רציתי לעדכן על מה שקורה עם החברה

sshoshan

New member
רציתי לעדכן על מה שקורה עם החברה../images/Emo101.gif

שלי: היא הסכימה לקחת את הכדורים נוגדי הדכאון,ואכן מתקשרת הרבה יותר עם הסביבה. הצלחתי להוציא אותה ואת הילד היום לאכול בשפת הים.היא עדין לא מסוגלת לדבר עם הילד על מה שקורה לה וחשבה שאולי נוכל שם אבל לא הצליחה. הפגישה הבאה שלה עם הרופא היא בשבוע הבא,ואז הוא אמור לשלוח אותה לטיפולים.היום היא אמרה לי שהיא לא רוצה לעבור שוב את הטיפולים,ומה יכולתי אני להגיד-אם היא זו שחווה את הגיהנום על בשרה?

אודליה*

New member
שושן

קבלי ממני
ותתחזקי ולגבי הטיפולים אכן אין לך הרבה להגיד אבל אם תוכלי להיות איתה אז תהיי אוהבת אודליה*

rachell

New member
איך לספר לילד

אני לא יודעת מה גיל הילד בגדול לי האמר להגיד את האמת במילים פשוטות לאמא יש בגוף משהו שצריך להוציא ולעשות ניתוח וטיפולים כדי שהיא תהיה יותר בריאה יש גם ספר הנקרא יש סרטן בבית נכתב ע"י לילאנה גרשנזון ופרופ´ דינה בן יהודה הספר מיועד לילדים ומספר על ילד שאמו חלתה בסרטן ומסביר על המחלה, מהו הסרטן, הטיפולים וההתמודדות מיועד לילדים בגיל כתה א ויותר

sshoshan

New member
הילד בן 13 וחצי...........

כשהוא היה בן 9 היה הסרטן הראשון-נתוח+כימי.כשהוא היה בן 11-היה הסרטן השני-רק כימי.אני מניחה שהוא יודע במה המדובר גם הפעם-אלא שהיא,שהיתה תמיד גלויה ומתמודדת-התמוטטה והרימה ידים-וזו לא האמא שהוא מכיר ולכן הוא לא שואל ומנסה להתעלם. כרגע נראה שהיא מנסה לאסוף את עצמה ואז אולי היא תדבר איתו. היא ממורמרת מאד ואין להם גרוש על הנשמה והיא מפוחדת-והוא חש ומרגיש-ועוצם עינים. אני מכניסה להם אוכל באופו קבוע.רציתי לשאול אם עכשו,כשעל פניו נראה שהיא קצת מתאוששת-אולי ככה להגיד לה שתנסה לבשל משהו-או שזה יראה כאילו שלי כבר אין חשק?אני פשוט רוצה שהיא תתעסק קצת יותר בעניני הבית.

rachell

New member
האם ניסית לערב

את שירותי הרווחה ביאיזור המגורים גם בניגוד לרצונה לרווחה יש אפשרויות אם כי מוגבלות לעזרה ואפילו תקציבית גם סיוע נפשי מקצועי תגידי לה שזה בשביל הילד ולא בשבילה מהו איזור מגוריכם אולי אפשר לעזור וכל הכבוד לך על העזרה והסיוע לא כל אחד זוכה בחברה כה יקרה כמוך

sshoshan

New member
כן

היא כבר פנתה לרווחה איך שהעסק התחיל .יש לה עזרה של 6 שעות בשבוע בבית מטעם המועצה. חוץ מזה היא יצרה קשר עם אגודה של אנשים מארץ מוצאה(היא לא ישראלית )ואני מבינה שגם הם עוזרים. יש גם אנשים בקהילה שרוצים לתרום. הכי מסכן זה הילד.יש עזרה נפשית בבית החולים אליו היא משתייכת ואני מקווה שישכנעו אותה לפנות לשם.

ענת42

New member
איך לספר לילד

אני חולת סרטן ויש לי 3 ילדים כשחליתי הם היו בני 14,10,9אני התייעצתי עם פסיכולוג והוא הציע לי לא לעשות מהבשורה משהו דרמטי ולחכות לרגע מתאים כשאחד מן הילדים מעלה את הנושא ואז לספר להם. בכלל אני חושבת שחוסר הוודאות של הילד לגבי מה שקורה הוא גרוע יותר מאשר ידיעת האמת אפילו אם היא לא נעימה לפחות הילד ידע מה קורה ולא צריך יהיה להסתיר או להיזהר כשמדברים לידו. אני בכל אופן משטפת את ילדיי בכל מה שקורה איתי ומדברת על המחלה בחופשיות, אני לא אומרת שקל יותר אבל הילדים מרגישים חופשיים לפנות אליי בכל שאלה ואף לשתף אותי בפחדים שלהם, אנו מדברים על הכל וככה יותר קל לכולם גם לילדים כי אינם חיים בחוסר ידיעה וגם לי שאני מודעת לתחושות שלהם ולפחדים. לכן אני ממליצה בלב שלם לספר לו את האמת אבל באותה מידה לחזק אותו ולהסביר לו שסרטן היום זה לא סוף העולם, היום הרפואה מתקדמת וניתן לחיות עם המחלה הזו שנים רבות. הוא כבר בן 13 וחצי ואני חושבת שהוא מספיק בוגר כדי להבין. בהצלחה ענת

למעלה