רציתי לשאול בעצתכם(אזהרה-זה ארוך..)

ניאו30

New member
רציתי לשאול בעצתכם(אזהרה-זה ארוך..)

אז ככה,מי שכבר מכיר אותי מפורום זה או אחר אז כבר יודע,אבל למי שלא-אני בן 31,עם פחדים וחרדות מפה ועד הודעה חדשה(ולא כזו של הפורום...),וכתבתי על זה כבר פה פעם לא ממש מזמן,אבל ביום שישי האחרון כאילו שלא היה בכל אלו די,התווספה חרדה נוספת,אם אפשר עוד להוסיף לרשימה כל כך ארוכה... הרבה הרבה שנים לא היה לי קשר עם אנשים בכלל,ונשים בפרט, חלק מבחירה וחלק לא.חשבתי שאני יכול להיות מוגן,כשאני לבד בין 4 קירות ולא עושה עם עצמי דבר,אבל החיים לא כאלו,והתברר לי,שכמו כולם כנראה, אני רוצה(שהיא מילה קצת חלשה לתאר את ההרגשה שלי בנושא...) להרגיש את החום והאהבה,את הקשר האנושי שיוכל אולי למלא את החור שנוצר בלב. אז לפני יומיים,במהלך בחינה,תאמינו או לא(...),ישבתי ליד מישהי ונוצר קשר,קשר בעיניים ביננו שקשה להגדירו אבל הוא גרם לי לדפיקות בלב(ואני מקווה שזה לא השפיע על הביצועים במבחן...כי זה היה מועד ב'...ואין מקום לשיפורים...חחחח).הקיצר,יצאנו מהבחינה,וראיתי אותה,והתחלנו לדבר על הא ועל דה(הכוונה,לא על נושאים כבדים מדיי),ודיברנו איזה חצי שעה,לא בגלל שרצינו להפסיק,אלא כי היה צריך לחזור ללמוד... ועכשיו אני מרגיש משהו כלפיה שלא הרגשתי כבר הרבה זמן,אבל אני לא ממש מכיר אותה(וההפך),ואני כל הזמן חושב שאולי זה בכלל לא היה הדדי. אולי זה פשוט משהו בדמיון(הפורה...) שלי שגרם לי לתלות בדברים שלא קיימים באמת,אלא רק משהו שבו מתערבב החלום והדמיון עם המציאות. אבל,אני לא רוצה לפספס את ההזדמנות,אם היא קיימת כאן בכלל,ותאמינו לי שכבר פיספסתי כל כך הרבה,בגלל שנתתי לפחדים ולחרדות לנצח אותי במאבקים הפנימיים האינסופיים עם עצמי...בן אדם אחר כבר היה מבקש טלפון או משהו כזה,אבל לי קשה לי ליזום דברים כאלו,ואני תמיד מחכה שמשהו יקרה(שזה כנראה קשור לבטחון עצמי נמוך ביותר שממש התקבע אצלי איכשהו במהלך כל השנים).אז אשמח לשמוע עצה,בתקווה שזה יהיה משהו יותר מ"תנסה,מה יש לך להפסיד?..." או משהו בסגנון,כי אני יודע את זה אבל לא יודע איך לממש,איך להתגבר על הפחדים והחרדות...ואם זה לא מספיק לבוקר שישי אחד...אז הגיע שישי בערב... התחלתי לדבר בטלפון עם אחת שאני מכיר מהפורום השני שאני בו,ואיך שאנחנו מתחילים לדבר התגלה לנו שאנחנו גרים באותו יישוב,באותו מקום קטן,שכולם בו מכירים את כולם...ולא ידעתי איך "לקבור" את עצמי בפנים,כי זה קרה לי כבר פעם עם מישהי שהכרתי מהאינטרנט,אבל לא בדיוק זהה,כי לא גרנו באותו מקום("רק" התברר לי שהייתי בביתה כמה פעמים לא קטנות,הכרתי טוב את אבא שלה והיא את אמא שלי...אבל אותה לא זכרתי...),ומה שקרה זה שלא שמעתי ממנה יותר,והאמת אפשר להבין כי זה משהו מאוד מפחיד ומבהיל,גם אותי,להכיר פה מישהו שאתה בעצם מכיר מקודם,וזה בדיוק כשאתה רוצה לפתוח דף חדש,ולמחוק(אם אפשר בכלל...) את העבר.אבל,במקרה זה,זה יהיה קצת קשה,בלשון המעטה,כי אנחנו בכל זאת גרים באותו מקום קטן.אז מה,כל פעם שאני יעבור ליד מישהי שאני לא מכיר אני יצטרך לחשוב-"האם זאת היא?...",ואולי כבר בכלל יצא לנו לראות אחד את השני,ואפילו לדבר?(רחמנא ליצלן...חחח)-אז שלחתי לה מסר לשמוע את דעתה אבל עוד לא קיבלתי תשובה,ונראה לי שגם היא תרתע,ואני ישאר עם הפחדים והחרדות שלי...אבל מצד שני אני לא רוצה ללחוץ עליה,כי גם לה יש את הבעיות שלה,שהאמת שלא חסרות גם כן...אז מה לדעתכם לעשות?אני חושב שכדאי פשוט לחכות ולתת לזמן לעשות שלו...ואם היא תרצה-מה טוב,אבל לא ממש יודע אם זה הדבר הנכון לעשות.אני רוצה להדגיש בקשר להתלבטות השנייה שפה לא מדובר בקשר רומנטי כזה או אחר אלא קשר פשוט בין שתי אנשים שמוצאים דברים משותפים לדבר...לא יותר ולא פחות,ככה שאולי זה קצת שונה מההתלבטות הראשונה... תודה לכם מראש,לכל מי שישיב ויעוץ לי עצה(ולא פחות חשוב-למי שהצליח להחזיק מעמד עד הסוף...),כי האמת אני מאוד מבולבל מהסופשבוע הזה...ורק רוצה למצוא את הדרך הנכונה,הדבר הנכון שיש לעשותו, לדעת כבר איך להתגבר על פחדים וחרדות,מה עוד שאני בדרך כלל הולך אחרי הלב והרגש ולא אחרי הגיון...נותן לפחדים לנצח את מי שאני באמת,וכנראה בגלל זה הגעתי עד הלום...שזה לא מקום שיש להתגאות בו במיוחד... אז שיהיה לכולם יום יפה ונעים.

