רציתי לספר משהו:

עדגיל

Well-known member
רציתי לספר משהו:

נתחיל מההודעה הראשונה שלי בפורום חשוב זה:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=408&messageid=173703600

יחד עם הבדיקות האלה נבדקה גם רמת הכולסטרול שאני יודעת הרבה זמן שהיא גבוהה, אבל חיפפתי. הכולסטרול היה 220, הטריגליצרידים 150, ה-HDL כולסטרול היה 40 וה-LDL כולסטרול היה 150 וה-NON HDL כולסטרול היה 179.
אז ככה: מרגע שפתחתי את ההודעה ועד היום אני צמודה לדיאטה. עד היום ירדתי להערכתי 8 ק"ג, ואני מטבעי מאוד רזה, הפנים שלי נראות מזעזע וכולם חושבים שיש לי סרטן. אני לא ממש אוכלת מה שכתוב כמו תנ"ך (למרות שחשבתי ככה), קצת מחפפת בשעות האוכל ובכמויות, אוהבת מאוד טחינה גולמית, משלבת יחד עם התזונה 2 כדורי חילבה כרום, 2 כדורי ג'ימננה, כדור נוסטרול, אומגה 3 וזהו פחות או יותר. הלכתי איזה 10 פעמים למכון כושר, אבל הפסקתי כי המחיר ממש גבוה לי והחלטתי שאני נרשמת לקאנטרי אצלנו שזה עולה לי אולי 50 ש"ח יותר לחודש, אבל אני מקבלת גם בריכה וגם חדר כושר.
עשיתי בדיקות וקיבלתי תוצאות:

A1C - 6.2
גלוקוז - 80.3
כולסטרול ירד ל-152
טריגליצרידים ירדו ל-80
HDL - 44
LDL - 92
NON HDL - 108.

מה דעתכם?
עכשיו בגלל הירידה הקשה במשקל, אני שואלת מנסיונכם, אם יש כזה, האם יש דרך להעלות במשקל מבלי להעלות ערכי סוכר וכולסטרול?
תודה

על השינוי הרציני.

אני מקווה שברור לך, בניגוד לרופא שלך, שאת סוכרתית.
אם תעלי חזרה במישקל, הכל יחזור להתחלה. בהצלחה.

עדגיל

Well-known member
תודה. לא ברור לי משהו: האם אני עדיין

נחשבת לסוכרתית, גם אם אתמיד בתזונה ואשמור על הערכים האלה? אגב, כשהרופא ראה את הירידה היה לו סיפוק מאוד גדול והוא אמר לי את רואה, מזמן אמרתי לך לקחת את הסימוביל, ורשמתי לך גם גלוקומין והוא חשב שהתוצאות האלה הן בזכות התרופות. אז אמרתי לו איזה תוספי מזון לקחתי והוא היה מופתע. רשם אפילו על פתק את השמות של התוספים.

אני חייב להיות על תקן "משבית שמחות"

שיפור הערכים איננו בגלל תוספי המזון. אין עדין תוסף מזון שמוריד סוכר (תאמיני לי שבמשך השנים, בלחץ זוגתי ניסיתי הכל) .
גם עם ה- A1C ירד מתחת ל- 5.7 , את עדין צריכה לחשוב שאת סוכרתית, שמאוזנת בצורה טובה מאוד.
גם ב- A1C= 6.2 זה איזון טוב לסוכרתי. מציע לך לבקש הפניה לאנדוקרינולוג מומחה לסכרת, ולהעזר
בתרופות שהוא, ורק הוא ייתן לך. ב ה צ ל ח ה .

עדגיל

Well-known member
אז איך הערכים השתפרו?

