רציתי לשאול בקשר ל...

odedweiss

New member
רציתי לשאול בקשר ל...

הסוגייה של שעות חזרה הביתה מה מקובל בבית שלכם? מגבילים אותכם? אם כן למה? אני בן 14 ומגבילים אותי ל2 ואני לא מסכים לזה ואני כל הזמן רב אם ההורים שלי על זה

Keanne

New member
מגבילים אותי ל12-1 ../images/Emo5.gif../images/Emo123.gif

ואני גם בן 14. ותמיד רב עם ההורים על זה.

הלוואי עלי

אותי מגבילים ל10 10 וחצי מכסימום הכי מאוחר ועוד חופש גדול ואני בת 12 וחצי אז אין לך מה לדבר 2 זה ממש סבבה

עינת

New member
את בת 12 וחצי ../images/Emo12.gif ?

מעניין לפי מה שידוע לי רק לפני חודש מלאו לך 12
וכשיש לך סיבה טובה את מגיעה גם ב12 ויותר !!! (ל"ג בעומר, מסיבת בת מצווה של חברה ועוד) אז נא לא להתלכלך הא?

אחותי בת ה12

חוזרת הביתה ב8-9 אבל היא לא רבה על זה עם ההורים.. אני מלאת אימה מהמחשבה על הרגע שבו היא תיכנס ל"גיל ההיתבגרות" והבית שלנו יהפוך למלחמת עולם רבעית (השלישית הייתה לפני שרוח המרד של ההתבגרות שלי חלפה לה
)

faith2

New member
בגיל שלך...

גם אותי היו מגבילים
בואו נשמע את דעת ההורים בעניין, למה כל כך חשוב להם עניין השעות(?!) למרות שאני אהיה אמא, ככל הנראה גם אני אקפיד על שעות חזרה הבייתה......אבל עד אז, תנו לי קצת להנות מיותי נערה

lady d23

New member
גם אותי הגבילו בגיל 14.

ל2, 2 וחצי. היום אני חוזרת בעצמי, או ב2, או לפני, או שאני נשארת לישון. אלא אם זו הופעה או משהו בסגנון [ליהודים, למשל, יש נטייה לעלות בשעה איחור, ואז עוד שעה וחצי נסיעה חזרה מת"א, עיר הנוער, רוק עצמאות וכו'.]. אם אני אצל חברים מחוץ לעיר אז אמא רק מבקשת שאשאיר לה הודעה בסלולרי כשאני חוזרת. היא יודעת שהיא לא תצליח להגביל אותי.

bariska

New member
פעם גם אותי היו מגבילים

אבל עכשיו כבר לא..צריך לדעת תנורמה מתי לחזור

עינת

New member
בגיל 14 ומוקדם יותר

גם אני הגבלתי את ילדי בשעת החזרה הביתה. למה? כמו "פולניה" טובה אענה בשאלה מה יש לכם לחפש ברחובות בשעות הלילה ??? אם אקבל תשובה הגיונית ומנומקת מבטיחה לשקול זאת שוב

lady d23

New member
את החברים שלנו?

זה הכי ממבאס בעולם: יושבים 10-15 חברה על ספסל בגן, מריצים צחוקים, פתאום אמא מתקשרת לחזור הביתה. זה כזה באסה://

עינת

New member
מממממממממ

זו תשובה מנומקת והגיונית? את יודעת כמה דברים מבאסים אותנו ההורים? צחוקים אפשר להריץ גם בשעות מוקדמות יותר

N a a M i T

New member
אני...

אני לא מחפשת כלום.. לא ביום ולא בלילה! אני פשוט רוצה להנות עם כל החברים\ות שלי. לדעתי צריך להגביל ילד לחזור הביתה בהתאם לשעה שהוא יוצא בה. אי אפשר להגיד לילד שיוצא מהבית ב- 11 לחזור ב- 12 כי זה לא הגיוני וזה לא פייר!! אני חושבת שצריך להקציב לילד בין 3 ל-4 שעות בילוי. ולא משנה מתי הוא יוצא. מה לעשות שיבשראל נהוג לצאת מאוחר בלילה עד עוד יותר מאוחר בלילה??? הרי בחו"ל הילדים בני 12- 15 בערך יוצאים ב-8 מהבית וחוזרים ב-12.. אז בישראל זה שונה הילדים יוצאים ב- 10 וחוזרים ב-1-2.. זה לא שאנחנו מחפשים משהו.. פשוט כולם יושבים ביחד, צוחקים, מדברים, נהנים וזהו. אני חושבת ש-4 שעות אפשר למצות צחוקים ודיבורים. זה מעצבן כשאתם, ההורים, חושבים שאתם יודעים הכל ואנחנו לא יודעים כלום! זה דור שונה לגמרי!!! נכון שיש לכם נסיון חיים גדול ושאתם יודעים איזה סכנות יש בחוץ ומפחדים על הילדים שלכם והכל אבל הדברים שונים עכשיו. לטוב ולרע.. פשוט צריך ללמוד לשחרר ולהתפשר!

