רציתי לשאול את כולם

רציתי לשאול את כולם

איך אתם מרגישים שאתם נמצאים בחברה מצומצמת ופתאום מישהו מספר בדיחה על מגמגמים , או שיש סרט ואחד השחקנים בו משחק אדם מגמגם. זה צובט לכם בלב ? או שאתם עוברים על כך. . .

mgamgem

New member
לגבי בדיחות

כשמישהו בחברה שאני נמצא בה מספר בדיחה על מגמגמים, אני צוחק שזה סוג של בדיחות שאני לא יכול לספר כי לא יידעו מתי הגמגום קשור לבדיחה.

marlen

New member
לא אמרת שאתה כבר לא מגמגם?

וזה באמת מוזר שהכינוי שלך הוא מגמגם אם אתה כבר לא... אל תכעס, אני פשוט קצת מבולבלת...

mgamgem

New member
וואלה!

לגבי הכינוי - אם תשימי לב, חסרה האות e וזה בכוונה, כדי שלא תצא ממש המילה megamgem, כי היום אני לא ממש מגמגם, כהגדרת המילה בלקסיקון שלי. יחסית לרמת גמגומי בעבר (תקיעות ארוכות מאד) - אני מדבר שוטף . אבל אני בדעה שכמו הפרסומת לוולוו - פעם מגמגם תמיד מגמגם. זו תכונה שלא עוזבת אותך גם לאחר שכבר יצאת מזה. כך אני מרגיש, למרות שכשאני מספר לאנשים שמכירים אותי רק בשנים האחרונות איך גמגמתי בעבר - הם לא מאמינים!

marlen

New member
פעם מגמגם , תמיד מגמגם?

מה? אני רואה נכון? איך אתה יכול להגיד דבר כזה? אם תחשוב על עצמך ככה, בחיים לא תצא מזה לגמרי !!!! ברגע שהגמגום שלך השתפר, אתה חייב להגיד לעצמך: "אני לא מגמגם, השנים של הגמגום היו טעות ועכשיו אני בריא." תשאיר את הגמגום מאחוריך, ותתקדם הלאה. כ"כ עצוב לי שככה אתה חושב. ואם אתה לא מגמגם, אז תתרחק מהפורום - לטובתך ! (אני דוקא נהנת ממה שאתה כותב) אבל למה לא להמשיך הלאה?

mgamgem

New member
הגמגום הוא חלק ממני

תרשי להתחיל דווקא מהסוף - תודה! אני חושב שגם לאחר שמפסיקים לגמגם, עדיין קשה להוציא את ההשפעה של הגמגום (הגם שהיה ואיננו עוד). כמו שכתב רוני סומק - "היום אני מדבר לזכר המלים שפעם נתקעו לי בפה", כך אני מרגיש (וסומק גמגם רק שנתיים, אני עשרים שנה). הדיבור שלי (ואפילו חלק מהמעשים שלי) היום הוא תוצאה של הגמגום שלי בעבר. היום אני מסוגל לדבר המון (לצערם של הסובבים אותי), וזה ככל הנראה בגלל השנים בהן לא דיברתי כלל. השנים של הגמגום לא היו טעות. אלה היו שנים שדברים לא הסתדרו לי עם הדיבור, אבל מעולם לא ראיתי זאת כטעות, ויתכן שלא התכוונת למילה הזו. אני חושב שאדם הוא יציר השילוב בין כל ההסטוריה שלו, והגמגום הוא בהחלט חלק חשוב מההסטוריה שלי, ואני חושב שמי שלא יודע על הגמגום שלי מהעבר לא מכיר אותי כמו שצריך. כך לדעתי. אינני מסתיר את עובדת היותי מגמגם קשה בעבר, ואולי דווקא בגלל שהתגברתי על זה - יותר קל לי לדבר על זה עם אנשים. ושוב - היום אינני ממש מגמגם אך אני מרגיש שאני יכול ליטול חלק בפורום, למרות שכנראה כבר יצא לי לכתוב דברים שפגעו פה ושם בכל מיני, או שאנשים ראו את דברי כהתנשאות, שזה ממש לא כך. וכן, אני חושב שבהחלט אני ממשיך והמשכתי הלאה בחיים.

