רציתי להתייעץ אתכם

ANGELIKIKI

New member
רציתי להתייעץ אתכם

שלום לכולם אני גלי בת 18 וחצי מהוד השרון במשפחה שלי מצד אמא עובר גן חרשות שלושה אחים של סבתא שלי לקויי שמיעה דוד אחד שלי ושלושה בני דודים קטנים אחד מהם(בן 11 )עבר ניתוח והוא עם שתל (בגיל שלוש) ועוד שניים בני שנתיים ושש שהם עם מכשירים... בן השש לא מדבר טוב ולא מבין הרבה דברים וכנראה ילך לבי"ס משולב האם להמלצתכם בתור נוער כדאי שיעבור ניתוח שתל? אתם לא חושבים שיכול להיות שמאוחר מדי? תודה רבה גלי

שאלום גלי...

קודם כל אני רואה שאת חדשה כאן אז ברוכה הבאה... ושנית בקשר לניתוח שתל אני כלומר נגד השתל זה פשוט רק עוזר להגביר את השמיעה אבל אומרים שזה עוזר לפעמים לדבר טוב יותר, לשמוע טוב יותר, ובכל מקרה, אם הוא נולד ככה אז שיקבלו אותו כמו שהוא!... ואם הוא נולד ככה אז אפשר לשפר את המצב שלו, להפנות אותו ללמוד לדבר טוב יותר, תמיד יש גם דרכים אחרים ולא רק השתל... ותהיתי, כמו שאמרת שבן דוד שלך (בן 11) עבר ניתוח להשתלת שתל בגיל שלוש, איך הוא עכשיו? כאמור, עברו לו שמונה שנים מאז הניתוח להשתלת השתל... שומע יותר? מדבר יותר טוב? אשמח אם תגיבי...

ANGELIKIKI

New member
בן דודי בן ה11 לומד כרגע בבי"ס רגיל

בשנה הראשונה שלאחר הניתוח הדיבור שלו השתפר בצורה ניכרת והיום הוא בבי"ס רגיל כמו שציינתי. הוא אף הופיע בערוץ שש בחמש וחצי עם ירון לונדון כשהציגו את התוכנה שמאפשרת לדבר בטלפון ולראות על צג המחשב תנועות שפתיים. הוא מדבר בצורה ברורה יחסית ומבין כשמדברים איתו. בן דודי בן השש נמצא בגן משולב ואצל קלינאיות תקשורת פעמיים בשבוע.. חוץ מזה שאמו עובדת איתו על בסיס יומי על שיעורי בית ומשחקי למידה, אבל כל זאת עדיין לא נראה מספיק.

אה מעניין...

החלטה בידיי הוריך.... אבל גם בידי בן דודך בן השש, הרי ברור שלא נגד רצונו... טוב בהצלחה..

המרחפת

New member
לדעתי

זה תלוי בהורים שלו ובדעתם. אני אישית בעד ניתוחי השתל, במיוחד אחרי שאני רואה את התוצאות על חברה שלי- עם כל הכבוד ללקבל אנשים כמו שהם, להורים תמיד יש שאיפה לתת לילד שלהם כמה שיותר כלים להצליח ולהרגיש טוב. לא חסרים מקרים בהם כל אחד מחברי הפורום הרגיש תסכול על שלא מבינים אותו או שהוא לא מסוגל להבין את סביבתו. רובנו מתנגדים כי התרגלנו לעצמנו כמו שאנחנו. ניתוח שכזה הוא שינוי קיצוני של עולמנו כמו שאנחנו מכירים אותו, וזה מפחיד. מאד. ניתוח השתל, לדעתי, נותן לילד את האפשרות לחוות את העולם בצורה נוספת- לדעת ששקיות ניילון משמיעות קול, וגם מים נשפכים. אין ספק שכאדם בוגר יהיו לו יותר אפשרויות ופחות מכשולים, וגם למצבו כמושתל הוא "יתרגל", כפי שאנשים כיום התרגלו למצבם כ"חרשים" או "כבדי שמיעה". באשר לשאלה הספיציפית שלך, האם זה מאוחר מדי- זו החלטה של הרופא וקלינאית התקשורת. הגיל האידיאלי הוא שנה וחצי, אך ניתוח השתל אפשרי בכל גיל. צריך לעבוד קשה יותר.

למעלה