רציתי לספר

רציתי לספר

שהייתי בחווות דעת שנייה אצל רופא עיניים מאותה קופת חולים אבל הוא קיבל אותנו פרטי כי אסור לעבור לפני שנגמרת התקופה של ה-3 חודשים לרופא אחר הוא בדק את 3 בדיקות שדה הראייה שעברתי ואמר שזה פשוט חוסר אחריות מצד רופאת העיניים שאמרה להפסיק את הפלקוניל, משום שלא ייתכן שאחרי שבועיים תיווצר פגיעה במינון כזה נמוך ורואים שיש משהו לא סביר בבדיקה ונתן לי מכתב לראמטולוגית שהוא מאשר המשך טיפול כל-כך שמחתי הוא גם גילה לי יובש בעיניים שאופייני לתסמונת הסיוגרן ממנה אני סובלת כנראה לפי דברי הראמטלוגית שלי כמו-כן יצאה בדיקת דם אחת שאף רופא בקופה לא יכולה היה להסביר אותה BETA2 GPI IGM BORDERLINE מה זה אומר? הראמטולוגית שלי בחו"ל ואני סקרנית לדעת האם זה משהו בעייתי אחד הרופאים ששאלתי אמר שזה כנראה נוגדן מסויים של לופוס

gaia20

New member
ניסיתי לחפש קצת בגוגל

וכל מה שקראתי שזו בדיקה שעושים לפני הריון כדי לוודא שיש אצל האם את הנוגדנים ואין צורך לחסנה. נוגדנים של מה? בחלק מהמקומות קראתי שזה נוגדנים של איזשהו נגיף ובחלק מהמקומות צוין שזו בדיקה רק כדי לוודא שהאם מחוסנת (לא מצוין נגד מה מחוסנת). יכול להיות שטעיתי בחיפוש וזוהי לא הבדיקה. פשוט הוסבר לך שזה נוגדן כלשהו ולפי זה אני מניחה שזו כן הבדיקה ("ונוגדנים מסוג IgM" בפירוש הבדיקה). הבדיקה: CMV שמות נוספים: CytoMegalo virus פירוש: המדובר בנגיף השכיח מאוד בקרב הנשים באוכלוסייה, ולרוב אינו גורם לכל מחלה באדם בוגר, אולם במידה והאישה אינה מחוסנת כנגדו בעקבות חשיפה קודמת לנגיף, ונדבקה בנגיף לראשונה בתחילת ההריון, הרי שקיימת אפשרות לפגיעה קשה בעובר הכוללת פגיעה מוחית, פגיעה בעיניים, ופגיעה בגדילה. הבדיקה כוללת בדיקות רמות נוגדנים מסוג IgG ונוגדנים מסוג IgM. תוצאות הבדיקה: תוצאת IgG חיובי משמעה שהאישה נדבקה בעבר בנגיף וגופה חיסן עצמו. תוצאת IgM חיובי דורשת בירור מקיף אם האישה נדבקה במהלך ההריון לראשונה או לא. שירי, איה את כדי לעשות סדר בבלאגן?

ל3

New member
פיונת

הבדיקה בטא שעשית קשורה לתסמונת האנטיפוסליפידים או במילים אחרות סוג מסוים של קרישיות יתר שהולכת לפעמים יד ביד עם לופוס. אם הבדיקה יצאה גבולית בוודאי תצטרכי לחזור עליה תרגישי טוב שירי

היי שירי

כן הצלחתי להבין את זה פחות או יותר היום אבל מה עושים עם זה? מטפלים תרופתית? לאיזה סימפטומים זה גורם? רופא המשפחה המליץ לי לחכות לראמטולוגית ולשאול אותה את השאלות הוא אומר שאפשר לחכות עוד שלושה שבועות עד שהיא תחזור ואני אקבע תור מבאס ביותר

ל3

New member
הי פיונת

קודם כל אל תהיי מבואסת בדיקה גבולית יכולה בהחלט לצאת שלילית אחרי זה ואין מה לדאוג לכן חשוב שתחזרי על הבדיקה ואז תהיי יותר חכמה. לגבי טיפול זה תלוי כמובן בחומרה אך אם הולט על טיפול אני מאמינה שזה טיפול דומה לזה של קרישיות היתר כמו קומדין לדוגמה אבל זה כבר במקרים קיצונים כך שאל תכניסי לעצמך סרטים לראש עכשו. מה שכן את לוקחת גלולולת? אם כן הייתי מתייעצת עם רופא הנשים להפסיק אותן כרגע לפחת עד שידוע לך תוצאות הבדיקה החוזרת תרגישי טוב ממי
שירי

למעלה