רציתי להעתיק

א77

New member
רציתי להעתיק

עמוד שכתב יהודי פליט שואה. יהודי שבנה הכל מחדש לאחר החרבן. יהודי שדאגתו לזכור את אשר עשה לך העמלק הנאצי במלחמת העולם השניה ואני מצטט : כתבתי את הזה יום ד´ טבת יום בו התחילו השיחות עם משלחת סוריה בתיווך אמריקה למכירת חיסול של ארץ ישראל. עס ברענט אידעלעך עס ברענט אין איהר שטייט פערלייגטע הענט עס איז אסכנה יעדער מאמענט אז ארץ ישראל גייט אין פרעמדע הענד אללע בירגער זענען גלייך גילטיג כאילו די מדינה איז זיי נישט וויכטיגסאיז די צייט צו שרייען גיוואלד גייען צוזאמען יונג אין אלט מען מוז אנווענדען אלע מיטלען נישט לאזין מדינת פלסטין ענטוויקלען עס איז נישט דא אסך צייט די מנהיגים זענען גאנץ פערדרייט עס ברענט עס איז לעצטער מאמענט על כל עם ישראל להתאחדן הכואב כאב עם ישראל א"ד ארליך עד כאן, ראיתי לנכון להעתיק דבר שלא ראה אור. אוליי משפטים אלו יתנו לעם ישראל אור.

א77

New member
סליחה על הטעויות, והנה מתוקן.

ואני מעתיק מחדש: כתבתי את השיר הזה יום ד´ טבת יום בו התחילו השיחות עם משלחת סוריה בתיווך אמריקה למכירת חיסול של ארץ ישראל. עס ברענט אידעלעך עס ברענט אין איהר שטייט פערלייגטע הענט עס איז אסכנה יעדער מאמענט אז ארץ ישראל גייט אין פרעמדע הענד אללע בירגער זענען גלייך גילטיג כאילו די מדינה איז זיי נישט וויכטיג סאיז די צייט צו שרייען גיוואלד גייען צוזאמען יונג אין אלט מען מוז אנווענדען אלע מיטלען נישט לאזין מדינת פלסטין ענטוויקלען עס איז נישט דא אסך צייט די מנהיגים זענען גאנץ פערדרייט עס ברענט עס איז לעצטער מאמענט על כל עם ישראל להתאחד הכואב כאב עם ישראל א"ד ארליך

מי היהודי הזה ואיפה פירסם את זה?

כי המילים הראשונות של השיר לקוחות משיר ידוע של מרדכי געבירטיג. האם ארליך זה קשור ליום-טוב ארליך הידוע?

א77

New member
הוא לא קשור ליו"ט הערליך הידוע

זה יהודי ממוצא פולני. פעם כתבתי בפורום מסויים משהו ממנו. והנה נכדו מנהל פורום אחר קפץ בהפתעה. זה הרי סבי!!! חברי הפורום מיאנו להאמין כי זה מקרה. היהודי הזה נוהג להפגש עמי לתפילת מנחה מידי יום. אגב יש לי תקליטי פטיפון של יידיש, גם של תורה- תשובה ולוקסוס X 2 של יו"ט הערליך. וגם שמעתי את יו"ט הערליך עצמו לפני כעשרים ושתים שנה בירושלים.

מעניין ביותר

אתה מדבר על פורום "בחדרי חרדים"? כשהייתי ילד שמעתי הרבה את הקלטות של יום-טוב ערליך. אבל התחברתי אז יותר למרדכי בן דוד ולפריד ולא ליידיש. עכשיו זה כמובן הפוך. אני מתכוון להכין במיוחד בשביל יום טוב ערליך גליון עונג @ שבת. הוא היה טרובדור חרדי. יהודי שמח ועליז שהיה בדחן בחתונות, פורים-רב בפורים ושחקן בסיפורי ילדים. הוא נפטר לפני שנים בודדות. אגב, לשיר הזה יש מנגינה? אם יש תן לנו שיר דומה עם אותה מנגינה כדי שנזהה את השיר.

א77

New member
לא חדרי חרדים

מעולם לא נכנסתי לשם. וגם כנראה לא אכנס. אני לא אוהב את מה שנראה לי שיש שם. מה שנקרא "מקוה נייעס". אני נמצא בפורום אחד בד"כ. ולא יותר. בקשר ללחן. אז הבן אדם כתב לי על נייר, כמו הרבה ניירות שהוא כותב ומנציח, ונותן לי. את המנגינה, אם יש, איני יודע.

בן אהרון, תביא ת´מנגינה "ס´ברענט"

מוזר

New member
גראמען,גראמט עס ניש´קשה,

די גראמאטיק איז שוין שוואכער,און לגבי די סענטימענטען... קאמאנדעוועט נישט אזוי ר´איד, מאך נישט אזא געוואלד ס´פעלט גארנישט אויס, אויפצורודערען יונג און אלט איהר זעהט איינציגע בוים, ס´דא אבער א גאנצע וואלד מ´האט אייך נישט געגעבען קיין נביאות, מ´האט דיר נישט געהייסען אויסרופען טא שטעל דיר אוועק אין זייט און לאז א צווייטע א מאל פראוווען נישט יעדער וואס האלט אנדערש איז גלייכגילטיג צו פארדרייט איהר מעגט זיך לערנען צוצופאסען צו די נייער גייסט און צייט די פאלעסטינער זיינען אויך בארעכטיגט צו זעלבסטשטענדיגקייט און דיינע רעכטע עקסטרעמיזם געהערט צו די פארגאנגענהייט. להשתמש במונח "נאצי" לעורר רגשות במחלוקת פוליטי של זמננו היא דמגוגיה זולה ומזלזל באינטלגנציה של אנשים ובזכרון קדושים

א77

New member
סליחה והתנצלות

שלא הפרדתי, ובאותה הודעה כתבתי גם את זה וגם את זה. למרות שאין קשר ביניהם מצידי כלל וכלל. ואם כבר. אז אותי יהודי יש לו כן עמדה בנושא. אך זה לא עניינינו, ואיני מדבר בשמו, פרט להעתקה.

חייםלוי

Member
מנהל
ברוך הבא לפורומנו

א77 הוא ידען גדול בגניאולוגיה. אני תמיד נהנה לקרוא את מה שהוא כותב בפורום שורשים. הידע שלו פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש.

מוזר

New member
ר´ קאטאוועס אפשר ווילסט דו מיר

שיקען נאך א פאר ליעדער? איך האב שוין adsl

למעלה