו במשא ומתן עם כמה בנקים על המשכנתא , לכל בנק היה את הפרטים שלנו , אצלנו אני בד"כ מתעסקת עם זה מכיוון שאני עובדת במישרד , ואילו בעלי עובד בשטח , לכן יותר נח שאני עושה את הברורים, אז לדוגמא אני במשא ומתן עם בנק והוא אומר לי טוב אני אחזיר לך תשובה. כעבור כמה ימים,הפקיד\פקידה פותחים את התיק שלנו על מנת להחזיר תשובה ולמי הם מיתקשרים , כמובן לגבר ! נזכרתי בזה כי לפני כמה ימים התקשרתי למוקד של הבנק למשכנתאות שלנו על מנת לברר משהו בקשר לחיוב גדול מידי שהם חייבו אותנו החודש. נציגת השירות אמרה לי שהיא צריכה לברר את הנושא, לקחה ממני את מספר הנייד שלי ואמרה שתחזור אלי תוך כמה ימים. אתמול אני מקבלת טלפון ואת מי מבקשים , כמובן הפקידה אומרת ,שלום אפשר לדבר עם ,<השם של בעלי> ! וזה אחרי שאני השארתי את הטלפון שלי ! (כלומר זאת היתה נציגת שרות אחרת, שהניחה שאם לקוח השאיר טלפון אז זה בטח הגבר!) תגידו זה נראה לכם צירוף מקרים אישי שלי , או שגם אתם נתקלתם בזה ?

תמרה*

New member
האמת , לא נתקלתי בזה

אבל אני דווקא די מנצלת את זה מאז שירון ואני ביחד אני כל כך נהנית שיש מי שמטפל בכל ענייני התחזוקה של הבית ושל האוטו, ככה שאת כל הדאגות הללו אני משאירה לו. כמובן שכשמדובר בדברים בהם אני מבינה יותר, הנושא מועבר לטיפולי...

יעלי2

New member
עדין לא הגענו לנושא המשכנתא ודירה

למרות שיש לי בכיס פתק עם טלון של דירה שאיתרתי הבוקר (וזה למרות שאנחנו עדין לא מחפשים בצורה מסודרת), כך שעדין לא יצא לי להיתקל ביחס הסקסיסטי שאת מתארת. זה רק מוכיח שאם את מגלה קצת הבנה במשכנתאות, ואת זו שמדברת אתם באופן קבוע, זה באמת סיבה להתעצבן. אתמול מילאתי דלק במכונית המאוד ותיקה שלנו. תוך כדי המתדלק ואני קלטנו בעל ג´יפ מפואר מבואס ליד האוטו שלו כשמכסה המנוע פתוח. אמרתי למתדלק: "אתה רואה? מה יותר עדיף אוטו ישן ונוסע או רכב ב 300,000 ש"ח שעומד"? אז הוא ענה לי "זה רק המצבר". עניתי לו "טוב אז הוא יצא בזול, רק 430 ש"ח". הוא הסתכל עלי בפליאה והערכה ואמר "אני רואה שאת מבינה בזה"...נכנסתי לאוטו ונסעתי עם חיוך. לכן אני בדיעה שלך שישר מחפשים את בעלך בענין המשכנתא.

מאי26

New member
כיף לך שאת מבינה בזה...

הייתי שמחה להשאיר את ההתעסקויות של הרכב ל(כמעט) בעלי, במיוחד אחרי שהיום באופן מפתיע גיליתי שהאורות בלוח השעונים כבו, והאוטו משמיע זמזום מעצבן בזמן הנסיעה. כנראה משהו שקשור לחשמל, אבל מעבר לזה אני לא מבינה בזה כלום. לבן זוגי יש אוטו שכור מהצבא שהוא לא צריך להתעסק איתו, ולכן כל העיסוקים שנוגעים לרכב שלי נופלים עלי... ויש לי הרגשה שבעלי המוסכים ודומיהם בהחלט מנצלים את העובדה שאני אישה כדי למכור לי סיפורים מופרכים.

