רציתי לרשים מתקון לפי טעמי, ל:

רציתי לרשים מתקון לפי טעמי, ל:

rakott krumpli אבל הגולם לא קיבל אותו...אז, מי שרוצה, יכול לנסות: אני ממש "מזלזל" במורשת הבישול ההונגרי... לא למדתי לבשל מאימי, אלא "על הבטן" - ושיניתי כל דבר לטעמי.... 1. לא מבשלת את התפוח אדמה, אלא מקלפת עם סכין הקילוף, על פרוסות דקות מאוד... 2. בארץ, אין כמו נקניק ההונגרי, אז במקום קבנוס מציוקמק, מחליפה את הבשר בפיטריות, שמקפיצה אותם על שמן זית, ותבלינים חריפים, מגוונים. 3. פרורי לחם אין אצלי! יש לי טראומת ילדות מזה, לכן לא אוכלת שום דבר עם זה..לא שניצל, וה:szilvás gombóc אצלי ערום..עם רוטב קינמון... 4. שמנת לא מספיק לי, אלא גם פרוסות גבינה משלבת, ובשמנת מערבבת את צהוב הביצה, כך לא יהיה "שבור" בתנור... אז ככה: קילפתי את תפוח אדמה, של שורה אחד במגש, שקודם מרחתי שמן זית קצת...מניחה את התפוח אדמה הדקים, מעל שורה הראשונה עוד טיפה שמן זית, ושורה שניה של תפוח אדמה...מפני שכל-כך דקים, כל הדרך עושה שורות כפולות כאלה... שורה של פטריות מוקפצות... שורה כפולה של תפוח אדמה.. שורה של פרוסות דקות של גבינה צהובה.. שורה כפולה של תפוח אדמה... עוד פעם פטריות.... עוד פעם תפוח אדמה.. ועוד פעם גבינה... מסיימת בשורה כפולה של תפוח אדמה, ומכינה את התערוות רותב: שמנת 1 + יוגורט 1 + צהוב של ביצה 1 + רסק גבינות, קצת אגוז מוסקט, ובזמן אחרון, זטער טרי מהגינה..את כול זה שופכת על השכבות ומכסה אותם... תנור.לא חם מדי..עד שרואים ציפוי צחוב, לא שרוף, על השכבות.. OK - אני יודעת, שזה עבר גיור לחומרה...אבל זו טעמי... דרך אגב, גם כשר... אבל הכוונה היתה לשינוי לאקלים שלנו...
 

דרדרית

New member
אווה זה נשמע טעים אבל-

לי חסרות השכבות של הביצים הקשות בין תפוחי האדמה.. (או שזו רק תוספת של משפחתנו????) בכל אופן - אנסה להוסיף גבינה אם זה ימנע את ה"שברים" בתנור. חוצמזה - אנסה את התוספות שלך נשמע טעים.
 

liti

New member
גם אצלנו מוסיפים פרוסות של ביצה קשה

ובנוזף מפזרים מלמעלה גבינה צהובה. טעים...
 
צודקת 100% - שחכתי../images/Emo9.gif

אבל ביחס לדברים אחרים, בצורה סולידית, כי באוכל המקורי (הלא כשרה) הסלמי והביצים "עובדים" ביחד...ביצה קשה יבשה יחסית שסופג את הרוטב, שיוצא מהסלמי, בחום... ברוטב העליון לא הגבינה מונעה את השבירות, אלא הצהוב של הביצה (טרעי) - דרך אגב, את זה למדתי משושנה האגדית, מהבליצ'ס, כאשר עבדתי אצלה, להשלים הכנסותי, לפני שנים רבות...היא ידע לבשל כל דבר - מצויין! אהבתי את הבישול שלה, כי בעצם המציאה מאכלים, מ:pALACSINTA וטעמים של זכרונות הונגריה וכלליות של הארץ...
 

new sol

New member
../images/Emo45.gif נשמע טוב

במיוחד לצמחונים צריך לנסות פעם
 

itaf10

New member
אווה, לאחר האכילה אפשר כבר "למות"

את יודעת מה עשית לנו? דבר נפלא כזה, לאכול וללכת לישון, אם קמנו, סימן שיש תחיית המתים... + עוד 5 ק"ג למשקל
 
../images/Emo6.gif המקורי כבדה יותר!

משוויצה על העיניין, שלא צריך לבשל את התפוח אדמה...הסיפור, שאף פעם לא הייה לי זמן מיותר, מצד שיני אוהבת לאכול טוב, וילדי לא הכירו ג'נקפוד עד שלא יצוא מהבית...למסעדות טובות לקחתי אותם, אבל עיקר אכלו מה שבישלתי, יותר מאוחר, מה שלמדו ממני לבשל...(ברצינות חושבת לרשום את הדברים, בצורה מסודרת, כי ככה לא מוכר מספרי בישול....וזוכרת, באיזה פניקה אספנו כמה מתכונים, כאשר סבתה היתה בסוף דרכה...וכמה טעמים נישארו רק בזכרונות ילדות שלי....וצריך לרשום את הדברים, עד שיש לי עוד את טעם החיים, כי זקנות ממש כבר לא מבשלות כמו פעם...פשוט בלי אהבה זה לא זה...) בקיצור, קיצרתי דרך...תפוח אדמה, כאשר דק-דק, מתבשל בתוך הטעם של כל המרכיבים, בלי לאבד את הטעם של עצמו... בימים האלה אכין מרק דובדבנים,לבני, שבארץ, סוף-סוף, שעוד לא אכלתם בחיים! הילדים, כאשר נעסו לאבא שלהם, ובמסעדה (כי הוא לא יכול להכין בעצמו תה), ראו בתפרית, רצו להזמין, אבל הוא אמר להם, שחבל"ז, כי זה לא דומה, מה שאימא עושה...ולא אהב אותי כל-כך, שיחלק מחמעות... מרק דובדובנים, מרק קר, בדרך כלל, אצלנו לא הייה לו זמן להתקרר... גיסתי, שלא סבלה אותי, היתה מוכנה לשכר, כדי לאכול ממנו, כאשר גרנו אצל חמותי...ההבדל הייה שמעיים וארץ, כי היא תמיד חסכה את הדברים מהאוכל...וכידוע, בלי חומרי גלם טובים ובלי אהבה, אין אוכל טוב!
 
rakott krumpli עם T כפול! איזה כיף

לתקן שגיאות כתיב של אחרים!!!!
 
למעלה