marlen

New member
אני רואה, שכנראה אני לא אצליח

להסביר לך ולכל חברי הפורום, את דעתי על הגמגום- כי אני מדברת על הגמגום שלי, וכל אחד מגמגם אחרת ומסיבה שונה. אני יודעת שהגמגום שלי זו טעות !! כדור שלג שיצא מכלל שליטה. אני לא מגמגמת ! (בבסיס שלי) הגמגום שלי זו טעות. המצב הטבעי מבחינתי זו מרלן שאינה מגמגמת, ולא מרלן שכן מגמגמת. לכן אני לא מסכימה עם המשפט "פעם מגמגם, תמיד מגמגם", כי כשאני אפסיק לגמגם, אני בשום אופן לא אחשוב על עצמי כמגמגמת. אלה כעל אדם שנרפא ממחלה. אדם שכבר לא פוחד שיתקעו לו המילים, כי אם כן אפחד - לא אפסיק לגמגם לעולם. הגמגום שלי הוא פסיכולגי. אולי שלכם לא. ולכן אני לעולם לא אוכל להסביר את עצמי בפניכם. אז באמת צר לי

מרלן האם את יכולה להסביר איזה

גמגום יש לך? אני יודעת שקשה להגדיר כי יש כ"כ הרבה סוגים וסגנונות...אבל בכ"ז: את חוזרת על הברות? אומרת אהההה לפני משפט או מילה? נתקעת לפני כל מילה או פעם בכמה מילים? באיזה גיל התחלת לגמגם? אני מבינה שזה התחיל בעקבות מקרה או טראומה...במצב כזה לעניות דעתי , פסיכולוג יכול לעזור כי אולי כשתדברי על המקרה , תעבדי אותו ותפרקי אותו מלבך- הגמגום יעלם.

marlen

New member
יש לי גמגום קשה

אני חוזרת הרבה על הברות, לפעמים מעוותת צלילים כי כ"כ קשה לי להוציא מילים מהפה, בקיצור גמגום קשה שאני לא מאחלת לאף אחד. אבל הקטע הוא, שלפעמים פתאום יוצאים לי משפטים שלמים חלקים כשאני רגועה, או צועקת או במצב רוח טוב. וכשאני מדברת לעצמי אני לא מגמגמת. הכל התחיל בגיל 6, עקב טראומה קשה שעברתי. תאמיני לי שאני בטיפול פסיכולוגי. ועברתי את כל סוגי הטיפולים שאת לא מעלה על דעתך. עכשיו התחלתי טיפול חדש שהוא כבר מתחיל לעזור ואני כבר מגמגמת פחות. תודה על ההתעניינות.

mgamgem

New member
בהצלחה רבה

ומה שחשוב הוא להאמין בלב שלם שזה יכול להיפתר ולתת את כולך בטיפול.

שרוך

New member
איזה טיפול עוזר?

בס"ד הי מרלן וכוללם אני כותב מחו"ל ככה איזה טיפול את נמצאת בו עכשו ? יש לך פרטים אני חושב שאני הייתי בהרבה טיפולים ! אבל רק CTI ( הטיפול של ברברה דם ) עשה משהו בעצם עשה הרבה ! לאחרונה ניסתי הומופטי אבל לא משהו !! לא תוצאות מיוחדות כמו CTI שרוך

