רציתי לכתוב מעט על זוגיות ועל דעה

רציתי לכתוב מעט על זוגיות ועל דעה

ששמעתי ממישהו. הוא אטוען שגבר ואישה צריכים לבחור אחד את השני בצורה הבאה: 1-הגבר מביט באישה ואם הפנים שלה והקול שלה לא מרגיזים אותו אז היא יכולה להיות בשבילו 2-האישה מביטה בגבר ואם אין הוא דוחה בעיניה עד כדי סקרנות קלה,משיכה או הערכה כלפיו, יש התאמה. אותו אדם אומר שלדעתו כל זוגיות שנהיית מתוך התאהבות עצומה וכל מיני דברים כאלה,היא בעצם תלות וחוסר בשלות רגשית ונפשית. כי כדי לאהוב(כך הוא אומר) אדם חייב קודם כל לאהוב את עצמו.וכשאדם אוהב את עצמו אז גם אם מושא האהבה שלו רחוק ממנו,האהבה לא נכבית ואין לה גבול ומרחק. הוא טוען שלזוגיות בין גבר ואישה יש מטרה נעלה יותר מאשר להיות אחד עם השני ולהזדקן יחד או להזדרגג יחד... הוא טוען שהאהבה שלהם אחד לשני אמורה להיות גם היא תחת מסגרת תכליתית שבה הם יוכלו למצות את אהבתם זה לזו,מעבר לילדים ודבריי חיבה. מה דעתכם? פילו.

שרונהה

New member
מסכימה אתך פילוסוף../images/Emo45.gif

אומרים אהבה יש בעולם, מה זאת אהבה????? ואני לא מדברת רק על אהבת גבר ואישה. אני מדברת על אהבה לעצמנו..... עד כמה אנחנו אוהבים את עצמנו? מפרגנים לעצמנו וחושבים לעצמנו שאנחנו חכמים, טובי לב, מוכשרים, ועוד ועוד מעלות? שום אהבה אינה יוצאת אל האחר, אם אינה בתוכנו תחילה.......... ואין מה לתת לאחר אלא מתוכנו וממה שברשותנו... היא בעצם מה שיש לנו עבור עצמנו... האם יכול להיות שמי שלא מבין זאת, אולי לא רוצה לקבל את האהבה הזו????????? אנא, קראו שוב את דברי... וחזרו, ושוב קראו.....

ערבבת כאן

כמה דברים. ראשית לעניין הבחירה ממממממ מה אומר לך הרבה גברים אינם דוחים בעיני, יש גם רבים שאותם אני מעריכה אז מה לפי הדעה הזו כולם מתאימים???? צר לי לא מסכימה! לחלק השני מתחברת יותר ואכן כדי שאדם יהיה נאהב ראשית הוא צריך לאהוב את עצמו כדי לאהוב? אממממ לא בטוחה רק מה?? אם לא יאהב ראשית את עצמו סביר להניח שגם מושא אהבתו לא יהיה בדיוק זה שמתאים לו . ובכלל חושבת שאין יותר נפלא מהרגש הזה שנקרא אהבה. התאהבות היא ראשיתה, אפס קצהה של האהבה לפעמים תעלה ותצמח לאהבה הרבה יותר פעמים תכבה כפי שהוצתה...

גנגי

New member
ולפעמים אהבה גדולה צומחת

גם בלי "התאהבות". כלומר, אהבה שמתחילה ממקום אחר, לא מאותה בעירה משתלהבת של התאהבות ותשוקה גופנית, אלא מתוך ידידות עמוקה, מתוך היכרות קרובה עם מישהו/מישהי, מתוך הערכה וכבוד ונושאים משותפים, מתוך אמון וחיבה. כך לפעמים צומחת אהבה. אני בעד אהבות כאלה.

מה שנקרא..ללמוד לאהוב? מה את חושבת

על המושג הזה? מה את חשובת על משפט מוזר למשל שקיים ביהדות:"ואהבת את ה' אלהיך בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך" האם אהבה יכולה להיות כמו שכתוב בפסוק? מה על עניין התלות שאנו מפתחים באדם? כיצד נדע מתי אנו מתאהבים ומתי אנו בעצם ממלאים חוסרים של אי אהבה עצמית? כי למלא חוסר ממצב של התאמה זה שונה מלמלא חוסר שמקורו באי השלמה או אהבה עצמית. אתם חושבים שאהבה ועניין ההתאהבות משתנים עם הגיל והניסיון? למשל, אדם שיודע על החיים וכולי, כבר לא יתאהב כמו מטורף אלא יתאהב מהבחינה הרוחנית מה שנקרא? יותר מהבחינה הרגשית? פילו.

רות 2

New member
המשפט אהבה הזה "ואהבת את....

וגם עניין התלות שניהם מקורם ממקום חיובי........אמון ואמונה התחל באמון באדם..וכל השאר יבוא או לא..יש מספיק כלים התאהבות לא משתנה עם הגיל...היא תמיד קיימת ובאותה המידה ברת חלוף והיא לעולם לא תהה מדד לזוגיות טובה אהבה....כן היא בהחלט משתנה אולי לא הדרך..אלה התכנים עמתחזקים אותה

רות 2

New member
עמתחזקים=המתחזקים..הכל בגלל קונן

המלעון שהבטיח לי סיר של קובה וליטוף שם במחסן.... נאדדה

אסקורט

New member
ולי הבטיח 10 טיפולים במחסן!!!

