אווה עמיחי
New member
רציתי לרשים מתקון לפי טעמי, ל:
rakott krumpli אבל הגולם לא קיבל אותו...אז, מי שרוצה, יכול לנסות: אני ממש "מזלזל" במורשת הבישול ההונגרי... לא למדתי לבשל מאימי, אלא "על הבטן" - ושיניתי כל דבר לטעמי.... 1. לא מבשלת את התפוח אדמה, אלא מקלפת עם סכין הקילוף, על פרוסות דקות מאוד... 2. בארץ, אין כמו נקניק ההונגרי, אז במקום קבנוס מציוקמק, מחליפה את הבשר בפיטריות, שמקפיצה אותם על שמן זית, ותבלינים חריפים, מגוונים. 3. פרורי לחם אין אצלי! יש לי טראומת ילדות מזה, לכן לא אוכלת שום דבר עם זה..לא שניצל, וה:szilvás gombóc אצלי ערום..עם רוטב קינמון... 4. שמנת לא מספיק לי, אלא גם פרוסות גבינה משלבת, ובשמנת מערבבת את צהוב הביצה, כך לא יהיה "שבור" בתנור... אז ככה: קילפתי את תפוח אדמה, של שורה אחד במגש, שקודם מרחתי שמן זית קצת...מניחה את התפוח אדמה הדקים, מעל שורה הראשונה עוד טיפה שמן זית, ושורה שניה של תפוח אדמה...מפני שכל-כך דקים, כל הדרך עושה שורות כפולות כאלה... שורה של פטריות מוקפצות... שורה כפולה של תפוח אדמה.. שורה של פרוסות דקות של גבינה צהובה.. שורה כפולה של תפוח אדמה... עוד פעם פטריות.... עוד פעם תפוח אדמה.. ועוד פעם גבינה... מסיימת בשורה כפולה של תפוח אדמה, ומכינה את התערוות רותב: שמנת 1 + יוגורט 1 + צהוב של ביצה 1 + רסק גבינות, קצת אגוז מוסקט, ובזמן אחרון, זטער טרי מהגינה..את כול זה שופכת על השכבות ומכסה אותם... תנור.לא חם מדי..עד שרואים ציפוי צחוב, לא שרוף, על השכבות.. OK - אני יודעת, שזה עבר גיור לחומרה...אבל זו טעמי... דרך אגב, גם כשר... אבל הכוונה היתה לשינוי לאקלים שלנו...
rakott krumpli אבל הגולם לא קיבל אותו...אז, מי שרוצה, יכול לנסות: אני ממש "מזלזל" במורשת הבישול ההונגרי... לא למדתי לבשל מאימי, אלא "על הבטן" - ושיניתי כל דבר לטעמי.... 1. לא מבשלת את התפוח אדמה, אלא מקלפת עם סכין הקילוף, על פרוסות דקות מאוד... 2. בארץ, אין כמו נקניק ההונגרי, אז במקום קבנוס מציוקמק, מחליפה את הבשר בפיטריות, שמקפיצה אותם על שמן זית, ותבלינים חריפים, מגוונים. 3. פרורי לחם אין אצלי! יש לי טראומת ילדות מזה, לכן לא אוכלת שום דבר עם זה..לא שניצל, וה:szilvás gombóc אצלי ערום..עם רוטב קינמון... 4. שמנת לא מספיק לי, אלא גם פרוסות גבינה משלבת, ובשמנת מערבבת את צהוב הביצה, כך לא יהיה "שבור" בתנור... אז ככה: קילפתי את תפוח אדמה, של שורה אחד במגש, שקודם מרחתי שמן זית קצת...מניחה את התפוח אדמה הדקים, מעל שורה הראשונה עוד טיפה שמן זית, ושורה שניה של תפוח אדמה...מפני שכל-כך דקים, כל הדרך עושה שורות כפולות כאלה... שורה של פטריות מוקפצות... שורה כפולה של תפוח אדמה.. שורה של פרוסות דקות של גבינה צהובה.. שורה כפולה של תפוח אדמה... עוד פעם פטריות.... עוד פעם תפוח אדמה.. ועוד פעם גבינה... מסיימת בשורה כפולה של תפוח אדמה, ומכינה את התערוות רותב: שמנת 1 + יוגורט 1 + צהוב של ביצה 1 + רסק גבינות, קצת אגוז מוסקט, ובזמן אחרון, זטער טרי מהגינה..את כול זה שופכת על השכבות ומכסה אותם... תנור.לא חם מדי..עד שרואים ציפוי צחוב, לא שרוף, על השכבות.. OK - אני יודעת, שזה עבר גיור לחומרה...אבל זו טעמי... דרך אגב, גם כשר... אבל הכוונה היתה לשינוי לאקלים שלנו...