רציתי לספר משהו ולא היה לי למי

_גלית_

New member
אוי... ../images/Emo4.gif

מה הוא ראה את התינוקת שנולדה רק פעם ביומיים...? בטח היה לו נורא קשה
...

zimes

New member
מצטרפת ל - אוי

אני לא מדמינת מצב בו אני לא עם בעלי בזמני משבר כמו אחרי לידה. אפילו ה 4-5 ימים בבית החולים היו קשים לי. אני לא חושבת שבעלי יכול היה להמשיך לעבוד כאילו כלום, כשאני, עם הילד החדש, אצל הורי. כשחשבנו על האפשרות שאני אלד רחוק מהבית (ואשאר שם), זה כלל שהוא יקח חופש. מצד שני - אם היתי אצל הורי לכ"כ הרבה זמן, תוך דקה הייתי רבה עם אמי (וכעבור עוד דקה משלימות, כמובן).

רותי ע

New member
אני נהניתי משני העולמות..

אמא שלי גרה לידי והיתה אצלי כל יום ועזרה לי המון. אח"צ היתה הולכת ובעלי היה מגיע בשעות הערב. ככה גם נהניתי מהעזרה והתמיכה שלה וגם בשעות הערב היינו המשפחה הקטנה והטרייה יחד ללא הפרעות חיצוניות.. מומלץ אם רק אפשרי

מצטרפת מאוד מאוד מאוד לאוי

באמת לא היה קל. בימים הראשונים שאחרי הלידה הוא לקח חופש, אבל כמה אפשר (באותה תקופה הוא היה סטאז´ר). נורא ריחמתי עליו, והוא מאוד התגעגע אבל זה היה משהו שמאוד התאים לי באותה תקופה. אין כמו להיות אצל אמא. ברגע שהרגשתי שזהו ארזנו את עצמנו ואת הילדה והתחלנו להיות משפחה. זו פריבילגיה אפשרית רק בלידה ראשונה...

שירי ל

New member
חבל... ../images/Emo4.gif

סה"כ יש כאן כמה אנשים שחוגגים שמחה משותפת ומאוד רוצים לעשות טוב אחד לשני ויוצא רע... אני חושבת שחלק חשוב מהמצב הוא אמפתיה - אחרי הלידה (ואפילו עוד בזמן ההריון) הבעל מרגיש נורא "בחוץ". הוא נדחק לפינה גם כאנידיבידואל וגם כאבא כי אמא בד"כ "יודעת יותר טוב". חשוב מאוד להוציא אותו מההרגשה הזו ולשתף אותו כמה שיותר - תני לו לקחת אחריות על התינוק, לעשות לו אמבטיה, לשמור עליו כשאת עושה אמבטיה, ולא שכל הזמן התינוק יהיה בידיים שלך או של אמא שלך. יתכן גם שתגלי שהוא כל כך טוב בלעזור, שתזדקקי לאמא שלך פחות ותצאו מהמעגל המסובך הזה. בעלך עובד? אם כן, את יכולה להזמין את אמך בזמן שהוא בעבודה, ובזמן שהוא חוזר מהעבודה אמך תפנה את הזירה - כי בסה"כ גם הביחד שלכם כזוג וגם כמשפחה מאוד מאוד חשובים, הם בשלבי בניה כרגע ואם בעלך מרגיש שאמך היא "גלגל חמישי" אין טעם להלחם בזה. שיהיה הרבה מזל טוב ובהצלחה

גלי, לדעתי בשלב הזה את צריכה

לחשוב רק על עצמך. אם את צריכה עזרה והעזרה יכולה לבוא מאמא שלך אז תסבירי לבעלך שזה האופצייה היחידה שלך. לדעתי השקט הנפשי שלך והתמודדות שלך בתור אם צעירה הרבה יותר חשובה מהרגשות של בעלך ואי הנוחות שלו מזה שאמא שלך בסביבה. כששירה השתחררה מהפגייה היינו אצל ההורים שלי חודשיים. אז נכון שלבעלי זה לא היה הכי נוח והוא העדיף להיות בבית אבל היה לו ברור שבבית משמע שהוא יצטרך לעזור המון, לקום בלילות, ולעבוד פחות. אז שוב גם הוא עשה את השיקול שלו שעדיף שנהיה אצל ההורים אפילו אם זה לא הכי נוח, העיקר שיהיה לי יותר קל. מקווה שהכל יסתדר, והמון מזל טוב, יכול להיות שכרגע עוד קשה לך לראות את זה אבל ילד זה האושר הכי גדול שיכול להיות והחודש הראשון באמת מאוד מאוד קשה אבל אחר כך כולם נכנסים לשיגרה כולל התינוקת והכל נעשה יותר קל.

אמיר.

New member
דבר האבא...

ראשית. מזל טוב !!!!! זה הכי חשוב. רק אושר וגידול קל... ועכשיו - לחדשות בהרחבה. אמא שלך היא אמא שלך הוא חש אחרת. אולי בעיניו היא שתלטנית ? אולי הוא חש נזרק הצידה באחראיות על היצור הנפלא שהוא גם שלו ? הוא הרי לא חווה לידה כמוך, לא מניק כמוך ועכישו באה ה´זרה´ הזו ונדחפת לפניו בתור ? ועוד לשבוע + ??????? הולדת ילד זו חוויה מדהימה !!! נותן פתאום משמעות אחרת לגמרי לחיים ויחד עם זאת מוסיף המון לחצים. טוב עשית. עליך קודם כל לשמר את יחסיך בתוך המשפחה. אני מניח שעם הזמן ההתרגשות תקבל פרופורציה ותוכלי לשקם, יחד איתו, את יחסך עם אימך. תבואו לבקר ותני לו לתת לה את הילדה (צעד בונה אמון). והעיקר !!!! שיהיה בקלות.

ליאת +

New member
ואני רק רוצה להציע לך

לקחת הכל בערבון מוגבל. כולם נמצאים קצת בסחרור אחרי לידה ראשונה והתנהגויות הופכות למוקצנות יותר. אם בעלך היה תמיד נחמד ומתחשב- הוא לא הפך פתאום לאיזה חזיר גס רוח. בניגוד לעצות האחרות: כדאי לעבור הלאה. יש עוד מספיק התמודדויות חדשות והתנסויות חדשות לפניכם כהורים , כזוג וכמשפחה. סביר שאמך לא תהיה אצלכם בכזו אינטנסיביות ולכן לא יווצר מצב דומה. חבל שסתם תיהי מוטרדת. ואני בטוחה שגם אמא שלך תוכל להבליג ולהבין ולהמשיך הלאה. לא נראה לי שעכשיו את צריכה להיות מוטרדת מדינמיקות משפחתיות (כשיכול להיות שגם את במצב רגיש יותר מהרגיל, כך שגם את חווה את הדברים בעוצמות רבות יותר). בהצלחה.

גלי29

New member
תודה ליאת תיארת

את הדברים בדיוק מירבי ואכן העברתי הלאה רק פה בפורום הרגשתי צורך להוציא קצת קיטור תודה על ההקשבה והעצות

למעלה