יולשן קונן לכלבוטק!!! ברוך הבא כפרה, עוד היינו טובעים פה בים של רצינות בלי לחלוחית הומור בלעדיך... נשיקות ועינטוזים, אסקורט

אלמרה

New member
כמה נכון! הבו בהנים ../images/Emo45.gif UP

זו אהבה שצמרתה צמרת עץ איתן... זו אהבה שבסיסה גזע עץ אלון... זו אהבה שלא תיגמר בבזיון... זו אהבה מסוג חדש, מבוססת אמון, חיבה, הערכה הדדית וכבוד. זו אהבה מסוג חדש, מבוססת אמון, חיבה, הערכה הדדית... זו אהבה מסוג חדש, מבוססת אמון, חיבה, הערכה... זו אהבה מסוג חדש, מבוססת אמון, חיבה... זו אהבה מסוג חדש, מבוססת אמון... זו אהבה מסוג חדש, מבוססת... זו אהבה מסוג חדש... זו אהבה מסוג... זו אהבה ... זו ... זו אהבה אפשרית.

בקר טוב אחרון הפילוסופים כפרה עליך.

תשמע,באמת התורה שקראתי בעיון רב את דבריך אבל תעשה טובה ותגיד את זה לשכנה שלי וורדה השמנה. בכל בקר אני עושה כדבריך ומביט בפנים שלה בחן רב,ותאמין לי שקשה מאוד לחייך לוורדה השכנה. אז זהו,רק בגללך יש לי סימנים של חמש אצבעות על הלחי. אתה גם כותב על סקרנות ומשיכה הדדית. ובכן,אני מאוד נמשך לישבנים של וורדה (ראית פעם ישבנים של תוניסאית אסלית?) ומאוד נהנה לראות אותה הולכת למכלת כשהיא מעכסת עם שתי המרפסות שלה. אפילו "כתריאל" החתול השחור של השכונה כבר מושפע מוורדה ולא פעם ראיתי אותו מהלך אחריה בעיכוס מלא חן. נראה לי ש"לכתריאל" יש תסביך אדיפוס מולד. הגעתי למסקנה של"כתריאל" יש רקע קונסטיצויוני לכך,ובניגוד לדעת מומחים לפסיכואנליזה, "כתריאל" מוכיח שהוא למעשה סובל מתסביך אדיפוס כפול! הוא מאוהב בוורדה השמנה וגם בבעלה מחלוף. שבת שלום חברות,התגעגעתי עליכן. ושבת שלום למנהל הכי חמוד בתפוז.

אלמרה

New member
../images/Emo124.gif קונן היפה הגיח שוב!

תודההההה אבל כמה פעמים אני תסביר לך שאני לא יפה ולא בלונדיני אפילו לא העזתי ללבוש חוטיני ורק מתגעגע ללמבורגיני? קבלו אותו בנות, הוא הולך להיות חביבכן וחלומכן הרטוב. שימו נא לב היטב ואף אחד שלא יתעלב, הכל באמת מתוך ה
.

אש אש

New member
אפשר להתערב../images/Emo35.gif../images/Emo23.gifבאהבה../images/Emo35.gif

כולנו יודעים מה אנחנו רוצים ואת מי, "מי עושה לנו את זה" או לא. אני אוהבת לאהוב,פשוט אוהבת את כולם! חברים ידידים שכנים ומי לא? אפילו את הכלב שבשכונה של וורדה. אבל יודעת! כשהלב מחסיר פעימה... אין חוקים באהבה או חוקים שכתובים בספרים או סדנאות חכמות של פרופסורים אין תנאים,או משחקים רק אהבה כמו בסרטים ללא גבולות בשמיים כחולים. אש.
בוקר טוב לכולם.

אלמרה

New member
בטח אפשר ורצוי להתערב... באהבה!

כל מה שרק ניתן ללבותה ולהעצימה רצוי ואפשרי. השאלה הנשאלת היא מה באמת מלבה ומגביר אותה את האהבה הזותי.... לכן יש כאן במה ציבורית פתוחה לכל, ללמוד וללמד כל אחד מנסיונו ועל פי מה שכבר ראיתי וקראתי והחכמתי - אני אישית מלא סיפוק ותקווה שגם רבים וטובים נהנים ומרגישים כאן "בבית". (לשון זכר כאן כמובן ננקטת רק מטעמי נוחות וקיצור). על כן כל אישה וגברת לא חשובה האדרת תכתוב כאן מה עושה לה טוב וכל גבר מודרני של העידן יעמוד באתגר ויהיה מעודן ומי יתן ובקרוב, נשמע על מה שקראתי בפורום אחר רק אתמול: זוג שהכירו זו את זה בפורום, חזרו מטיול משותף ומספרים לחברה חוויות. כמה כיף? כמה סיפוק? רק רגע! שלא אובן לא נכון אין זה עוד פורום של זווגי זווגות ושידוכין, אבל זה מה זה יעשה לי טוב לשמוע שמרעיון או גחמה שלי לחפש במה לדיון בנושא שמעסיק אותי זמן מה, לא נמצאו אתונות אבל נמצאה ממש מלוכה.

אני נמצא בקבוצה שכל המהות שלה

זה אהבה, אם תרצו אספר לכם עליה: כולם בה יהודים וכולם נפגשים כל לילה בשעה 3 מכל מיני מקומות בעולם דרך האינטרנט. צירפתי לינק למעוניינים לאחות חזרה את החלקים שהפכו לאחים ואחיות שלא יודעים שהם מאותו מקום באו. אין זוגיות מוצלחת מזו כשמגלים זאת. הכל מצליח. פילו.

אלמרה

New member
זו התערבות באהבה!

וגם אם איני נמנה על גדולי הרוח והמוח שמסוגלים לטפס למרומי הקבלה (גם בשל העובדה שמעולם לא ניסיתי), אני מקבל בברכה את הפניית הגולשים לאתר זה. אשמח לשמוע עוד אודות הקבוצה ומהות הקשרים ובעיקר האהבה אם ישנה בין חברי הקבוצה.

למעלה