רציתי להתייעץ איתכן בעניין משפחתון

ליאור31

New member
רציתי להתייעץ איתכן בעניין משפחתון

שמצאתי. אחרי טראומת המעון שכל כך התלהבתי ממנו אני קצת חוששת ורציתי לשמוע תגובות של בעד ונגד. אז ככה: במשפחתון אם אני מצרפת את זיו-יהיו 6 תינוקות על מטפלת אחת. המטפלת היתה בעברה גננת והראתה לי כל מיני מכתבים אוהבים שההורים כתבו לה. שאלתי אותה איך היא מסתדרת עם כמות התינוקות למשל בשלב ההאכלה אז היא אמרה שכמו שלי יש מקצוע שאני טובה ומקצועית בה כך גם היא. זה המקוצע שלה והיא תוך 20 דקות מסיימת עם ההאכלה ללא שום התנגדות מצד התינוקות. יש שם 3 תינוקות בני שנה ויותר, יש אחד בן 7.5 חודשים (בגיל של זיו) ויש אחד בן 5 חודשים. יש חסרון בזה שהיא עובדת רק ב-שבע בבוקר ועד שלוש בלבד. המשפחתון עובד כבר 20 שנה!! יש לה סבלנות עדין? נראה לי שכן אבל אי אפשר לדעת. היא בעד לשים גבולות ברורים לתינוקות (הם בעצם כבר ילדים), כלומר היא משדרת להם סמכותיות ונתנה דוגמא של אמא אחת שהבת שלה לא הסכימה לאכול את המרק רק שתי כפיות(נשמע בדיוק כמו הבן שלי!) ואצלה (אצל המטפלת)הילדה אוכלת קערה מלאה ללא שום בעיות (את זה ראיתי במו עיניי). אני לא ממש יודעת מה להחליט אבל נראה לי שאני אלך לשם וארבוץ לה על הנשמה לאיזה כמה שעות.... יש כאן בנות עם נסיון במשפחתונים? איך זה צריך להראות?תודה

עוד אין לי נסיון אבל..

אני חושבת שהכי חשוב לפני כל העובדות..זו התחושה שלך.. וטוב מראית עיניים מכל מכתבי ההמלצה..ושבחי הגננת על עצמה כדאי ללכת ולהתרשם. חוצמזה זה ידוע שילד אוכל יותר טוב ובלי קונצים אצל כל כל אחד שהוא לא אמא שלו..
בהצלחה ובוקר טוב

urisi

New member
קודם כל בהצלחה

אני מכיר את ההרגשה שיש לך. עברנו בדיוק את אותו הדבר עם אורן, כשחיפשנו לו מעון. גם אנחנו סגרנו במקום אחד (פרטי). וביטלנו בסופו של דבר. אני בטוח שמביקור קצר במעון, גם את התמלאת הערצה למטפלות אשר מצליחות לטפל ביותר מתינוק אחד (לפעמים זה נראה בילתי אפשרי). בנושא הסבלנות: אמא של אשתי היא מטפלת בגן ילדים, וכן, הנסיון אינו גורע מהסבלנות. היא כל שבוע גוזרת ומכינה כל מיני "צ´ופרים" לילדים, למרות שזה לא תפקידה, ולמרות שהיא שונאת את הבוס שלה. היא עושה מאהבה לילדים. אבל היא מקרה חריג, לפחות באותו גן. אנחנו, לאחר סיבוב קצר במעונות בסביבתנו, החלתנו לרשום את אורן בנעמ"ת, מכמה סיבות. המקום מבריק מנקיון (במעון הפרטי היה שטיח מקיר לקיר - מצוין לאלרגיות). יש דיווח מדויק על האוכל הצפוי במהלך השבוע. יש דיווח מדויק על האוכל שאורן אוכל כל יום. כנ"ל לגבי חיתולים. והכי חשוב, הם עוברים ביקורות של כמה משרדים שונים (העבודה, נעמ"ת וכו´) ---------------------------------------------------- אז שוב בהצלחה, התקופה הראשונה היא לגמרי לא קלה, אבל זה מאוד לגיטימי לקפוץ לביקורים מתוכננים, וביקורי פתע. רק תקחי בחשבון שבשבוע הראשון אתם תצטרכו ללוות את זיו במעון, כי יכול להיות יהיה לו קצת קשה להתאקלם (וגם לכם), במיוחד בגילו... (אורן היה בן 3 חודשים פחות שבוע כשהוא נכנס למעון).

