רציתי לשאול בנות לגבי תזונה

sigaliot

New member
רציתי לשאול בנות לגבי תזונה ../images/Emo78.gif

אז כן , התחילו לי בחילות מהצהריים ועד הלילה שאני נרדמת (שזה לא ממש מאוחר גג 21:30) קשה לי לאכול למרות שאני מאוד רעבה , שני ביסים ולא בא לי יותר. הבעיה היא שאני צמחונית וגם ככה התזונה שלי לא הכי מאוזנת אז גם להפסיק לאכול לא הכי נראה לי... רציתי לשאול אתכן איך הסתדרתן עם האוכל , האם הקפדתן על אוכל בריא ומה עשיתן עם הבחילות שלא נותנות תמיד לאכול...? אני מאוד דואגת מזה כי התזונה שלי חשובה להתפתחות העובר ואני לוקחת כבר חומצה פולית , ברזל ו-B12.....אני מקווה שתאירו קצת את עיניי...

yaelhul

New member
בוקר טוב ! התזונה אכן מאד חשובה

לבריאותך ולבריאות העובר שלך. לא התנסיתי בבחילות והקאות אך בהחלט סלדתי ממיני מזונות כמו בשרים למשל בתחילת ההריון והייתי זקוקה לתחליפים. חשוב שתאכלי מספיק ירקות פירות וחלבונים. אולי סלט פירות קטן וחמוץ שלא יגרום בחילה, סלט ירקות עם הרבה לימון וקצת טונה, ועצה שקראתי אצל תזונאית - כוס חלב שלתוכה מערבלים ומרסקים
שלמה וכפית דבש - נותנת מנת חלבון רצינית (אני מוסיפה לזה גם קיוי וכמה תותים ויוצא אחלה שייק פירות). תאכלי כמות קטנה כל פעם כדי לא להרגיש בחילה ומחנק, אבל תאכלי !!! בהצלחה יעל

sigaliot

New member
יעלוש תודה...../images/Emo141.gif

אבל אני לא אוכלת טונה (כן גם הדג הזה היה חי פעם) , אבל אני אלופה במיצים טבעיים... מיץ מאוד מומלץ : חלב , בננות , אגסים , תמרים שחורים לחים וכף דבש. המצחיק הוא שאני לא סולדת ממתוקים , רק מאוכל...אפילו הצבע מגעיל אותי... בתחילת ההריון הבטחתי לעצמי שאני אבשל , היום אני אפילו לא יכולה להתקרב למטבח , שלא נדבר על הכיור...איזה לבשל... מזל שאמא שלי וחמותי מנסות לפנק כמה שיותר וגם בעלי קופץ דום לכל בקשה... שישי שבת בשבילי זה סיוט , כל הזמן אוכלים...כבר רע לי...

limi m

New member
זו באמת בעיה שגם אני סובלת ממנה...../images/Emo3.gif

אני קרניבורית, עם נטיה לצמחונות... אני סובלת כרגע מסלידה מ"בשר עירום"(ככה אני קוראת לחתיכות הבשר מהקצב), אז אני אוכלת מאכלי בשר מוכנים (שניצלים קנויים, לפעמים שווראמה). אני יודעת שזה לא בריא, אבל עדיף מכלום. בתחילת ההריון לא אכלתי בשר בכלל ורופא המשפחה שלי הרגיע אותי ואמר שלא לדאוג, החוסר אצלי לא בא על חשבון העובר ואח"כ התיאבון ישתפר. זה די נכון. מה שאני מציעה לך: הרבה ירקות מבושלים, מתובלים בקמצנות, אורז לבן כנ"ל (אפשר לתבל בזנגויל, מרגיע בחילות), תפו"א אפויים בתנור, סלט ירקות (עם מעט עגבניות - מגבירות חומציות), טופו. לא חלב - מעודד בחילות וגורם לליחה! בננות - כנ"ל, דבש- אומרים שלא מומלץ, אז לא כדאי לקחת בתקופת ההריון. נ.ב. לא כדאי לך לקחת תוספת ברזל בלי הפניה מהרופא, לאחר בדיקות הדם שעושים. לי הברזל עשה כאבי בטן קשים ובחילות. עדיף שתחכי לתוצאות בדיקות הדם ואז תראי אם צריכה לקחת. לא תמיד יש צורך (אני הייתי בטוחה שאני אנמית, בגלל שבקושי אכלתי וטעיתי).

ט ל ט ל י

New member
רוצה להוסיף שכדאי מאוד לאכול

טחינה שמכילה המון ברזל- ולפי בכל אופן אינה גורמת לבחילות. יש טחינה גולמית שרק היא בעיני טעימה-הטחינה המתובלת של....(רגע, אני הולכת לבדוק במקרר....) של עלית! אומרים שגם פירות יבשים-בייחוד תמרים ואגוזים הם תחליף לבשר (לי זה לא עושה טוב) ואני שהייתי אוהבת נורא מוצרי חלב- לא יכולה להסתכל עליהם יותר, כמו לימי, אולי זה באמת עושה לא טוב לנשים בהריון... טל

limi m

New member
אם כבר טחינה, עדיף אורגינלית...

של עלית, תלמה וכו´ עברו תהליכים בביתי חרושת. עדיף טחינה "קראוון" (אפשר לקנות בחנויות תבלינים) שהיא מעולה או סוגים אחרים, רצוי תוצרת ערבית. הן מעולות. פירות יבשים גורמים להשמנה, אז לא כדאי הרבה. אפשר להשלים גם עם קטניות: עדשים מכל הסוגים (אבל בזהירות, גורמים לגאזים מן הסתם), שעועית ירוקה (שדוקא היתה יותר עדינה בשבילי לעיכול), אפונה וכו´. אפשר לקחת טופו רך ולערבב עם עשבי תיבול ואז זה יוצא כמו גבינה.

למעלה