נראה שאתה בתחילת הדרך הנכונה

במשך שנים וויתרת לעצמך על קשרים חברתיים מתוך רצון לא להפגע והנה אתה שוב נותן לדברים לגעת בך. זה מבלבל, מתסכל לעיתים, אולי מפחיד, אבל אתה עושה את זה. לפגוש משהי באינטרנט ואחר כך לגלות שהיא גרה קרוב אליך... די מדהים. הרקע המשותף יכול להסביר את השפה המשותפת שמצאתם אך יחד עם זאת, האנונימיות מאפשרת גלוי לב ויכול להיות מביך כשמסתבר שהאדם אתו היית כל כך גלוי, מכיר אותך בתדמית השמורה יותר שלך, שהוא מכיר את אותם אנשים שגם אתה מכיר ושיש מצב שתאלצו להתקל זה בזה בישוב, גם אם לא תרצו בך. אני בהחלט יכולה להבין את האיום שבחשיפה כזו. אתה שואל מה לעשות ומבקש שלא יגידו לך "נסה מה יש לך להפסיד?" ובכן-מה יש לך להפסיד? חשוב על כך ושאל את עצמך -"מה יש לי להפסיד אם לא אעשה זאת"... קבע לעצמך מטרות קטנות, כמו "היום אני אשב בקפיטריה ואשאל בחורה שמוצאת חן בעיני מה השעה?" או "היום אבקש ממשהו בספריה איפא מדף זה וזה" וכיוב'. כל יום להעז לתרגל משהו שמביך אותך לעשות וכל פעם להעז קצת יותר. כשאתה חושש- תן לעצמך דין וחשבון ממה אתה חושש ומה אם הדבר שאתה חושש ממנו יקרה- האם זה כל כך נורא? האם תוכל להתגבר על זה? זכור שגם לויתור יש מחיר. כפי שאמרת בעצמך. אתה כואב את המחיר הזה. זכור את הכאב הזה כשאתה נוטה שוב לוותר לעצמך. בקשרים בין אישיים, אין ביטוח. אתה עלול להתאכזב, עלול להפגע ועשוי גם לפגוש אנשים נעימים וחמים שיעשירו את חייך. קראתי באיזה מקום "ספינות בטוחות בנמל אבל לא לשם כך הן ניבנו". כנראה שזה נכון גם לגבינו, בכל הנוגע ליחס שלנו לאתגרים שהחיים מציבים בפנינו. הנכונות לנסות ולהתמודד, היא הדרך הנכונה.