אבל מה עם האהבה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

איך מטפלת מגיבה כשילד בוכה? איך היא עוזרת לו כשהוא צריך לשירותים? מה היא אומרת לו כשהוא רוצה את אבא/אמא? זה הרבה יותר חשוב מאשר התפריט השבועי, לדעתי.

urisi

New member
ברור

כתבתי הרבה, ואת זה לא, כי זה נראה לי ברור מאליו. אם אין יחס, אז אין על מה לדבר. אבל הרעיון הכללי שנתן לי כאב לילד ראשון קצת יותר שקט נפשי, הוא שמלבד הפיקוח המצומצם שאנחנו כהורים יכולים לבצע, יש פיקוח מכמה גורמים נוספים, עם נהלים ברורים בנושא פסיכולוגיה, חינוך, תזונה וכו´.

שמחתי לקרוא את המשפט: "זה נראה

לי ברור מאליו"
לצערי הרב, ניקון, סדר וצעצועים חדשים קורצים להורים יותר מאשר קשר רגשי חם של המטפלת עם ילדיהם. לא שכל השאר לא חשובים, אבל הם משניים בחשיבותם.

אושרתת

New member
ואני לתומי חשבתי שרק אני הכנסתי את

אושר למעון בגיל מוקדם (4 חודשים) אין לי הרבה מה להוסיף לך,,,,כולם כבר כתבו הכל אז שיהיה בהצלחה משימה לא קלה

רותי ע

New member
התלבטתי קצת אם לכתוב את דעתי

גי נשמע שאת מאוד מתלהבת אז אני חייבת לסייג בהתחלה-אני כותבת את דעתי רק מהעובדות היבשות שציינת ולא הייתי שם אבל... לי זה פחות נראה. היחס מטפלת/תינוקות הוא גדול מאוד לגיל הזה. עידן בגיל למעלה משנה היה בקבוצה של ילדים בני יותר משנה עם 2 מטפלות ו-12 ילדים ואני חששתי כי היחס היה גדול. וכאן מדובר בקטנים יותר. ולא רציתי משפחתון אלא מעון שיש שם יותר ממטפלת. מה קורה כשהיא הולכת לשרותים למשל? הם ללא השגחה. עם שתי מטפלות תמיד אחת בהיכון עם הילדים ואין שנייה שהם נשארים לבד. ועוד דבר שלא נשמע לי טוב-לשים גבולות ברורים. תינוק בן 5-7 חודשים אין עדיין את הקטע של גבולות. ברור שהם אוכלים טוב יותר במסגרת מחוץ לבית אבל צריך לבדוק שהם לא "ילדים טובים" בגלל שמופעלת עליהם "משמעת" תקיפה. ובזמנו כשהייתי צריכה להתחיל עם מסגרת העדפתי לא לקחת משפחתון בגלל שמטפלת אחת אין עליה ביקורת ופיקוח. יש סיכוי שכשיש מסגרת עם שתי מטפלות ויותר וגננת מפקחת יש על כל מטפלת איזשהו פיקוח. ושוב-זו רק דעתי האישית. בכל מקרה בהצלחה בכל מסגרת שתבחרי

מצטרפת לרותי

ושוב מדגישה שזאת הרגשתי האישית, כמו שיש הורים שמעדיפים מטפלת בגיל הזה. אני אישית בעד מקום עם כמה מטפלות, ככה שתמיד יש ביקורת אחת על השניה, ביקורת חיצונית, וכמובן השגחה מתמדת. כשאורן הייתה בת כמה חודשים, בפירוש אמרו לי בגן שהם לא יוצרים סדר יום בגיל כזה, מתי שהילד רוצה לישון הוא ישן ומתי שרוצה לאכול הוא אוכל. בגיל יותר מאוחר יותר קרוב ל-10 חודשים התחילו שעות שעות מסודרות ואוכל בשעות מסודרות, אבל אם היא רצתה בקבוק לא בשעת האוכל היא קיבלה. אני מציעה לך לדבר עם כמה הורים שם, להגיע לכמה שעות בימים הקרובים ולהתרשם בעצמך. הרגשתך האישית והשקט הנפשי שלך הם המדד הכי טוב (בעיקר עכשיו כשאת למודת נסיון)

לאה_מ

New member
אני מסכימה עם רותי.