האם זה לא בגלל שילוב של תוספים+תזונה נכונה+מעט ספורט?
מה יכולות התרופות שייתן לי האנדוקרינולוג לעשות? נשאלת השאלה: אם אצליח פחות או יותר להישאר באותה סקאלה של התוצאות הנוכחיות - אני צריכה להיות מרוצה או לא צריכה להיות מרוצה שעשיתי את זה ללא תרופות.... אני לא רוצה להתחיל עם תרופות. פוחדת מהיות הזה שחיי יהיו תלויים בתרופות כרוניות.

tulkin

New member
מספיקה תזונה נכונה ופעילות גופנית

התוספים לא תורמים, ובד"כ גם לא מזיקים.
ב4 חודשים שאני מאובחן, אני מצליח להתאזן משני הדברים הנ"ל בלבד. ללא צורך בתרופות. אני לא טוען שזה חכם, ובוודאי שאצל כל אחד המצב אחר (אני שוקל קצת יותר מ53 ק"ג, למשל), אבל לא מן הנמנע שאפשר לשמור על איזון ללא תרופות. מצד שני, תרופות עשויות לעזור ולאפשר להגיע למטרות האיזון מהר יותר (ובתקווה - לא על חשבון תזונה ופעילות גופנית) או לשמור על האיזון לאורך זמן בפחות מאמץ.
אני מסכים עם הנרי שצריך וכדאי להתייעץ עם רופא. אבל עוד יותר מכך, אני ממליץ ללמוד בעצמך על מחלתך ומצבך, לפתח מודעות, לקבל מידע, למדוד את עצמך, כדי שתוכלי לקחת אחריות על האיזון שלך.

IrisPeleg

New member
למה את שואלת?

ראשית, כל הכבוד על ההשגים המרשימים.

למה את שואלת לגבי עליה במשקל?
האם את רזה מידי?

עדגיל

Well-known member
אני רזה מאוד מאוד. שקלתי כ-62 ק"ג, ועכשיו

כ-53-54 וכל זה במהלך כ-3- חודשים, וכל זה מהתפריט הדל שקיבלתי מהדיאטנית כדי לטפל בסוכרת ובכולסטרול. הדיאטנית שלי מאוד נחשבת בחוגי הספורטאים ובמקרה היא גם עובדת עם הקופה שלנו. כששקלתי 62 ק"ג, הייתי נראית עדיין רזה (הגובה שלי הוא פחות מ-1.60), אבל "בסדר". הפנים היו בסדר, והדבר הכי בולט אצלי היתה כרס שהרסה לי את כל ההופעה החיצונית. כולם קראו לי חוט עם קשר. הייתי מגיע למצב שבאוטובוס היו מציעים לי מקום לשבת כי חשבו שאני בהריון בגלל הבטן. עכשיו הבטן ירדה כמעט לחלוטין והמכנסיים רופפות עלי.

deebeebee

New member
האם הדיאטנית גם

מוכרת בחוגי האנדוקרנולויה/סכרת (ולא רק בקרב ספורטאים)? כמו כן, מנסיוני, היא צריכה להקנות לך הרגלי אכילה שלא גורמים לירידה קיצונית במשקל ושמשמרים ערכים. ירידה קיצונית ומהירה מדי עלולה גם להביא למקרים של היפו מסוכנים.

היא לא לוקחת תרופות לסוכרת, אז איך מקרים של

היפו מסוכנים?
מקרים של היפו מסוכנים, רק אם לוקחים ממריצי לבלב או אינסולין.

שוב "משבית שמחות" ?!

כתבת: "אני רזה מאוד מאוד" אז ממש לא...
רזה, רזה אומר BMI =18-19. עם המשקל שלך היית צריכה להיות בגובה 1.70 מטר.
אין לי מושג מה הגובה של, אבל פחות מ-1.60, אז את בחלק העליון של הסקלה..

IrisPeleg

New member
משקל ושמירה

יקירה

עיקר הירידה במשקל היא מאחר והפסקת לנשנש דברים שנראים "כלום" אבל בעצם הם תורמים לעליה ברמת הסוכר.
מה גם שעשחת פעילות גופנית.

