רציתי לספר לכם חברי הפורום

shirbell

New member
רציתי לספר לכם חברי הפורום

סיפור של אפלטון שסיפרו לי... היו כמה אנשים שנולדו במארה ... עם הגב אל הפתח כבולים אל קירות המארה... כל יום הם היו רואים צליליות על קיר המארה ובטוחים לגמרי שזהו הדבר האמיתי. עד שיום אחד קם אחד והחליט שהוא איננו בטוח לגמרי שזה הדבר האמיתי ושהוא רוצה לבדוק ... אז הוא חתך את הכבלים ויצא. בהתחלה הוא הסתנוור ולא ראה כלום אחרי הכל לצאת מן החושך לאור זה לא קל בכלל אך לאט לאט חזרה אליו ראייתו והוא התחיל לראות שבעצם צדק והצליליות שראו על הקירות הן אך ורק משחק של האור עם הדבר האמיתי - ושהחיות שעברו מול המארה הן הדבר האמיתי. אך שחזר לספר לחבריו כולם היו בטוחים שהוא משוגע. אז יש לי שאלה אליכם... כמה מכם חושבים שהם מסוגלים לעשות את הצעד הראשוני ולחתוך את הכבלים... כמה מכם מאמינים שזה לא ודאי שמה שאנחנו רואים מול העיניים הוא הדבר האמיתי אך מפחדים לחתוך את הכיבלים וכמה מכם אינם מאמינים מחכה לתשובות שיר

King of pain

New member
The True-man Show

יש תאוריה שלמה בפיזיקה המודרנית ( ואני באמת לא זוכר מי הגה אותה ... מעולם לא הייתי חזק בפרטים ... ) , על פיה כל מה שמתרחש לנגד עינינו אינו אלא אשליה מורכבת שנוצרת במוחנו , כך שכל חיינו הם למעשה פרי דימיוננו בלבד . טרם החלטתי אם אני באמת מאמין בעניין הזה או אם לאו , אבל זו בהחלט דרך די משעשעת להסתכל על החיים , ולעתים אף נותנת את ההסברים היחידים ההגיוניים לסיטואציות בלתי אפשריות לכאורה . מתוך הנחה נוחה שזהו אכן המצב , אין לי שום אפשרות לדמיין במוחי התלת מימדי , מהו באמת הדבר האמיתי שקיים , ממש כשם שאותם יצורים דו מימדיים , שחיים להם לבטח היכן שהוא במין עולם שטוח ודו מימדי , לא יוכלו לעולם להבין לאן נעלם חברם השטוח , לכשזה יצליח לקפוץ יום אחד לגובה . לא , אינני מאמין שהצלליות שמול עייני הן הן הדבר האמיתי , ולמרות שכבר מזמן גם אין לי שום בעייה להיחשב למשוגע , את הכבלים , מה לעשות , טרם מצאתי , אז בינתיים אני סתם נהנה לי ממשחקי האור והצל ... < מוזי - סליחה ... אני יודע שזה לא שייך לפורום , אבל נשאלה השאלה ... וחוץ מזה - אם לא אתם , מי עוד ייספוג בסבלנות כזו הגיגיי החולניים ? ... >

ה מוזה

New member
סובלים ../images/Emo24.gif אותך ..קינג

ואם כבר יש שרשור שלא שייך לפורום .. מה שלומך ?????????
אגב תיאוריות .. חיינו אכן פרי דימיוננו - אני יוצרים אותם . במו מחשבותינו , דימיוננו, תשוקותינו, רצונותינו הכמוסים העמוקים ביותר . את אמת אחת - אין עולם מוחלט . אנו יכולים בעין ובמוח הדי מוגבל שלנו לראות ולקלוט מעט מהעולם . וגם זה יהיה בדכ דרך מסננים שהשתילו במוחנו מיום לידתנו..הורים חברה .. עדיף להביט עם הלב .. רואים הרבה יותר בדרך הזו.

הגנטלמן

New member
אפשר להפנות אותך לספר מצויין

שנקרא "עולמה של סופי".. יש לי הרגשה שאם עוד לא קראת אותו את תאהבי אותו.. בתקווה שכן.. אני

למעלה