גם בעיני היחס של מטפלת אחת ל-6 תינוקות קטנים נשמע לא טוב. והצעה פרקטית. בפורום שלנו (חינוך לגיל הרך) יש גולשת בשם דסי אשר, שהיא בעצמה בעלת משפחתון, אבל גם מקימה ומפעילה של עמותה לפיקוח על משפחתונים פרטיים. אם תפני אליה במסר פרטי, יתכן שהיא תוכל לעזור לך.

מסכימה עם כולן

הבעיה שלי פחות ביחס של מטפלת לעומת ילדים, הבעיה בעיני היא שמדובר במטפלת יחידה, ונניח שהיא הולכת לשירותים כשכולם ישנים, אבל מה קורה אם ילד מקיא פתאום? המטפלת צריכה לרוץ להביא חומרי ניקוי, ובינתיים כל הילדים עטים על הקיא (ראיתי את זה בגן של תומר. זה לא קרה, כי יש שם המון מטפלות, אבל הילדים בהחלט התלהבו מהקיא ושעטו לעברו) וזו דוגמא קטנה, מה קורה כששלושה ילדים בוכים? אחד נפל וקיבל מכה, השני רעב, השלישי עייף? אני אומרת את זה לא כדי ליאש אותך, פשוט נראה לי שמטפלת יחידה זה בעיה רצינית, היחס של 1 לשש פחות משמעותי בעיני. אלא אם כן היא איזו סופר וומן... אני מציעה לך לדבר עם הורים של ילדים שהיו במשפחתון או נמצאים בו כרגע, זה יתן לך פרספקטיבה הכי טובה. ובכל אופן, בהצלחה.

מלכה ב.

New member
בדיוק, גם אני נגד מסגרת עם מטפלת 1

מה קורה בזמן שהיא מחליפה חיתול לאחד ובו בזמן אחר נופל ומקבל מכה ובוכה, אני מצפה שמיד יגשו אליו וינחמו וירגיעו, ברור שזה לא יכול לקרות כשיש רק מטפלת אחת. מה קורה במקרה חרום, לא עלינו, בו צריך לפנות ילד מהגן? מי נשאר עם שאר הילדים? בקיצור, עדיפה לדעתי, מטפלת או מסגרת של פעוטון קטן, עם שתי מטפלות לפחות. לכי עם התחושות שלך, בהצלחה!

אני מסכימה עם רותי

אם הייתה עוד מטפלת אחת על כל הילדים, זה היה מקל על ההחלטה.

vered4

New member
גם אני בעד גמישות

כל ילד וסדר יום שלו. לגבי המטפלת והשרותים. זה לא משנה אם יש לה ילד אחד, או שישה כי גם על ילד אחד אף אחד לא משגיח כשהיא בשרותים. בנוסף, משפחתון מדמה בית, וגם בבית יש בדיוק את אותם קטעים במשך היום. השאלה החשובה ביותר בעיני, היא: האם אני סומכת על המטפלת ועל שיקול דעתה. כמו שבבית אני גם מבשלת ועושה עוד פעילויות (שרותים ;-9), ועושה דברים לפי שיקול דעת. ולגבי המקצועיות שלה, זה נכון, גם המטפלת במשפחתון שלי, יודעת איך לארגן לעצמהאת סדר היום, כך שכל ילד יקבל מה שהוא צריך בזמן שהוא צריך. ילדים מעל גיל שנה הם מספיק עצמאיים מבחינת משחק, ואם מבחינה בטיחותית הבית מסודר טוב, ויש חלק שבו הקטנים יכולים לשכב ולהתגלגל בלי הפרעה, אז אין בעיה.

vered4

New member
לגבי גיבוי

תמיד בדקתי עם המטפלת, מי הגיבוי שלה במקרה וקורה משהו. ושוב גם כאן חשוב אם סומכים על שיקול דעתה של המטפלת. לגבי שתי מטפלות, גם אני טיפלתי בגן בקיבוץ, וזכורות לי שיחות הנפש של המטפלות בינן לבין עצמן. אני מצטרפת להצעה של לאה לפנות לדסי אשר, יש לה הרבה ניסיון.

magnet

New member
לגבי משפחתון אני הייתי בודקת אצל

האמהות שבמקום תבקשי מספרי טלפונים שלהם מהגננת ותדברי איתם. שנית חשוב מאוד שיהיה פיקוח של משרד החינוך או משרד העבודה . לא הייתי שמה את הילד שלי בסתם מקום ובמיוחד גננת או מטפלת בודדה עדיף שיהיו עוד 2 ילדים. ותיהיה עוד מטפלת ובנוסף לכך מטפלת שמשבחת את עצמה , הייתי גם חושדת. אולי תימצאי מטפלת שתקח עוד ילד או שניים בבית שלה. בגיל הזה אני לא ממליצה להיות עם הרבה ילדים הם עוד קטנים. ואין כמו יחס אחד לאחד או 2 3 תינוקות אבל כבר לשים אותם בקבוצה גדולה ?? תחשבי פעמיים

אז ככה...