אם את רוצה לעלות במשקל מבלי להזיק לרמת הסוכר, זה אפשרי אך צריך לעשות את זה בצורה מפוקחת ומסודרת.
שומנים כגון אגוזי, שקדים, אבוקדו, טחינה אינם מעלים את רמת הסוכר והם אפילו משפרים את טיב הפחמימה (ספיגה איטית).
כנל לגבי חלבונים כגון ביצה, עוף, בשר, דגים ועוד.

כלומר, אפשר לעלות במשקל אבל תוך בדיקות יומיות כדי לוודא שאין עליה ברמת הסוכר.

כדאי לעשות את זה עם דיטנית

בהצלחה

IrisPeleg

New member
כי

אנחנו לא מכירים אותה ולא יודעים מה הנתונים שלה.

לכן כתבתי לערוך מעקב ולעבוד עם דיאטנית.

shron17

New member
מדהים שזו התוצאה שלי בדיוק מ-62 ק"ג ל-53 ק"ג,

וגם כלפי חוץ הפכתי לרזה מידי ,
(אבל אני בגובה 1.68 כך שזה רזון קצת יותר מידי מודגש).

במעקב אצל הדיאטנית לתפריט נוספה תוספת של שקדים/אגוזים וקוביות אבוקדו לסלט (יש לאכול -3 מנות סלט במהלך היום),
וגם התבקשתי להכין מתכונים עם טחינה גולמית,להוספת הקלוריות:
אני הכנתי כרובית אפויה בתנור,מצופה בהרבה טחינה גולמית שדוללה במים ומיץ -לימון,תובלה בשום כתוש ,כמון ,מלח ופלפל.
וזה גם טעים כך שאכין כמה כאלה בפסח,בתקוה שאוסיף במשקל.

פירות:
במקום תפוח שהיה כלול בתפריט ,נוספו כעת עוד פירות
בהמלצת הדייאטנית שיניתי ל-בננה ואגוזים או קיווי, בין הארוחות,
(ב- 10 בבוקר ) ואגס ושקדים בארבע אחה"צ.

יש כאלה שלא מצליחים לרדת בכלל במשקל ,
ולנו נשרו בזמן קצר, יותר מדי קילוגרמים.

עדגיל

Well-known member
ובכן: גם הדיאטנית שלי הורתה לי לבצע שינויי:

אחרי שהיא אמרה לי "וואי איזה יופי !!" "איזה הישג" וכו', היא אמרה לי באותה נשימה שהיא ציפתה שאני ארד אבל לא כל כך, ולדעתה לקחתי את עניין הסוכרת והכולסטרול יותר מידי רחוק וכנראה גם אכלתי פחות מידי ולא דבקתי בכל התפריט שהיא נתנה לי, כי אם הייתי עושה כך לא הייתה לי ירידה כזו דרסטית (מה שנכון נכון כי אני מודה שדילגתי על ארוחות והפסקתי לאכול בארוחת ביניים פירות. אני מעדיפה פתית עם גבינה לבנה ומעליה טיפונת ריבת סדלפור). הבאתי לה את האריזות של התוספים שאני לוקחת והיא אמרה שיש בהם גם מרכיבים חשובים לגוף. הבאתי לה גם בקבוק של מים מוגזים שנחשפתי אליהם כשטיילתי בגיאורגיה. למים קוראים בורג'ומי. יש להם סגולות של טיפול בשרירים. יש להם טעם מלוח (!!). היא אמרה לי שאני יכולה מידי פעם, אבל לא בתור שתיה קבועה כי יש בהם יותר מידי נתרן. בפסח התבקשתי להיות עם משמעת עצמית ולא לזלול גפילטע פיש, מצה מטוגנת עמוסת גבינת פרמזן כמו שאני אוהבת, או דבש וחמאה. אחרי פסח לנסות כמה שיותר לחם כוסמין (קשה לי להשיג באיזור מגורי ואני נוסעת לתל אביב לצורך זה), להפסיק עם הלחם הקל ואם אני לא משיגה כוסמין לאכול שיפון מלא, עלי להוסיף אגוזים ושקדים, טחינה גולמית וכו'. בעיה נוספת שלי היא שקשה לי להפסיק לשתות קפה שחור.

למעלה