רציתי להראות לכם פריטים מיוחדים, חלקם היחידים בעולם

רציתי להראות לכם פריטים מיוחדים, חלקם היחידים בעולם

בתמונה:
צמיד, שרשרת וענק שלי:

הצמיד הינו העתק מדוייק מכסף מלא שהוא העתק של צמיד המלך שנמצא בעתיקות הארמון המינואי בקנוסוס מלפני כ-3000 שנה.
היו צמידים כאלו כאשר הצמיד עצמו חלול, זה עשוי מכסף מלא וכבד.

על השרשרת תלויה "חרפושית" שהינה אבן חותם בתקופות העתיקות, במקרה הזה החרוט הוא עז הקרי-קרי שהיא המיוחדת לכרתים.
זה בהחלט ייחודי אבל הוא "רטרו" (פריט חדש בדגם ישן/עתיק), והוא חיקוי מדוייק של חרפושית מקנוסוס ועשוי מאותה אבן.
(הרי אני לא גונב עתיקות...)

הענק עצמו, בחלקו התחתון חרוזים בצבע שחור/כסף שהם אבני הר געש מלוטשות, הירוקות הינן זכוכית סינית, הלבנות הן עצמות מאובנות, הצהובים אלו חרוזים ישראלים שמסמלים שמן זית.

בתמונה השניה

בחלק העליון רואים את החרפושית בבירור

מתחתיה רכבת-העמק ביציקת כסף. - הפריט היחידי בעולם.
(אני האדם היחידי בעולם שאפשר לאמר עליו שרכבת עלתה לו על הצואר ולא קרה לו דבר).
מדובר באמן יהודי בשם פיפיוס פיפיליוס מכרתים שבשנות ה-40 החליט להיות חלוץ ועלה ארצה. הציבו אותו בעין חרוד, אולם אחרי כמה שנים של בוץ,קדחת, גשם, שמש, רעב, הבין שזה לא בשבילו, וחזר לכרתים.
מה שהטביעו בו את רישומו היתה כמובן רכבת העמק, והוא יצר את הפסלון הזה שאני הפכתי לענק.

בצד ימין "משטרה" -
כנפי חבלן משטרה מספר 27,
סמל איפ"א ,
תג שוטר מוקטן היחידי שיוצר באופן מיוחד מכסף, והוא היחידי כזה.
מאחור מסתתר התג עם השם.

במרכז "כרתים" -
בחלק העליון סיכה מוזהבת בצורת האי כרתים
מתחתיה יציקת כסף מלא בהזמנה, היחידי בעולם, של שלושת סוגי החמורים שבכרתים. אין עוד אחד כזה.

בצד שמאל "צהל" -
סימלון העוזי
סיכת השועלים המקורית (אחר כך יחידות אחרות אימצו אותו והוסיפו לו מצנח, וכדומה)
דיסקית ועליה סמל הטנקיסט
הפריט התחתון לא נראה בבירור לכן אציג אותו בנפרד

הפריט הנוסף : החותם של כיתת-השועלים

כמפקד הצוות, נשאתי על הצוואר קישוט של מטבע מצרי מיל 1 משנת 1938 שכבר לא היתה בתוקף, היא היתה מחוברת לצוארי בשרוך מעור.

מה שזה הסתיר , זה את החותם שלי שהיה מאחורי המטבע.

י מ י ת 21

New member
מאיר, אכן פריטים מענינים יפים

ויחודיים. האם אתה מרבה לענוד אותם, וחבאיזה הזדמנויות? זה נראה לי כבד.

את השרשרת עם החרפושית, אני עונד כל הזמן

את הענק (הוא כבד בעיקר בגלל יציקות הכסף המלאות) כשאני יוצא מהבית, ובוודאי כשאני טס לחו"ל.

מה שיש על הענק הוא ממש מידגמי לסמלים שיש לי על החולצה, פריטים שמסמנים תחנות בחיי, וכמובן כאלו שהם היחידים בעולם, כל אחד והסיפור שלו.

למעלה