גם שקד היום נמצאת במשפחתון. היחס הוא 4 ילדים על מטפלת וגם לי נראה שיחס של 6 על מטפלת הוא הרבה אבל מה שראיתי עם המטפלת של שקד שזה באמת נכון שאם היא מקצועית היא מתקתקת את העבודה ובסוף שנה שעברה כשהכנסתי את שקד היו אצלה 4 בני שנה וחצי ועוד שניים קטנים והיא הסתדרה מצויין. מעבר לזה ש- 3 ילדים הם גדולים ובגיל הזה הם כבר משחקים אחד עם השני ופחות צריכים את תשומת הלב של המטפלת. בקשר לאוכל - גם שקד אצל המטפלת אוכלת מצויין ובבית עושה בעיות וזה כי כשהם רואים ילדים אחרים אוכלים הם אוכלים הרבה יותר טוב, חוץ מזה שזו לא אמא (כמה שזה מעליב) ולכן עושים פחות בעיות. אצלנו זה ככה גם עם השינה. גבולות - השאלה על איזה גבולות היא מדברת. גם למטפלת של שקד יש גבולות והם נובעים בדרך כלל מטעמי בטיחות, חוץ מזה היא נותנת להם להסתובב בכל הבית ולעשות מה שהם רוצים. היא כן מטמיעה אצלם סדר יום קבוע ומסודר שמתאים לסדר היום של גן כך שבשנה הבאה כשנעבור לגן לשקד לא תהיה בעיה עם זמני הארוחות והשינה שלהם. לי היה הרבה יותר חשוב לדעת אם היא מחבקת, מרימה על הידיים כשצריך. תנסי לקבל ממנה טלפונים של ההורים שהילדים נמצאים אצלה היום ולדבר איתם ולא להסתפק רק במכתבים וכך לקבל תמונה יותר אמיתית.

ליאור - אין לי ניסיון, אבל סתם

תחושת בטן מרחוק: לא אהבתי את התשובה לגבי "המקצועיות" שלה. מדובר כאן בתינוקות רכים (גם אם הם בני שנה), ויותר ממקצועיות צריך יד רכה ואוהבת. ולהכיל 5 תינוקות ב - 20 דקות?....הממממ.... לא נראה לי. זה אומר 4 דקות בממוצע לתינוק
מכתבים שהורים כתבו לה? בקשי ממנה כמה מספרי טלפון של הורים שהיו אצלה בגן, ע"מ שתוכלי לדבר איתם. מכתבי המלצה כאלו, כל אחד יכול לכתוב לעצמו.

יונית ש

New member
גם אנחנו בחרנו

במשפחתון עם 6 ילדים ומטפלת אחת בדקתי כל כך הרבה ושמעתי עליה רק טובות ואני מאוד רגועה לשלוח אותה למקום עם מטפלת אחת בכלל כל הבחירה הזו של מסגרת לפיצקלך מאוד אינדבידואלית כי לפעמים הנתונים היבשים נראים לא טוב אבל שנמצאים במקום ומתרשמים מהאדם הכל נראה אחרת לכי עם תחושת הבטן בהצלחה יונית

rachell

New member
מצטרפת לנאמר

לגבי מטפלת אחת ללא פיקוח ולא רק אם היא הולכת לשירותים אלא אם ילד נופל, בוכה ותשומת לבה מופנית אליו מה אם כל השאר ולתת לך לראות מכתבי המלצה של הורים נשמע לי ממש חשוד הכי טוב לבוא בשעה 10:30 - 11 זאת שעה מאוד קשה שהילדי עייפים, רעבים, ויש מעבר מזמן הפעילות לשלב הטיפולי בעבר עבדתי במעון פרטי ושלב שזה היה הקשה ביותר בהמהלך היום סליחה אם אני "מוציאה לך את הרוח מהמפרשים אבל...."

למעלה