היי אני דווקא דיי מזדהה איתך

גם אצלי , אני טיפלתי בכל הנושא של בנקים, ביטוחים, ועוד הרבה דברים שהיו קשורים למעבר לדירה, שיפוצים ועוד. וגם אצלי היו הרבה מקרים שמהבנק מתקשרים ללירון והוא עונה להם שהוא לא מטפל בזה אלא אישתו, ואז היו מתקשרים אליי. בכלל אני בתור מנהלת חנות מחשבים ראוה מדי יום תגובות של גברים וגם של נשים על היותי מבינה במחשבים- ממש מתפלאים, כאילו מה זה....

רחלי1

New member
בגדול - אלה עדיין פני החברה שלנו...

החברה הישראלית עדיין מפגרת אחרי שאר העולם בכל הקשור לשוויון, אבל: זה קשור במקרים רבים גם לאופי ולאסרטיביות שכל אחד מבני הזוג משדר: אצלנו, למשל, גם בעל הדירה שאנחנו שוכרים, גם אנשי המקצוע שנתנו לנו שרותים בתקופת ההכנות לחתונה, גם טכנאים כאלה ואחרים, (ויש עוד די הרבה דוגמאות...) דדוקא מתקשרים אליי. חשבתי על זה ומצאתי שאני פשוט יותר דומיננטית בשיחות מולם, ובן זוגי קצת יותר פאסיבי. אנשים קולטים דינמיקות כאלו ומתעלקים ישר על זה/זו שמבחינתם משדר יותר נוכחות בנושא שעליו מדברים. אגב, הייתי שמחה אם היו פונים יותר אל בן זוגי ומטרידים אותי קצת פחות, כי גם מצב כזה הוא לא אידאלי (אחרי הכל, אף אחד לא נהנה כשכל הנטל נופל על כתפיו...)

pumpkin

New member
אני לא חושבת שזה בהכרח קשור לאופי

במיקרים שאני הצגתי מדובר בסטיגמה ממש מכיוון שמי שמיתקשר לא ראה אותנו בכלל !!! הוא פשוט רואה שני טלפונים , אחד של גבר ואחד של אישה ומחליט להתקשר לגבר! כלומר אני לא רואה טעם ללכת ולחפש מה לא בסדר בי, כי בכלל לא ראו אותי !

רחלי1

New member
פמפקין -

לרגע לא כיוונתי לרעיון שאולי את (או כל אחת אחרת) אשמה במצב, או שאינך בסדר באיזה שהוא אופן. יש, כמובן, אין סוף מקרים (בדיוק כמו זה שתארת) בהם השוביניזם כל כך בוטה, מכוער, אוטומטי וברור, שאין בכלל מה לחקור ולברר, אלא רק להתעצבן. וזה מעצבן, חופשי מעצבן. בסך הכל הצגתי עוד אפשרות שכן קיימת במקרים מסויימים, והיא לא באה לסתור את מה שתארת כאן. המקרה שסיפרת עליו באמת קורה המון, ומקומם לאללה.

shelycat

New member
......

מה שאת מתארת לא קרה לי אבל כמובן שכן נתקלתי בכל מיני תגובות שלא ממש במקום ואני תמיד משתדלת להגיב בחיוך (זה מביך אותם יותר) למשל: יש לי מכונית פולו אדומה שמאז ומעולם "אוכלת" סולר(לא כל כך מקובל שרכב פרטי נוסע על סולר בארץ) אנחנו מתדלקים במקום קבוע בד"כ אבל לא תמיד, ותמיד כשאני מגיעה לתדלק ויש מתדלק חדש הוא "טורח" לשאול אם אני בטוחה שהמכונית צריכה סולר ולא בנזין (הם חושבים שאולי טעיתי בעמדת תדלוק) כי אני אישה ומה אני מבינה והוא יציל אותי מלקלקל את המכונית, דרך אגב כשעמית יוצא לתדלק הוא לא נתקל בשאלות כאלה, הם תמיד נדהמים לגלות שאני גם יודעת למלא אוויר בגלגלים. בדבר אחד אני כן מנצלת את הראייה הסקסיסטית לטובתי וכשיש מטרידים טלפוניים אני פשוט אומרת שאני צריכה לדבר עם בעלי על זה (לא משנה מה מציאים) אבל לאל נראה לי שהוא יסכים.

