רציתי ליצור מובייל לקישוט קיר

עינתפ

New member
רציתי ליצור מובייל לקישוט קיר

ראיתי דוגמא "בגראס" שאני הולכת לעשות משהו דומה. צורות גבס ועליהם לצייר דוגמא עם קישוט קטן ולהשחיל חרוזים (דרך אגב בגראס עולה 100ש"ח, נראה לי ההההממממווווןןןןן). השאלה שלי, יש לי הרבה צורות בעיקר הצורות של הבן שלי להכנת עוגיות (אנחנו משתמשים בהם לפלסטלינה). עם אני יוצקת לתבנית גבס, איך אני מכניסה טבעת בשביל ההשחלה של החוט? חשבתי מהצד השני להדביק חוט עם מסקנטייפ קטן, השאלה עם זה לא יפול מהכובד?? תודה

אפשר לחורר גבס

בעזרת מקדח קטן, כשכמובן שומרים שלא לשבור את התבנית. או בעזרת בורג שאיתו מחוררים לאט ובזהירות את הגבס. אפשר גם להוסיף חוט קשור ולהטביעו מעט בגבס לפני הייבוש, כשרק הלולאה מבצבצת החוצה. לדעתי לא רצוי להדביק חוט עם מסקינטייפ מאחר והדבק לא יחזיק את העבודה לאורך זמן והיא תיפול. איך תסגרי את הצורה כדי שהגבס לא ישפך החוצה? לדעתי יהיה לך קל יותר לעשות שימוש בדאס. אפשר ליצור צורות איתו וניתן לחורר אותו בקלות.

עינתפ

New member
חשבתי לשים מתחת נילון נצמד, ככה

זה גם ירד אחרי שהגבס יתיבש. לגבי דאס אף פעם לא עבדתי איתו ואין לי שמץ של מושג איך לעבוד איתו.

dili

New member
אני עושה עכשיו מוביילים מדאס

וזה מאוד פשוט... זה קצת כמו פלסטלינה, רק שצריך מדי פעם להרטיב את הידיים ואפילו קצת את הדאס כדי שהוא יהיה רך לעבודה ולא יתייבש מהר...את מעבדת את הדאס כמו שמעבדים פלסטלינה, תעשי כדור, תשטחי אותו (עם מערוך או עם הידיים) לעובי סביר, קחי את השבלונות שיש לך לעבודת הפלסטלינה, תטביעי אותך בדאס, תורידי את החומר העודף, תני לזה להתייבש, כשזה יבש, תלטשי קצת עם נייר זכוכית את הצדדים, כדי שזה יהיה חלק ואחרי זה את יכולה לצבוע לצייר וכו´... לי אין שבלונות, אז אחרי שלב ההשטחה של הכדור, אני מציירת דוגמא עם קיסם ואח"כ עוברת עם סכין כדי להפריד את הדוגמא מהעודף...עם קיסם אני עושה חור להשחלת החוט ומחכה לייבוש... גם את החרוזים אני עושה מהדאס...

תבדקי טוב את האופציה

אני חוששת שהגבס דליל ונוזלי, כך שניילון נצמד לא כל כך יעזור.

למעלה