ניאו30

New member
../images/Emo51.gif לך גילה על התשובה...

רציתי לשאול אותך,או אנשים אחרים פה בפורום שמתמודדים עם פחדים וחרדות דומות,איך ניתן להתגבר על פחד(אולי יש שיטות שאני לא מכיר...) כזה, פחד שמשתק כזה ומונע ממך לעשות את מה שאתה באמת רוצה. אני יודע שאולי הבעיה שהצגתי נראית קצת "קטנה" לעומת אנשים אחרים כאן,אבל היא לא קטנה בשבילי,והבנתי בזמן האחרון שלהשוות את הבעיות שלך לאחרים זה לא נכון.אז,בבקשה תנסו לעזור לי,תגידו לי מה דעתכם(בעיקר אם אתם עברתם משהו דומה), כי אני לא יודע מה לעשות ואני מאוד מבולבל מהכל.
על שנתתם לי את האפשרות קצת להתבטא(בשבילי זו כמעט הדרך היחידה להוציא את מה שעל ליבי),ושיהיה לכם יום טוב,שקט...והבוקר אפשר להוסיף גם...בטוח.

ניאו30

New member
עכשיו שאני קורא בשנית את שאמרת לי

אני שם לב שדוקא כן נתת לי כמה שיטות איך להתגבר. אז לקחתי אותם לתשומת ליבי,ומקווה שאכן יעזרו. עדיין,אשמח לשמוע עוד רעיונות מאנשים שמתמודדים עם בעיה דומה-חרדה חברתית קשה,בטחון עצמי נמוך או כל דבר אחר שמפריע להם ביצירת קשרים בין אנשים,בדגש על כאלה עם בני המין השני.

LoveBeing

New member
לניאו היקר- זה בשבילך!

ראיתי את ההודעה שלך..... ודרך אגב שלחתי לך גם לפרטי- כאן יש עוד תוספת בסוף... אני מבין אותך לגמרי גם לי זה היה ככה בהתחלה. מה שיכול לעזור לך זה אותו הדבר שגורם לך לשיתוק! אם יש לך חרב שפוגעת בך- תשתמש בה בחזרה כדי להילחם נגד האוייב! אם יש לך חרדה כל כך גדולה מהצד השני- מה הן יחשבו עליך או איך אתה תרגיש- אז הדבר הבא יכול לעזור לך..... תגיד את זה לעצמך: "איך אני ארגיש בסוף חיי? אם אהייה לבדי? ורק אחשוב על כל הדברים שפספסתי בגלל החרדה הלא מוצדקת שלי? איך אני ארגיש אז? איזה דברים עשיתי בחיי?" אני חושב שהפחד מהרגע הזה יעזור לך להבין שיותר טוב להיפגע או שמשהו לא יצליח מאשר שלא תעשה כלום ותחייה חיים חסרי אהבה וחשיבות! תאמין לי שאתה בחור ממש טוב לב ובסדר גמור- ורגיש.... ומי שתאהב אותך תקבל אותך עם החרדות שהן בכלל משהו שלא בא ממך אלא מהגוף והמוח... לא מהנשמה והלב שלך שאוהבים. אני שמח שיצא לך להכיר את הבחורה ההיא במבחן- רק פעם הבאה אל תוותר עליה!! ואל תדאג אלוהים מסדר את העניינים ככה שעד שתמצא את האחת שלך אתה כבר תהייה מוכן. עוד משהו אחד- בקשר למישהי שאתה מכיר שגרה לידך- זה דבר נפלא! למה את מתבייש וחושש ממי שאתה? תגיד גם לה שככה זאת המציאות! אנשים אמורים לדעת הכל על השני שמולם ולא להיות זרים- פשוט האינרנט סיבך הכל וגרם לאנשים להיפתח לאנשים בלתי נראים ולפחד מאנשים נראים- כאילו הם מפחידים. תחשוב על זה... ואני כאן בשבילך לעזור לך תמיד..... באהבה, גיל :0)

