רציתי לשאול איזה חברות של משחות

Summer Spirit

New member
ניסויים בבעלי חיים- לא נראה לי!

אנשים שתומכים בניסויים בבעלי חיים שקודם יעשו על עצמם ניסוי אחד לפחות שהיה עוברת ויראו איזה "כיף" זה! אם חברת קוסמטיקה מסויימת רוצה לעשות ניסויים שיעשו על המנהל של החברת קוסמטיקה הזאת ועל האחראים על הניסויים ולא על בעלי חיים!!!! רשימת חברות שמשתמשות בבעלי חיים לצורך ניסויים.

פבלוס

New member
רציתי לשאול איזה חברות של משחות

שיניים אכן מתעללות בבע"ח?? אני משתמש באקוופרייש האם אפשר? ועוד משהו... קראתם את הכתבה בוואלה חדשות? (העונה לשם: "התעללות בחצר האחורית")

shanty.G

New member
אקווה-פרש נמצאת ברשימה השחורה../images/Emo5.gif

משחות השיניים המוכרות אשר נמצאות ברשימה ה"טובה" הן מרידול, אלמקס, תיאדנט. הרשימה המלאה נמצאת בקישור הבא, במדריך של האגודה הישראלית נגד ניסויים בבע"ח. ברוך הבא פבלוס

dylan

New member
הא?? מוזר..

אני מחזיק עכשיו ביד את מדריך הקוסמטיקה שהאגודה נגד ניסויים הוציאה ב2000 או 2001 (אני חושב ש2001 אבל אני לא בטוח, זה לא כתוב במדריך), בכל מקרה תמיד הסתמכתי עליו ובו כתוב שרק קולגייט עושים ניסויים בבע"ח ו"אקווהפרש", "סטפורד מילר" (סנסודיין) ו"הנקל סוד" (דרדסים, זברה, סופרוויט וXXF) לא מבצעים ניסויים בבע"ח.. יש לך מושג מה השתנה מאז? יש לי גם בעיה תמיד עם הקטע שהם מסמנים את ה"חברות שלא הצלחנו להשיג מידע אודותיהן" באדום, למה הם לא מפרידים?, כדי שנדע על אילו חברות הם לא הצליחו להשיג מידע ואילו חברות עושות בוודאות ניסויים בבע"ח? טוב אני מניח שאני צריך להפנות את השאלה אליהם.. אין לי מושג למה כתבתי את זה פה...

m_shy

New member
הרבה דם זרם בינתים מתחת לגשר../images/Emo7.gif

והחוברת מודל 2000 אכן אינה רלוונטית עוד. אני מקוה שהמהדורה המעודכנת תצא בקרוב, ובינתיים נאלץ כולנו להסתפק במהדורה האינטרנטית שבאתר האגודה נגד ניסויים בבעלי חיים. לגבי ה"חברות שלא הצלחנו להשיג מידע אודותן": חברה שאינה מבצעת ניסויים בבעלי חיים - אין לה מה להסתיר. חברה שלא מוכנה להתחייב שאינה עושה ניסויים בבעלי חיים.... המממ... מעניין מדוע אינה מוכנה לעשות זאת. אי אפשר להצטמצם ברשימת החברות ה"רעות" רק לחברות שאיזשהו ארגון הצליח להחדיר סוכן סמוי למעבדה שלהן, שחזר עם ראיות מפלילות. בטח ובטח שאי אפשר להחדיר סוכן כזה אחת לשנה "לצורך עדכון"... :) בים של גנבות דעת ודיסאינפורמציה, נוהג טוב יהיה להניח שמי שמסרב להחזיר לאגודה נגד ניסויים בבעלי חיים תשובה בכתב, ובה הצהרה שאינו עורך ניסויים בבעלי חיים - אין זה אלא משום שהוא כן עורך ניסויים כאלה. זה מה שאני עושה.

dylan

New member
בגלל זה

לא התייחסתי ל"חברות שלא הסכימו להתחייב" כי זה ברור שהן מבצעות ניסויים, אבל "חברות שלא הצלחנו להשיג מידע.." נשמע כמו בעיית הפקה של האגודה נגד ניסויים מאשר בעיה של חברות הקוסמטיקה ולכן לפי דעתי צריך לשים אותן בקטגוריה נפרדת.. ובקשר לשינוי בחוברת, יש לך מושג מה גרם לטעות (אלא אם החברות האלה התחילו פתאום לבצע ניסויים בבע"ח) בגרסה הקודמת?

m_shy

New member
שאלה של ניסוח

וכפי הנראה יש סיבה לבחירת הניסוח הזה דוקא. ייתכן, והתגלה שחברות אלה או אחרות פשוט הטעו. יתר על כן: קיימים כל מיני קשרים סבוכים של חברות אם וחברות בת וחברות אחיות, שקשה לעקב אחריהם, או שברגע שנוצרים הקשרים הללו - מעמדה של חברה משתנה. דוגמא טובה לזה זה מה שהיה עם חברת סוד, שעם התחברותה עם חברת הנקל עברה מהרשימה של "הטובים" לרשימה של "הרעים" לילה טוב

Talia E

New member
תשובה לעניין "לא הצלחנו להשיג מידע"

בתקופה שהופק העלון לראשונה "הייתי בסביבה" וידוע לי שזו היתה המלצה של יועץ משפטי, כדי למנוע את הסכנה של תביעה מצד החברות האלה (ולאו דווקא על הוצאת דיבה, אלא על נזק אחר שנגרם וכיו"ב) - מה שהיה מחסל את האגודה לחלוטין. לפני שהוא נתן את עצתו זו, החלוקה היתה "חברות שעושות" - "חברות שלא עושות". בכל מקרה, יש ברשימת החברות הנוכחית, שרשום לגביהן "אין מידע" גם כאלה שידוע באופן ודאי על כך שהן מבצעות ניסויים, אלא שלא ניתן לומר זאת בפרסומים בפה מלא בגלל סכנת התביעה.

פבלוס

New member
א. תודה על קבלת הפנים ../images/Emo13.gif

ב. אני רץ לקנות משחת שיניים חדשה! תודה לכולם. פבלו, עזבו שטויות לא צריך חתימה.

למעלה