רציתי לנסות...

לאבאתי

New member
רציתי לנסות...

שלום:) אני מעוניינת כבר זמן מה להשלים בגרויות... אין לי אף בגרות וגם לא 12 שנות לימוד. לצערי הרב איני מצליחה בשל כשל כלכלי. מה גם שהחוסר הזה גורם לאי מציאת עבודה (כידוע כל חברה שמכבדת את עצמה דורשת בגרות או 12 שנו"ל) כל זאת בגלל רצון קטן שלי להסב מקצועי וללמוד אולי תואר אולי משהו אחר. שאלותי הן: 1. האם ישנה דרך להשלים בגרויות מבלי לשלם כ"כ הרבה כסף (מי שנמצא במצב שלי מבין) אולי ללמוד לבד או עזרה חיצונית כלשהי? 2. אני די מתלבטת אם החלטתי להסב את מקצועי נכונה עקב כל השינויים והקשיים וגם אהבתי למקצוע שבו עסקתי כ-6 שנים. החלטה קשה... תודה!

malder

New member
ניסיון לעזור...

היי, דיברת על מקצוע שעסקת בו 6 שנים שהסב לך אושר, למה לא להמשיך במקצוע? לאיזה מקצוע את מעוניינת להסב?

יש כמה אופציות

א. כפי שנאמר להמשיך ולנסות להתפתח במקצוע שהסב לך לך אושר במשך 6 שנים,אלא אם כן ישנה בעיה כלשהי? ב. לנסות ללמוד לבגרויות לבד ופשוט להירשם למבחנים דרך משרד החינוך- מה שפחות או יותר לא מהווה מחסום כלכלי( יש חברה או מישהו מהמשפחה שיוכל לעזור לך ללמוד לבגרויות?! מישהו שהוציא בגרות ?!) ג. לנסות להגיע למצב של כלכלי יציב ולהשלים בגרויות בביה"ס אקסטרני( מה שכן, אני יודעת שהיום גם מגיעות מלגול דרכם,אפשר לנסות ולברר) ד. לנסות להגיע למצב כלכלי ולהתחיל לקחת קורסים באוניברסיטה הפתוחה (קורסים ברמת פתיחה) בתחום שבאמת יכול לעניין אותך באוניברסיטה הפתוחה אין צורך בבגרות..והכל בקצב הסטודנט..כמו כן, הם מעניקים מלגות על רק אקונומי-סוציאלי או בתרומה לחברה.. ה. את יכולה לנסות להכנס גם לאתר הממשלה ולמשרד ההחינוך ,מעניקים מלגות יחסית קטנות(אבל, בכל מקרה מלגות) על רקע כלכלי.

לאבאתי

New member
המקצוע שהיה...

זה קצת קשה לחזור אליו עכשיו גם מפני שהפרקטיקה הולכת ועשיתי הפסקה ארוכה של שנה... וגם כי נורא קשה לי עם האנשים בעסק הזה והניצול עצמו... שאיפתי הייתה להגיע לעסק עצמאי אבל כמובן בשל כשל כלכלי לא יכולתי. בנוגע להיעזר באנשים סביבי להשלים בגרות זה מאוד קשה כי הם לא מורים ולא יכולים למקד את החומר לבגרות כך שללמוד בבית דרכך זה לא ממש יועיל. בנוגע למלגות אני אנסה:) תודה

למעלה