ניאו30

New member
היי גיל,../images/Emo51.gif על התשובה

בקשר לאותה בחורה,זאת היתה רק הכרות ראשונית שכזו,ככה שלא מדובר פה על לוותר או לא לוותר,אלא על הרגשה כזו שהיתה לי ותפסה אותי ככה פתאום כשהעיניים שלנן נפגשו, אבל כמו שכתבתי מקודם,אני לא משוכנע שזה היה הדדי. מאז ראיתי אותה עוד פעם אחת,אבל לזמן קצר בהפסקה בין שיעורים,אז הספקנו להחליף רק כמה מילים. אתה צריך להבין,שגם אם אולי זה נכון מה שאמרת,אני לא מהיוזמים דברים כאלה,וקשה לי לראות את עצמי נוטל את היוזמה, אני חושב שאני פשוט ייתן לזמן לעשות את שלו,ונראה מה ייצא מכך. אז אני לא "מוותר"(אני לא אוהב את המילה הזו,כאילו היא שייכת לי או משהו כזה) עליה אבל הדבר שהכי אני לא אוהב זה להרגיש שאני כופה משהו על מישהו אחר,כי אני בעצמי לא אוהב זאת,אז אני לא עושה זאת לאחרים.אני יודע שזה יוצר המון בעיות,כי ככה לא ניתן לדעת "מה אם?...",אבל קשה מאוד לשנות אופי של בן אדם בגיל 31. בקשר לדבר השני,היא כבר הספיקה לענות בינתיים,ולהגיד לי שבשלב זה היא מעדיפה להישאר ידידה וירטואלית,ואני מכבד את רצונה,אז גם פה אני אתן לזמן לעשות את שלו,ואם היא תרצה-אז מה טוב,כי ייצר הסקרנות היא תכונה מאוד אנושית,והאמת שאני מאוד סקרן...אבל כמו שאמרתי מקודם אני לא מתכוון לכפות עצמי על אחרים.ודרך אגב,אני מסכים איתך מאוד בקשר למה שאמרת על עולם האינטרנט,והפתיחות והסגירות בעידן זה. אז שוב תודה על התשובה,ושיהיה יום שקט ונעים.

ניאו30

New member
ואם אנחנו מדברים על דברים מביכים...

אז נזכרתי במשהו שקרה לי לפני כמה שבועות: אני בדר"כ עייף מאוד אחרי יום עבודה ולימודים, ככה שהייתי חצי ישן-חצי מרחף כהרגלי ,ואז מתקשרת אליי בת דודתי שגרה באותו יישוב קטן שלי(זה מהספור הקודם...) ואומרת לי משהו כמו "היי (פה מגיע השם שלי...),מישהי שאני מכירה מכאן רוצה מאוד ליצור איתך קשר(כנראה שנראה חמוד לאנשים,ידה ידה ידה...) ורוצה לדבר איתך בטלפון,אז אני שהייתי חצי יישן,וכנראה לא ידעתי על מה אני מדבר,התחלתי לדבר שטויות שאני יחסוך ממך ומהקוראים האחרים לפרט אותם, אבל בעקרון ובקצור די התחמקתי מכל העניין בתירוצים שונים (ומשונים...),ויותר לא שמעתי ממנה בקשר לאותה אחת. אבל עכשיו הגעתי להחלטה שזה יהיה הנסיון הראשון שלי להתגבר על הפחדים,ובפעם הבאה שאני אדבר איתה(בטח תגידו,למה פעם הבאה?... תרים לה טלפון היום...חחח)אני אשאל אותה מי זו שהיא התכוונה אליה ופשוט אראה האם יש משהו שאפשר לבנות עליו או לא,כי אתם(גיל וגילה...) צודקים-מה יש לי להפסיד? והפסדתי כל כך הרבה בחיים,ואני רוצה פעם אחת לפחות להפסיק עם זה,בתקווה כמובן שהנסיון הנ"ל יהיה בכלל רלבנטי כעת(כי מי יודע מה היא חושבת עליי אחרי התשובה הקודמת?...). אז שיהיה לכם יום מקסים ויפה,ורק לחשוב על כל זה עושה אותי קצת יותר מאושר,ולו רק לרגע קטן שיחלוף בוודאי בקרוב.

למעלה