רציתי לסדר לעצמי כמה דברים

Tatu4Taty

New member
רציתי לסדר לעצמי כמה דברים

שהצלחתי לבלבל בזמן האחרון. אם הוויקה כביכול "מכסה" על כל הדתות מסביב ומאמינה שכולן בתור אספקטים של האל/האלה נכונים אז הדבר מעיד על בעייתיות באמונה בפנתאון מסוים, לדוגמא של הכנענים או של היוונים ללא כל קשר לאל/אלה אלא כאלוהות בפני עצמה?

מיכל328

New member
מה?

מה זאת אומרת שויקה "מכסה" על כל הדתות מסביב? בויקה אתה לא חייב להאמין בפנתיאון אחד מסויים וזהו. אין משהו מוחלט - אם כל האלים בכל הדתות והפנתאונים הם פנים של כוח עליון או אלוהות אחת גדולה - מה הבעיתיות? כל אחד מאמין באל שאיתו הוא מזוהה בצורה זו או אחרת. השאלה היא איך האדם מתייחס לאנשים אחרים שיש להם תפיסת עולם ואמונה שונה משלו. זו הבעיתיות. מיכל

Tatu4Taty

New member
הסבר

הכוונה הייתה לכך שהויקה כביכול מציגה מעיין נקודת מבט של הרכב כלשהו של אלים אשר נובע מתוך אלוהות גדולה יותר כאמור, השאלה שלי הייתי האם בעצם נקודת המבט הזאת לא מהווה מכשול כלשהו לאמונה בפנתאון אחד של אלים ללא כל קשר לאלוהות אחת גדולה יותר שממנה הם נובעים? כלומר שהם עצמם פנים רבים לאלוהות אשר אינה אחת אלא מופרדת בכל אחד ואחד מהם - שאין אלוהות גדולה כמו בויקה.

L e s t a t

New member
פנים רבים..

ונראה לי שהתבלבלת קצת. אמונותיהם של הוויקנים אינם - בשום אופן - בעלות מונופול על אמונות ניאו-פגניות אחרות ועל אחת כמה וכמה בכל הנוגע לאמונות קוממיות.

מיכל328

New member
לא..

כפי שהויקה היא דת בפני עצמה ככה כל דת ודת אחרת... היא לא מחייבת אף דת פאגאנית אחרת... היא לא מהווה שום מכשול... האם ישו מהווה מכשול ליהדות? לא כי כל אחד מאמין באמונתו... יש המון המון אמונות פאגאניות שונות ומגוונות וכל אחת תקפה לגבי עצמה ומאמיניה. מיכל

gwizard

New member
אני חושב שהבנתי את מקור הבעיה

אם אני מבין נכון, הטענה שלך שוויקה "כביכול מציגה מעין נקודת מבט של הרכב כלשהו של אלים אשר נובע מתוך אלוהות גדולה יותר" פשוט לא נכונה באופן כללי. נכון, ישנם וויקאנים ואני ביניהם שמאמינים בכך שכל האלים הם אל אחד וכל האלות הן אלה אחת ואל ואלה האלו מרכיבים ישות אחת הנקראת "המקור". אבל לא כולם מאמינים בזה וזה ממש לא חלק אממ אינטגרלי (אם יש כזה בכלל) של וויקה. ולהמשיך את התהיות שלך, כן, גם אני לא פעם חשבתי על כך שכל הדתות בעצם מדברות לאותו דבר. פנים שונות של אותה המטבע (אני אוהב את המשפט הזה) :)

למעלה