שמופית

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo6.gif גם אני תמיד אומרת שאני

צריכה להתייעץ עם בעלי....
זה באמת מוריד טוב אנשי מכירות מהגב (אפילו שהגיע הזמן שידעו שהאישה קובעת מה צריך לקנות

שירי71

New member
לא קרה לנו

בתקוםת סידורי המשכנתא הייתי הרבה יותר זמינה ופנויה מאייל והשארנו שני מספרים בכל מקום אך ציינו להתקשר אלי ולא אליו, אם זה מה שהעדפנו. אישית, לא אחת אני מעדיפה שהוא יהיה איש הקשר (מין מתוסבכות שלי) אבל לא קרה אף פעם שהעדפנו שיתקשרו אלי וזה לא קרה. ככה גם עם המתווך, עם הגן האמנים, עם כל מיני סידורים של העבודה וכו´. אפילו העו"ד שסידר לנו את החוזה לבית, מבלי שביקשנו בכלל, מתקשר אלי ולא אל אייל . נראה לי אנשים קולטים מי יותר פנוי בזמנים מסויימים (רק מה שמייד אחרי החתונה חזרתי לעבוד ועכשיו אני זו שפחות זמינה ליד טלפון כך שאני מוציאה הודעות ומעבירה לאייל...)

אופה3

New member
אני דווקא זאת שמטפלת אבל משום מה

בכל הנושאים האלה שקשורים לחשבונות ומשכנתאות אני זאת שמטפלת בזה, אבל רציתי לספר לכם משהו שקרה לי לפניי שלושה ימים כמה שהגברים האלה לא יודעים עד כמה אנחנו הנשים יודעים בדיוק כמוהם ואפילו יותר. עמדנו במאפיה אני והבחור שעובד איתי, והיה לקוח אחד בחנות, בדיוק הסתכלתי החוצה וראיתי ב.מ.וו למכירה אז אמרתי לזה שעובד איתי שילך להביא לי את הטלפון, בעוד אני מטפלת בלקוח הוא חוזר ואומר לי שנת 83 , 1800 גיר ידני, אז אני שואלת אותו אינגקטורים או לא, אז הוא אומר לי, לא, אז אני אומרת לו : לא שווה, בלי אינגטורים על הפנים, גיר ידני חבל על הזמן, פתיחה איטית סגירה יפה, אז הלקוח מסתכל עליי המום ואומר לי מהההההה. מאיפה את יודעת את כל זה, אמרתי לו עם השנים מגיע הניסיון, אז הוא עונה לי מאיפה את מבינה אינגקוטר לא אינגקטור (הזרקת דלק) או רגיל, בקיצור הוא היה כזה בהלם שחבל על הזמן. אז לא חשוב מה, תמיד יפנו לגברים שחושבים שהם יודעים או מנהלים את העסקים יותר טוב מהנשים, חוץ מזה שאצלי לא שמים לב שאני זאת הבוס בעבודה ולא הבעל ממני האופה שמשתווה לגברים, ולא פחות מהם

jess ועוד

New member
כן גם לנו זה קרה

בבנק כשלקחנו משכנתא החליטו שבעלי הוא החותם הראשי למרות שהיה מתוכנן שהתשלום החודשי ירד מהמשכורת שלי תמיד חזרו אליו בהנחה שהוא מטפל בעינינים למרות שאני דיברתי כל הזמן והוא פשוט היה שם והקשיב ממש מרתיח!!!1

dorlim

New member
משכתנא עוד אין אבל....

אצלנו יש חלוקה בנושאים לטיפול וכל אחד לקח לעצמו לטפל במה שיש לו בו יתרוון יחסי. לדוגמא - אני זמינה ליד טלפון ואינטרנט ויכולה לצאת לבנק/דואר וכו´ - אז אני מטפלת בתשלומים, בקביעת פגישות וכו´ . בד"כ נותני שירותים חוזרים אלינו בהתאם למי שפנה אליהם כלומר, המוסכניק לדורון והבנקאי אלי, אני לא הבחנתי בבעיתיות כלשהי....

למעלה