עינת..

אולי אני אחשב לבוגדת בקרב הצעירים פה אבל אני באמת לא חושבת שיש לך סיבה לשקול זאת שוב.. אין לילד בן 14 מה לעשות ברחוב אחרי השעה 11.

Netuuu

New member
אהה... אז פה את טועה.. =)

בטח שיש מה לחפש... כולם יוצאים לרחוב, אחרי שכל הקטנים והמעצבנים שרק מחפשים "כוסיות" וכל הזמן שורקים "הי כוסית, בת כמה את?!" הולכים הביתה!
זה דבר ראשון... דבר שני, בשעות הלילה, תרצו או לא תרצו, הכרתי את רוב החברים שלי.. והקטע הכי כיפי, שאלו חברים גדולים ממני, שאני הולכת ללמוד איתם בתיכון, אז למה לא?! קצת רקע לפני שאני מגיעה למקום המפחיד הזה... ולא יודעת מה איתכן, אמהות, אבל אמא שלי דווקא לפעמים די מחבבת את העובדה שאני ברחוב, כי היא יודעת שאני מכירה חברים חדשים ואני עם אנשים שאני אוהבת ואני נהנית... וזה מה שחשוב לה... למרות שהיא הרבה פעמים לא מצליחה להרדם מהעובדה שאני לא בבית... אבל בשביל זה יש סלולרי.. ובמילא אני סתם פה ברחוב... אמנם אני גרה במקום קטן ובטוח (רמת השרון) אבל בכל זאת קצת חשוך... בגלל זה אפילו עדיף לחזור ב-6 בבוקר מאשר ב-2 כמו שאתם אומרים... שכבר אור יום... ואפילו זוכים לראות את הזריחה... עדיף, או לא עדיף?!

שעת חזרה הביתה.

עד בערך גיל 16 הייתה לי הגבלת זמן, לעט לעט זה הפסיק.היום אני בת 17 וחצי אני חוזרת הביתה בעשר וחצי בדרך כלל כי אני בחור שחור שהאוטובוס האחרון אליו הוא ב10 וחצי אבל עכשיו כשלחברים שלי יש רשיונות אני חוזרת מתי שבא לי אבל תמיד מודיעה במידה ואני חוזרת הביתה אחרי 12 מה שקורה רק בימי שישי . ברמת העיקרון לא יגידו לי כלום אם אני אחזור גם ב3 או בכלל בבוקר אבל אני לא אוהבת לעשות את זה כי אני יודעת שלאמא שלי קשה להירדם כשאני לא בבית. אני חושבת שבגיל 14 הגבלת זמן ל2 זה מעל ומעבר. אני בגיל 14 הייתי חוזרת הביתה ב9 בערב. אני חושבת שההורים כן צריכים לתת הגבלת זמן במידה והילדים לא יודעים לתת את ההגבלה הזאת לעצמם ולא חושבים על הסכנות שיש ברחוב בשעות מאוחרות (ויש סכנות זאת לא אגדה) ולא חושבים על הדאגה של ההורים.

אותי אף פעם לא הגבילו

אבל ממילא, בגיל 14, חוץ מביום כיפור וגם זה ממש בדוחק, ממילא לא הייתי חוזרת לאחר 1. פשוט כי לא היה עוד מה לעשות וממילא הייתי כבר עייפה...

oRockGirLr

New member
לצערי..

אני בקושי יוצאת כי אני בכלל חוששת לבקש רשות ליציאה כי אני יודעת שאז יתחילו החקירות עם מי ולאן ולאיפה ולמה ואיך ומה ואיך מגיעים ואיך חוזרים ואיפה זאת גרה ואיפה זה גר ומה הטלפון שלהם ואיך קוראים לסבתא ו... דייייייי!!! ככה זה פשוט. פעם ישבתי ופירטתי אפילו חבורה של 8 ילדים שהייתי אמורה לצאת איתם.. איפה הם גרים מה השם משפחה ודברים כאלה.. בסוף לא יצאתי בכלל. מוכר?

flowers girl

New member
אני בת 14 וחצי..

ולא מגבילים אותי לשעה מסויימת.. אבל בשעה 2:30- 3:00 אמא שלי מתחילה לקרצץ לי.. אז אני חוזרת מקסימום בשלוש וחצי..
זה ממשש מעצבן אבל אני מנסה עכשיו ללמד אותה שאני רק אגדל יותר וארצה להשאר עד יותר ויותר מאוחר ככה ש..

Netuuu

New member
לא מגבילים אותי...

ולכן אני חוזרת לפעמים ב-6-7... ואני בת 15 וחצי...

למעלה