mgamgem

New member
לא לכך התכוונתי

אני חייב להבהיר - "פעם מגמגם תמיד מגמגם" לא אומר שהיום אני עדיין חושב לפני כל מילה מה להגיד ואיך להגיד ואיך זה ייצא וכו', וכל החשש שמלים ייתקעו. היום צורת הדיבור לא מטרידה אותי. היום אני חושב לפני שאני אומר משהו, אבל כמו מחשבה שעוברת בראש של כל אדם (רוב בני האדם) לפני שהם אומרים משהו. לא אותה מחשבה שהיתה עוברת לי בראש לפני שהגמגום עבר, אם בכלל להגיד, איך לפתוח את המשפט, תכנון המשפט מראש וכו'. היום אני חושב רק מה להגיד, ובשיחות פרטיות הכל ספונטני ואפילו שלב המחשבה מתבטל (שזה לפעמים חסרון...). לעומת זאת, אני לא מתעלם מהעבר המגמגם שלי למרות שחלפו יותר מעשר שנים מאז. מי שיודע במה אני עוסק יכול להבין שיתכן והמשיכה לתחום היתה דווקא הגמגום, וזה החל כמה שנים לאחר שהפסקתי לגמגם, אבל הניצנים החלו כנראה בשנות הגמגום. אני באמת מאחל לך שגם אצלך הגמגום ייפסק (למרות שאינו נפסק לגמרי, לדעתי תמיד נשאר קצת, גם אצלי), ואז תביני למה התכוונתי. וגם אני חושב כמוך שהגמגום הוא פסיכולוגי, כי אחרת הוא היה מופיע באופן קבוע ושווה, ואילו בפועל זה תלוי למי מדברים, שיחת טלפון, וכו'. גם אני התחלתי לגמגם בסביבות גיל 5-6, ומדובר בהברות שלמות שהיו נתקעות לי. ותאמיני לי - שעם גישה נכונה לטיפול - אפשר להתגבר על זה. הבעיה היא שככל שיותר מתבגרים כך מתקבעים יותר עם המחשבות שמאפיינות מגמגמים, וכאן לדעתי הקושי העיקרי. אני גם בדעה שאדם שמגמגם לומד להעריך את הדברים הקטנים בחיים. אני זוכר כמה סיפוק היה לי ממשפטים שלמים שהייתי מצליח להוציא, והייתי חושב לעצמי שאני בעצם מתלהב ממשהו שכל אדם אחר מקבל כמובן מאליו. והערכת הדברים הקטנים כביכול זו גישה לחיים ששולטת אצלי גם היום, לא לגבי הדיבור אלא בכלל.

taltal17

New member
בדיחות

לא מפריעות לי ואני אפילו צוחק מהן אולם כאשר אני רואה אדם מגמגם , צובט לי בלב כי אני יודע מה הוא מרגיש באותו רגע

yaronil2003

New member
מצבכם טוב. אני מת שהאדמה תבלע

אותי. אני מחייך חיוך מאולץ כדי לא להסגיר את המבוכה. אלה מסוג המצבים שאני לא יכול לשאת אותם.

תלוי מי מספר ובאיזו סביבה

למשל לבעלי יש בדיחה קבועה על מגמגם , אני אישית נקרעת מצחוק ממנה ואני לא מזדהה איתה כיוון שבעלי מחצין מאוד את הגמגום שבבדיחה ואני לא מגמגמת ככה בכלל למזלי
אם מישהו אחר יספר בדיחה על מגמגמים , אני אהיה מובכת אבל אשתדל להתנהג כרגיל. בלב זה לא עושה לי טוב ואני מרגישה שאני מסמיקה.

shuky63

New member
לא קרה לי כבר כמה שנים ששמעתי

בדיחות על גימגום בפורום של אנשים לא מגמגמים.בעבר הייתי נבוך מאד.מעניין אם חל שינוי במיסגרת השינוי הכולל בשנים האחרונות. שתי עובדות : כשאני מספר בדיחה על גימגום אני מגמגם רק במקומות הנכונים. כל מספרי הבדיחות על גימגום צריכים לעבור השתלמות בגימגום נכון.אולי שווה לפתוח קליניקה בנושא.להעביר השתלמויות לכל הבדרנים שמספרים בדיחות על גימגום.יכול להיות כסף לא רע.

שרוך

New member
אהה תלוי

בס"ד הי לכולם מה קורה אני עכשו בחו"ל ככה לעניין בדיחות לא כזה קורא לי אבל תלוי בטח אני מרגיז צביטה בלב אבל לי מפריע שאנשים אומרים שכאילו שאני יגמגמם למשל משהי גרה עברה לגור בחו"ל היא לא ידעה אנגלית והיא אמרה לנו שהיא בתהחלה פחדה שהטל' יצלצל כי בטח היא תגמגמם ראבק צריכים למחוק את המילה הזו אי אפשר להגיד שאני יתקע ! תבינו האישה לא מגמגמת פשוט היא פחדה שאם יתקשר אליה הוא ידבר אנגלית היא לא תדעה לענות לו אז במקום להגיד אני יתקע היא אמרה שאני יגמגמם וזה תמדי צורם לי זה מרגיז אותי !! עשיתי אז פרצוף עקום שמרו על קשר שרוך

למעלה